İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Çift sorgu (mysql) yardım...

H

hoppala

Misafir
Merhabalar...
Ben ikitane sorgunun sonuçlarını birleştirip döngüye sokmak istiyorum.
Acaba bunu nasıl yapabilirim ?
Örneğin;

PHP:
$sorgu1=mysql_query("select * from kelime where kelime='$q' and durum=1 order by isim asc limit 0,10");
$sorgu2 = mysql_query("select * from gosterim where durum=1 order by isim asc limit 0,10");

while ($r2 = mysql_fetch_array($sorgu1)) { }

Böyle bir durumda ikisini birleştiremiyorum...
Yardımcı olursanız sevinirim...

ejder

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
SELECT * FROM kelime, gosterim WHERE kelime.kelime='$q' AND gosterim.durum=1 AND kelime.gosterim_id = gosterim.id ORDER BY kelime.isim ASC LIMIT 0,10

bu şekilde bir sorgu yapman lazım, 2 tabloyu birleştiren alanlar varsa onların eşitliklerini göstermen lazım. Bunun dışında www.mysql.com adresinden LEFT JOIN ve RIGHT JOIN kullanımları hakkında bilgi almanı da öneririm.

H

hoppala

Misafir
ejder öncelikle çok teşekkür ederim...
Ben şimdi şöyle bir birleştirme yaptım ama hatam nerde bulamadım :(
Bu sadece kelime kısmındakileri seçiyor

$qe=mysql_query("select * from kelime where kelime='$q' and durum=1 order by butce asc limit 0,10");
$qe = mysql_query("select * from gosterim where durum=1 order by butce asc limit 0,10");
$birlesti=mysql_query("SELECT * FROM kelime, gosterim WHERE kelime.kelime='$q' AND gosterim.durum=1 AND kelime.durum=1 ORDER BY kelime.butce ASC LIMIT 0,10");

ejder

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
hata herhangi bir birleştirme yok :)

kelime.gosterim_id = gosterim.id
bu şekilde 2 tabloyu birleştirecek bir alan olması lazım veya bunlar arasındaki ilişkileri tutacak farklı bir tablo olması lazım

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5