Merhabalar,
Codeigniter'da daha yeniyim. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimiden teşekkür ederim.
Model'den
$gunluk['bilgiler'] = $this->deneme_model->bilgiler($degerler);
satırı ile bilgiyi çekiyorum.
print_r($gunluk['bilgiler']);
komutunu yazınca
Array ( [0] => Array ( [plaka] => 1 [sehir] => adana [ilkbahar] => 5.05 [yaz] => 6.21 [sonbahar] => 3.67 [kis] => 2.07 ) )
bilgisini çekebiliyorum.
Ancak benim controller dosyamda hesaplama yaptırmam gerekiyor. Ve "plaka", "sehir", "ilkbahar", "yaz", "sonbahar", "kis" kolonlarındaki bilgileri aynı fonksiyon içinde tek tek alabilmem lazım.
Bunun için kullanmam gereken kod ya da yol nedir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
Sorunun çözümünü buldum. Gözden kaçan iki adet array iç içe olduğu,
Array ( [0] => Array ( [plaka] => 1 [sehir] => adana [ilkbahar] => 5.05 [yaz] => 6.21 [sonbahar] => 3.67 [kis] => 2.07 ) )
Yukarıdaki gibi iç içe iki array oldugundan,
$bilgiler = $this->deneme_model->bilgiler($degerler);
satırıyla bu dizileri değişkene aktardım.
Daha sonra
echo $bilgiler[0]['yaz'];
şeklinde "yaz" kolonundaki bilgiyi elde edebildim.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Saygılar.
Codeigniter'da daha yeniyim. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimiden teşekkür ederim.
Model'den
$gunluk['bilgiler'] = $this->deneme_model->bilgiler($degerler);
satırı ile bilgiyi çekiyorum.
print_r($gunluk['bilgiler']);
komutunu yazınca
bilgisini çekebiliyorum.
Ancak benim controller dosyamda hesaplama yaptırmam gerekiyor. Ve "plaka", "sehir", "ilkbahar", "yaz", "sonbahar", "kis" kolonlarındaki bilgileri aynı fonksiyon içinde tek tek alabilmem lazım.
Bunun için kullanmam gereken kod ya da yol nedir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
Sorunun çözümünü buldum. Gözden kaçan iki adet array iç içe olduğu,
Yukarıdaki gibi iç içe iki array oldugundan,
$bilgiler = $this->deneme_model->bilgiler($degerler);
satırıyla bu dizileri değişkene aktardım.
Daha sonra
echo $bilgiler[0]['yaz'];
şeklinde "yaz" kolonundaki bilgiyi elde edebildim.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Saygılar.