İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

C# Resmi Yeniden Boyutla(ndır)mak..

beratxt

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
3
Bu kodlar sayesinde basit şekilde resimlerinizi boyutlandırabileceksiniz. Bu kodları daha önce hazırladığım "Resim Boyutlandırma v.1.0" isimli Türkçe programımdan esinlenerek koyuyorum.

İyi günler diliyorum.

Kod:
{

Bitmap myBitmap = new Bitmap(pictureBox1.Image); 

int boygercek = myBitmap.Width;

int yangercek = myBitmap.Height

en = 128;

boy = 128

System.Drawing.Graphics grafik = System.Drawing.Graphics.FromImage(pictureBox1.Image);

Bitmap olusan = new Bitmap(myBitmap, Convert.ToInt32(en), Convert.ToInt32(boy)); 

olusan.Save("C:\berat.jpg");

}
H.Berat YILDIRIM

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
direk kopyalayacak arkadaşlara söyleyim çalıştıramazsınız bu haliyle. fonksiyon yok ortada :p hocam ellerine sağlık. yazdıklarına baktım arayanların işine yarayacaktır :)

beratxt

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
3
Merhabalar...Evet haklısın..K.bakma direk kopyala-yapıstır yaptım.Ama alıntı değil(dir).Daha önce hzırladığım bir icon yapma projem için lazım olmuştu..(bkz. berat.tk - reklam olmazsa)
Eklemeleri gerekenler ; picturebox1.Image yerine ; btmp için bir resim yolu hedef url belirtebilirler...+ System.Drawing... ile ilgili namespaceleri eklemeleri gerekir..Şuan zamanım yok ama mantığını bilen arkadaşlar az-çok yapabilir diye düşünüyorum.Saygılarımla..

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Alıntıdır demedim zaten hocam. Alıntı olmadığı belli. İnternette bu tip kod paylaşan kişilerin yazım tekniği değil. Alıntı olsa o yazım tekniği aynen uygulanmış olur, kısmen de olsa farkedilir. Ellerinize sağlık :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.