Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Kayıt Ol

Çöp Kamyonu Kanunu

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
(...Aydın Boysan’ın “Leke Bırakan Gölgeler” kitabından)

...
“Bir gün bir taksiye atladım ve havaalanından hareket ettik...
Sağ şeritte yol alırken siyah bir araba park ettiği yerden aniden yola, önümüze çıktı...
Taksi şoförü sert bir şekilde frene bastı, kaydı ve diğer arabaya çarpmaktan milim farkla kurtuldu...
Diğer arabanın sürücüsü camdan başını çıkartıp bağırmaya ve küfretmeye başladı...
Taksi şoförü ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı...
Ve gerçekten çok arkadaşçaydı...
Sordum, “Neden bunu yaptınız?... Adam neredeyse arabanızı mahvedip ikimizi de hastaneye gönderecekti...”
Taksi şoförü bana, şimdi “Çöp Kamyonu Kanunu” dediğim şeyi öğretti...
Şoför pek çok insanın çöp kamyonu gibi olduğunu açıkladı...
Her tarafta çöp dolu olarak dolaşıyorlar; kızgınlık, öfke ve hayal kırıklığı dolular...
Çöpleri biriktikçe onu bırakacak bir yere ihtiyaç duyuyorlar ve bazen sizin üzerinize bırakabilirler...
Kişisel almayın... Sadece gülümseyin... Onlar için iyi şeyler temenni edin ve yolunuza devam edin...
Onların çöpünü alıp iş yerinize, evinize veya sokaktaki diğer insanlara dağıtmayın...
...
İşin ana fikri şu ki; başarılı insanlar çöp kamyonlarının günlerini mahvetmesine ve ellerine geçirmesine izin vermezler...
Hayat sabahları pişmanlıklarla uyanmak için çok kısa, dolayısıyla;
“-Size iyi davranan insanları sevin, iyi davranmayanlar için dua edin...”

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Ahhh şu Amerikalılar!
Beynimizi yıkamaya hala devam ediyorlar...

Nice senelerdir her bir sorunun üstesinden Türk Usulü geldik ve herşey çok güzel oldu!
Sonra özenti inanışlar, tapınışlara kandık, sonuç?
Hamburger çocuklar, emo-memo gençlik ve vurdumduymaz olgunluk...

Sahte yaşamlar bize birşey kazandırmadı, kazandırmayacak da!

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Ne alaka ya? Amerikayla şimdi alakası ne? Bizim dinimizde bunu emretmiş, öfkeye öfkeyle cevap vermemeli, yapıcı olmalı. Bir tebessümün bile ne kadar önemli olduğunu hep öğretmediler mi bize?

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Sanırım anlatılmak istenileni yanlış anlamışsın. Amerikayla ya da herhangi bir olayla alakası yok. Ne yani Türklere güleryüz yasak mı? Türkler güleryüzlü davranıncda Amerika özentisi mi oluyorlar. Ne demek istediğini tam anlamadım. Biraz daha açık konuşur musun?

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Taksi şoförü ona gülümsedi ve içten bir şekilde el salladı...

Gel de inan! Uyduruk amerikan hikayeciklerinden biri!
Hem de bizim İstanbul'un güzide taksi şoförlerinden biri yaptı bunu!
Kim inanır?

Güleryüzlü davranmak amerika özentisi olmuyor, bu hikaye amerika özentisi oluyor!
Amerikada medeniyet şöyle, böyle... hikayecikleri... Pollyannalar bile masum kalır...

Bir yüzüne vurulmuşsa, öteki de nasiplensin?

Adamın yaptığı hataya el sallayıp, gülümsemeyi kar sayıp, onun yaptığının yanlış olduğunu anlatmayı esgeçmişiz ve VURDUMDUYMAZLIK etmişiz. Dedim ya, vurdumduymaz bir olgunuk diye! Olay varsa kaç, olay çıkar da başıma kalır diye kaç!

Hataya hatayla cevap verme ama doğrusunu söyle... Yapıcı ol, vurdumduymaz değil!
Biri yanlış yapmış ve neredeyse ölümden dönmüşsün ancak sen gülümsüyorsun... Gülümse ama pişmiş kelle gibi sırıtma...

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Taksici deyince aklıma bişey geldi:

Geçen gün bizim meydana çıktım bankaya gidiyorum baktım bi taksi durmuş içinde şöför gazete okuyor.Arka bagaj açık ve yolcu oradan bavulunu alıp bagajı kapatıp gidiyor.

Yolcu bagajdan eşyasını indirip alıyor şöför ön koltukta gazete okuyor :D

Konuya gelince.Bazen çöpler insanın ta kendisi olabiliyor.Böylelerine çözüm yok.Tek çözüm onları çöp kovasına boşaltmak :p

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
İnsanların herşeyi Amerika'ya mal etme kompleksini anlamıyorum bir türlü :) Hikayecikler savına katılıyorum ancak kopmlekse yönelik hedef belirtmek anlamsız. Çünkü Tv de bu hikayecikler her gece dizi halinde yayınlanıyor zaten. Hemde tamamen türk içeriği hemde tamamen ananelerimize özgü kültürlerle :)
Yukarıdaki olayda Amerika değil tamamen sır kapısı, sır dünyası vs. gibi oluşumların hikayesi, hiç bir farkı yok :D

Uzaklarda aramaya gerek yok içimizde herkes ;)