İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Çin'in Metrobüsü Çok Farklı İçinden Araba Geçecek

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
47
Çinliler artan trafik ve ulaşım sorunu için enteresan çözüm önerileri getiriyorlar. Düşünülen son çözüm ise arabaları otobüslerin içinden geçirmek. Nasıl mı?

İstanbul'un en büyük sorunlarından birinin ulaşım ve trafik olduğunu bilmeyen yoktur. Bu sorunun birçok nedeni olsa da, belki de en büyük neden İstanbul'un çok kalabalık bir şehir olması. İstanbul'la aynı dertten muzdarip birçok şehri olan dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de de ulaşım büyük bir problem. (Çinliler İyice Çıldırdı)

Çin'li mühendisler ulaşım ve trafik sorununa çeşitli çözümler geliştirmek için farklı tasarımlar yapıyorlar. Bunların en son örneği ise "3D Express Coach" adlı araç.

yapılan 3D çalışma videosu : http://shiftdelete.net/video/show/2124

Tünel Gibi Otobüs

Shenzen Huashi adlı kuruluşun üzerinde çalıştığı konsept tasarım İstanbul'daki metrobüs sistemini andırıyor. Ancak arada büyük farklar var. (Japonların Ulaşım Çözümü)

Alt kısmı bir tünel gibi olan ve trafikteki diğer araçların geçebildiği araçta yolcular üst kısımda bulunuyor. İstasyonlar da köprülerin üzerinde yer alıyorlar.

Proje yıl sonunda Pekin'de hayata geçmeye başlayacak. Üzerinde çalışılan sistemin nasıl işlediğini ise videodan izleyebilirsiniz.

:: Bu araç İstanbul'un trafik sorununa çözüm olur mu?

Kaynak : http://shiftdelete.net/cinin-metrobu...kli-22660.html

Silence-

0
İyinet Üyesi
Reaction score
26
Gerçekten çok harika olmuş veya olacak.Helal olsun çok beğendim doğrusu.Trafiği az da olsa rahatlatacaktir tabiki.Bugun istanbulda Metrobüs hattı için 2şerit ayrılmış bulunuyor.O iki şeridinde arabalara açık oldugunu düşünürsek, binlerce araç rahatça geçiş sağlıyacaktir.Buda bir nebzede olsa trafiği rahatlatacak elbet.

Bizim başkanda(!) gitsin trilyonlar versin Metrobüs alsın, o metrobüs, metrobüs yolunda ki ufacık bayırlari aşamasin.Çalıp çırpmaktan başka bir işe yaradiğiniz yok! Bir hizmet veriyorsaniz, altında elbet menfaatiniz bulunuyor.Bizim amacımız hizmet olmadiği müddetçe iflah olmayiz.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Bu değilde tren geçerken , tren durmamasına rağmen insanların bindiği projeleri çok iyiydi

aybar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu videoyu görmüştüm. Adamlar nüfus olarak o kadar çokki toplu taşımada ne yapacaklarını şaşırdılar :)) ama güzel bir proje olmuş bence.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Güzel düşünülmüş, ama bence bu fikri bizden kaptılar. Trabzon ya da Rize olması lazım altından araba geçen evden haz almışlardır.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Mükemmelmiş ama bizde bu yapılamaz. Yapılsa çok kaza olur :D Birde boyu uzun olduğu için köprü altlarından geçemez.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
evet bizim köprüleri de yeniden yapmak gerekebilir :D

edit yok be gerekmezmiş. gayet mantıklı videoyu seyretmeden yazmıştım seyredince sevdim yani.

İhShiT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yeah! elalem kervanları yürütürken biz hala yalan hayatımızı sulayalım,sonrada bir Türk dünya'ya bedeldir .
olduda bu yaratıldı ve olduda biz bunu almaya kalktık ,bunun bedelini kim ödeyecek :D
fuar fuar gezeriz sonra elimizde çitoss

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
yeah! elalem kervanları yürütürken biz hala yalan hayatımızı sulayalım,sonrada bir Türk dünya'ya bedeldir .
olduda bu yaratıldı ve olduda biz bunu almaya kalktık ,bunun bedelini kim ödeyecek :D
fuar fuar gezeriz sonra elimizde çitoss

satın almak yerine kendin yapabilir ve dışarıya ihraç edebilirsin. söylediğiniz şey biraz abest olmuş kanımca.

İhShiT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
senin söylediğinden ayrı bişey söylemedim ama herkesin anlama durumu farklı tabi,demek daha açık söylemeliymişim.
demek istedim ki,böyle milletinkini seyredene kadar bizimkilerde bişeyler yapsa,yani önce beyin göçünü durdursa,imkanlar yaratsa,bazı prosedürlerin önünü açsa.. vs vs vs
anlaşılmayan bişey kaldı mı?

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
senin söylediğinden ayrı bişey söylemedim ama herkesin anlama durumu farklı tabi,demek daha açık söylemeliymişim.
demek istedim ki,böyle milletinkini seyredene kadar bizimkilerde bişeyler yapsa,yani önce beyin göçünü durdursa,imkanlar yaratsa,bazı prosedürlerin önünü açsa.. vs vs vs
anlaşılmayan bişey kaldı mı?

kalmadı bir de yazıyı komple italik yapmasanız daha iyi. gözlerim bozuk birazcık...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.