çokk önemli vize notu olarak geçicek bi ödev var ama yapamıyorum bir türlü

firefly

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Görsel Programlama Ödevi

1. Combox’ın içinde 1-100 arası rakamlar olacak.
2. Label1, Label2, TextBox, Label3 ve Label4 görünmez olacak.
3. Daire seçilirse, Label1 görünür olacak ve “Çap” yazacak. Label2 ve Textbox görünmez olacak
4. Üçgen seçilirse, Label1 görünür olacak ve “Taban” yazacak, Label2 görünür olacak ve “Yükseklik” yazacak, TextBox görünür olacak
5. Dörtgen seçilirse, Label1 görünür olacak ve “Genişlik” yazacak. Label2 görünür olacak ve “Yükseklik” yazacak, TextBox görünür olacak.
6. Program seçili geometrik şeklin çevresi ve alanını hesaplamak için combobox ve textbox içinde yazılı değerleri kullanacak
7. Label3, Çevre seçili ise görünür olacak ve seçili şeklin çevresi Label3’e yazılacak.
8. Label4, Alan seçili ise görünür olacak ve seçili şeklin alanı Label4’e yazılacak.
9. Sakla basılırsa, seçili şekil ve çevre/alan seçeneklerine göre sonuçlar ListBox1’e eklenecek. Örneğin:
a. Çapı 10 olan dairenin çevresi 31.4 eder.
b. Çapı 10 olan dairenin çevresi 31.4, alanı 78.5 eder.
c. Çapı 10 olan dairenin alanı 78.5 eder.
10. Textbox’a uygun olmayan veri girilip girilmediğini program kontrol edecek. Hatalı giriş durumunda kullanıcıyı uyaracak ve uygun veri girmesi istenecek.
11. Bonus: Kare Uyarısı seçili ise, Dörtgen hesaplanırken eğer verilen değerler bir kareye aitse, bir mesaj penceresi açılacak ve bunun bir kare olduğu kullanıcıya belirtilecek. Listbox’a saklama esnasında da bunun bir kare olduğu ibaresi girilen sonuçlara eklenecek.

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
Hocam burası ödev yaptırma yeri değil, ama siz uğraşıp geldiğiniz yere kadarki kısmı burada paylaşırsanız yardım edenler olacaktır. Zaten 1 mesajınız var, onu da ödev yaptırmak için yazmışsınız

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5