ilginçsinizve bir o kadar da tarafsız olduğunuzu iddia edip taraflı davranıyorsunuz.
birincisi ben açık açık hükümet karşıtı olduğumu söylüyorum. Eğer buraya bu haberi koymakla bir partiye taraftar toplamak veya o partiye başka şekilde yardımcı olmak amacı taşısaydım açıkça onu da söylerdim, kimseden çekindiğim yok.
bir şeyi anlayamıyorsunuz, memleket, vatan meselelerinin partiyle siyasetle ilgisi yoktur benim için. Böyle konularda herkes bir olmalıdır bence. Ama bu gibi durumlarda hüküğmet karşıtı yer alınca şartlanmış kafalar hemen parti arayışı içine giriyor(aynen sizin gibi) ondan sonra da hangi partiye hizmet ediyorsun diye çıkışıyor.
"Bunun turizm ilede uğraşan biri olarak ne demek olduğunu ben sana açıklayayım, söz konusu bölgede ayrı bir bölüm var kişisel ihtiyaçların giderilmesi için hazırlanmış buna " diyorsunuz, peki o alanı neden kiralamışlar söyler misiniz? o topraklar kiralansın diye mi şehit verildi? o tpraklardan birileri rant elde etsin diye mi şehit olundu? ya da kim oluyorsun ki burayı paralı hale getirme cesaretini gösterebiliyorsun.
Şöyle ki daha öncede toprak satılıyordu evet. Ama toprak mülkiyeti satılmıyordu. Yani bir evi alabilirdin ama toprağın ana sahibi olamazdın. Ancak 2004 yılındaki değişiklikle toprağın mülkiyet sahibi olmaya başladın. Hangi devlette böyle bir şey vardır. Ya da olsa da hangi devletin bizim devletin olduğu kadar topraklarında gözü olunan vardır.
benim öğretmenliğime laf atmışsınız da be nokulda böyle konuları konuşmam. Konuşmam çünkü yaşları küçüktür. Söylediğim en fazla vatanınızı sevini devletinize sahip çıkın, şerefinizi 3 kuruşa satmayındır. bunu siyaset gibi görecek olan da varsa görsün.
Öğrencilere demokrasi öğret demenizden kasıt: oylama ile karar almaksa oylama ile karar alırım sınıfta. Öğrencilerin beni eleştirmelerine açığımdır. Beni edebiyle eleştiren hiçbir öğrencime söz söylemişliğim yoktur. Sınıfımda edebiyleolmak şartıyla her öğrenci kalkıp istediğini söyleyebilir. Öğrencim bilir adabıyla konuşursa ne söylerse söylesin, olumsuz bir şekilde kendisine yansımayacaktır. Demokrasi başka bir şeyse söyleyinde bende öğrenip, öğrencilerime öğretmeye çalışayım.
Hocam kusura bakmayın dediğim gibi taraflısınız ve okumaktan uzaksınız, ne yazdığımı dahi okumadan yorum yapıyorsunuz misal ben size öğrencilerinize demokrasi dersi verin demedim, size bir eğitimci olduğunuz için bana demokrasiyi anlatın dedim... Bundaki kasıtta şudur, siz hükümeti olumsuz görürsünüz ben olumlu... Ki ben hükümet hayranı değilim ama anlamak istemiyorsunuz...
Demokrasi şudur, hükümeti sevmeyen bir kişinin hükümetin yaptıklarında olumlu şeyler olduğunuda savunanlara hoşgörü ile bakmasıdır ama malesef sizde o yok...
Farklı yerlere çekip beni yada birilerini rencide etmek size bir fayda getirmeyecektir, zira sizinle absürt konularda tartışmak sizide kırmak istemiyorum, çünkü hatalı olduğunuzu düşündüğümü söylüyorum...
Eğer siz siyasi görüşleriniz dışında bu hükümetin kötü olduğunu düşünüyorsanız ki ben buna inanamıyorum o zaman yazdıklarınızda sizi tebrik ederim.
Çünkü bahsettiğiniz yada yazdığınız çoğu şey saçma sapan suçlamalar sadece, vatan toprağı satılmıyor böyle birşey nasıl söylersiniz? Siz bir otomobil aldığınızda bile savaş ve diğer durumlarda bunu devlete vermek gibi bir güvence veriyorsunuz hangi satıştan bahsediyorsunuz?
Ağır ithamlarda bulunuyorsunuz ama ne yasal, ne resmi nede başka bir dayanağınız yok...
