İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Çocuklar Beslenme Yetersizliğinde En Çok Etkilenen Gruplardan Biridi

murat_ulutepe

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Şubat 2013
Mesajlar
1,000
Reaction score
1
"Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" eğitimlerinin biri de Bahçecik Körfez İlköğretim Okulu toplantı salonunda yapıldı.

"Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" eğitimlerinin biri de Bahçecik Körfez İlköğretim Okulu toplantı salonunda yapıldı. Başiskele’ye bağlı çeşitli okullarında görev yapan 5. sınıf öğretmenlerinin katıldığı eğitimin konuşmacısı Seka Devlet Hastanesi Diyetisyeni Sevil Kardeş oldu.

Konuşmacı, eğitimde "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam" ile ilgili olarak beslenmenin tanımı, dengeli ve yeterli beslenme, şişmanlık, sağlıklı diyet ve öğrencilerde obezite ile mücadelede yapılması gerekenlere değindi. Toplumun çekirdeğini oluşturan ve sürekli büyüme gelişme içinde olan çocukların beslenme yetersizliğinde en çok etkilenen gruplardan biri olduğu, dolayısıyla kötü beslenme alışkanlıklarının kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve şişmalık gibi hastalıkların temel risk faktörünü oluşturduğundan bu konuda öğretmenlerin de veliler kadar sorumluluk taşıdıklarını söyledi. Eğitim sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst