İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Çift Kayıt Sorunu

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
60
Bi alttaki başlığa yazdım ama kimse cevap yazmıyor bende başlık açıyım dedim.

id alanı primari key birde email alanı var. Şimdi çift mail ile kayıt girilmemesi için mail alanını primery key yapmaya çalışıyorum şu hata çıkıyor.

ALTER TABLE `ytb` DROP PRIMARY KEY ,
ADD PRIMARY KEY ( `mail` )

MySQL çıktısı: Belgeler
#1075 - Incorrect table definition; there can be only one auto column and it must be defined as a key

tabloyu silip yeniden denedim bu sefer id alanıyla mail alanını ikisini birden primery key yapıyor bu yüzden gene mail adresleri yeniden girile biliyor. Access gibi çalıştığını zannediyorum. Mysql i yeni yeni öğreniyorumda. Yani benim kayıtlı olan kayıtları girmemem için muhtemelen mail alanını primary key yapmam lazım fakat varchar(50) olduğundan mı dır yoksa id alanının auto incornet olmasından mıdır bi türlü bulamadım . kayıt işlemleride seri bir şekilde 15 li yapılıyor yani sürekli bu varmı bunu kontrol et deyip sonra kayıt yaptırmak biraz işleri uzatır.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
60
index dediğin primary key oluyor sanırım mesajı detaylı okursan onu soruyorum bende

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
60
örnek verdim , olabilir..

buna benziyor yalnız ben sadece mail alanını index yapmak istiyorum yani id alanı otomatik numara vermeye devam edicek ama mail alanına aynı mail ile bir daha kayıt işlemi yapılmayacak. Mail alanını index kabul etmiyor acaba id alanı otomatik numara veriyor diye mi? İkisinide index yapınca bu şekilde kayıt giriliyor gene
1 [email protected]
2 [email protected]

bu seferde id ler farklı diye kayıt giriyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.