Siz diyorsunuzki Çanakkale şehitliğinde neden "ayak bastı parası alınıyor" bende diyorumki böyle birşey yok, bunu resmi olarak açıkladılar eğer aksi birşey olsaydı zaten haber olmuş birşey mutlaka yargıya yansırdı, ve öğretmen olarak bilirsinizki yargı bağımsızdır...
Rehberlik ücreti konusunda daha öncede söylediğim gibi gönül isterdiki keşke keşke para alınmasa, keşke bir çok konuda bizimde haklarımız olsa, keşke daha iyi bir hayatımız olsa ama bu durum sizin söylediğiniz gibi değil yanlış anlıyorsunuz diyorum ama hala hükümet şöyle hükümet böyle diyorsunuz...
Sizin şahsınıza yada öğretmenliğinizede laf attığım falan yok, sizin söylediklerinize göre birşey söylüyorum yani sizden farklı birşey söylemiyorum dedimki size inanmak istiyorum inandırın bana... Benimde hoşuma gitmiyor bunlar çünkü... Yalancılar dediniz bende doğru söyleyeni gösterin dedim farklı taraflar farklı taraflar...
Açıkcası Çanakkale şehitliği hakkındaki bu aldatmaca dolu haberdeki hükümet alakasını ben çözemedim siz nasıl çözdüyseniz...
Ama ben size yinede açıklayayım Çanakkale şehitliğinin bulunduğu milli park 30.000 hektardan daha büyük bir yerdir, daha önce gitmediyseniz tümü ile gezip önemli olan yerleri görmeniz çok zordur, eğer gerçekten vaktiniz çok ve günlerinizi orada harcayabilirim diyorsanız buda başka bir konu tabiiki...
Ama çoğu tur firması, hatta Türkiye Cumhuriyeti kültür ve turizm bakanlığının önerilerine göre bölgedeki en önemli yerleri gezip faydalı bir hatıra bırakmak isterseniz kendinize bu bölgeye tur şirketleri yada rehberler ile birlikte gezilmesi taraftarı olunduğunu göreceksinizdir... Bölgede ayrıca sadece Türk şehitliğide bulunmamaktadır...
Eğer rehber eşliğinde gezmek istersenizde ücret ödemem ben diyorsanız buna hükümet çare bulsun diyorsanız hükümete karşı tepkinizi anlarım...
Ama rehber eşliğinde gezildiğinde para öderim bu doğal diyorsanız anlamıyorum, çünkü söz konusu yerden "ayak bastı parası" ALINMIYOR.
Eğer öyle birşey olsaydı, Çanakkale şehitliği adına çalışan sivil toplum örgütleri var bir sürü, tanıtma vs. dernekleri var, turizmciler özellikle yurt dışından gelen ziyaretçilere çalışan turizmcilerin birlik olduğu dernekler bunlara karşı çıkacaktır...
Ben hala hükümet ile alakasını çözemedim siz çözdüyseniz hocam hoş görünüze sığınıyor özür diliyorum.
Ama yok ben siyasi görüşümü empoze edip sizi birilerine düşman edeceğim diyorsanız ben almayayım... Hatta eminimki sizden çok kıl oluyorumdur hükümet diye tabir ettiğiniz partiye ama benim karşıtlığım bilinçli yinede...
Bizim medyamızda, bizim televizyonumuzda, bizim gazetelerimizde hep şu tur yazılar görürüz "işte Türklerin hataları bunları ancak Türkler yapar, işte bir lazın zekası, işte Türkün aptallıkları" gibi... Ben kaldıramıyorum birbirimizi aşağılamanın, küçük görmenin, sizden farklı düşünenleri düşman ilan etmenin nedenini çözemiyorum...
Bu yazıyı baştan sonta tekrar tekrar okudum acaba ben hatalı bir söz etmişmiyim diye, haksız yada hatalı söylediğim birşey yok ama yinede bana düşmanca tavır almışsınız size göre ben akp taraftarıyım, ben size söyliyim devlet adına sizden daha çok çalıştım ben... Bu devletin nasıl ayakta olduğunu, nasıl korunduğunu, şehitlerimizi çok iyi biliyorum... Ve bir siyasi görüşüm yok körü körüne birşeylere inanmıyorum bunu dahada fazla açıklamaya gerek duymuyorum size taraflı görüşlerinizle bırakmak istiyorum...
Neyse hocam sizi kırmak istemem ısmarladığınız çayın kırk yıl hatırı var bende : )
Hoşçakalın