İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Chrome OS 2011'e Ertelendi

knightx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Google deyince herkesin aklına ilk gelen şüphesiz arama motoruydu.Fakat günümüzde Google’un arama motoru olmaktan çıkıp cep telefonundan,yazılımlara kadar birçok kategoride liderlik yapması bilişim dünyasına yön vermesi ile tanınıyor.

Google yine ortalığı sallayacak bir yapıtla uğraşıyor.Bu yapıtta bulut bilişimi takip edenlerin iyi bileceği Chrome OS.Bu sistemle netbooklara hatta notebooklara hitap etmek istyen google,bu sistemi bu yıl içerisinde çıkaracağını açıklamıştı.Fakat gelişmelerle daha geç piyasada olacağı anlaşıldı.

Bu söylentileri doğrulayan gelişme ise Acerden geldi.Acer yetkililerinden Jim Wang Chrome OS yüklü bir netbook un ancak 2011 de piyaaada olacağını söyledi bu yüzden de Chrome OS un ancak 2011 de piyasada olacağınıda doğruladı.

Bakalım bunun ardından ne gibi gelişmelerle karşılaşacağız ve chrome OS bulut bilişimde nasıl bir rol alacak yakın zamanda öğreneceğiz.

Kaynak:Teknotime.net

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Acer google adına ne diye konuşmuş anlamadım. Crome Os ile bir notebook un satışa sunulması başka bişey, crome os un çıkış tarihinin ertelenmesi başka bişey..

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Bildiklerim,
  1. Normal PC, Netbook ve Notebooklarda kullanılabilecek,
  2. Bedava Olacak
  3. Android gibi Linux çekirdeği üzerine geliştiriliyor, Ubuntu, Knoppix, Pardus gibi bir dağıtım olacak ancak grafik arayüzü konusunda ne olacak onu bilmiyorum..
  4. Çok fazla sistem kaynağı gerektirmeyecek bu sebeple bir çok sistemde kullanılabilecek ve iyi sistemlerde çok hızlı çalışacak..
  5. Tamamen arama motoruna yönelik bir yapısı olacak..

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
Bildiklerim,
  1. Normal PC, Netbook ve Notebooklarda kullanılabilecek,
  2. Bedava Olacak
  3. Android gibi Linux çekirdeği üzerine geliştiriliyor, Ubuntu, Knoppix, Pardus gibi bir dağıtım olacak ancak grafik arayüzü konusunda ne olacak onu bilmiyorum..
  4. Çok fazla sistem kaynağı gerektirmeyecek bu sebeple bir çok sistemde kullanılabilecek ve iyi sistemlerde çok hızlı çalışacak..
  5. Tamamen arama motoruna yönelik bir yapısı olacak..
çok teşekkür ederim,

nede olsa
bedava mal, baldan tatlıdır:p

bizde bedava üzerine bir sürü atasözü de var ama yazmayacağım...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.