Çok Acil | for next döngüsü ile ilgili

hitix

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
1,119
Reaction score
0
Konum
Eskişehir
PHP:
<%
Set ayrinti = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
sorgu = "Select * from RESIMLER WHERE ONAY=1 and editor=1 and anasayfa=1 ORDER BY TOPLAMOY DESC"
ayrinti.Open sorgu,baglanti,1,3
%>
<%     
for i=1 to 4
if ayrinti.eof then exit for
%>
						<td class="style12">
						<a class=resim href="eksenim.asp?islem=fotogoster&foto=<%=ayrinti("RESIMID")%>">
						<img alt="<%=ayrinti("RESIMADI")%>"  style="border: 2px solid #35322F" onError="src = 'fotot.asp?path=<%=ayrinti("RESIMURL")%>&boyut=130'" src="<%=resim_yol%>thumbnail/130/<%=ayrinti("RESIMURL")%>"></br><%=ayrinti("RESIMADI")%></a></br>
						<a class=ekleyen href="uye.asp?id=<%=ayrinti("ekleyen")%>&<%=ayrinti("EKLEYENISIM")%>"><%=ayrinti("EKLEYENISIM")%></a></td>
<%
ayrinti.movenext
next 
ayrinti.close
set ayrinti = nothing
%>

Hiçbir sorun olmadan 1'den 4'e kadar resimleri alıyor fakat

for i=5 to 8

dediğimde 5'ten 8'e kadar alamıyorum. Bu konuda acil yardımlarınız gerekli arkadaşlar. Nasıl yapabilirim?
 

annudora

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Mart 2006
Mesajlar
2,016
Reaction score
3
Konum
@nkara
"if" kullanılacaksa şu şekilde deneyebilirsin :

if i>4 and i<9 then ...

veya

if i>=5 and i<=8 then ...
 

hitix

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
1,119
Reaction score
0
Konum
Eskişehir
PHP:
<% 
Set ayrinti = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") 
sorgu = "Select * from RESIMLER WHERE ONAY=1 and editor=1 and anasayfa=1 ORDER BY TOPLAMOY DESC" 
ayrinti.Open sorgu,baglanti,1,3 
%>

şu bölümde işi bitiremez miyim? sadece 5-8 arası kayıtları çektirsem?
 

superweb

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Mart 2010
Mesajlar
332
Reaction score
9
Konum
İstanbul
Kod:
<% 
Set ayrinti = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") 
sorgu = "Select * from RESIMLER WHERE ONAY=1 and editor=1 and anasayfa=1 ORDER BY TOPLAMOY DESC" 
ayrinti.Open sorgu,baglanti,1,3 
%> 
<%     
for i=1 to 8
if ayrinti.eof then exit for 
if i>4 then
%> 
                        <td class="style12"> 
                        <a class=resim href="eksenim.asp?islem=fotogoster&foto=<%=ayrinti("RESIMID")%>"> 
                        <img alt="<%=ayrinti("RESIMADI")%>"  style="border: 2px solid #35322F" onError="src = 'fotot.asp?path=<%=ayrinti("RESIMURL")%>&boyut=130'" src="<%=resim_yol%>thumbnail/130/<%=ayrinti("RESIMURL")%>"></br><%=ayrinti("RESIMADI")%></a></br> 
                        <a class=ekleyen href="uye.asp?id=<%=ayrinti("ekleyen")%>&<%=ayrinti("EKLEYENISIM")%>"><%=ayrinti("EKLEYENISIM")%></a></td> 
<% 
end if
ayrinti.movenext 
next  
ayrinti.close 
set ayrinti = nothing 
%>
yapabilirsiniz veya
Kod:
ayrinti.Open sorgu,baglanti,1,3 
%> 
<%     
ayrinti.movenext
ayrinti.movenext
ayrinti.movenext
ayrinti.movenext
for i=1 to 4
if ayrinti.eof then exit for
yapabilirsiniz.
veya mysql kullanıyorsanız limiti kullanabilirsiniz.
Not: i değerlerini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara
Üst