İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

copy / paste içerik nasıl anlaşılır?

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Arkadaşlar googlede arastırdım ama bulamadım.
Bir site vardı sizde özgün yazılmış yazıyı kimler kopyalamış onu gösteriyodu, bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

umarım anlatabildim..

jacktheblack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
www.copyscape.com var belli bir kere sanırım 10 olması lazım sitene koyduktan sonra konunun linkini vererek aratabiliyorsun.

bir diğer yöntem ise, konudaki herhangi bir cümleyi tırnak içinde aratman makul olacaktır. Örneğin;

"Edison lambayı 1800 yılında bulmuştur." böyle aratabilirsin. Kopya ise karşına çıkacaktır aynı türdeki içerikler.

Ganez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
teşekkürler faydalı oldu ancak benzer içeriklere de kopya diyebiliyor sanırım.

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Teşekkür ederim yardımın için..

jacktheblack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
teşekkürler faydalı oldu ancak benzer içeriklere de kopya diyebiliyor sanırım.

benzer içeriklere demez fakat bellir bir algoritma ile çalışıyor fakat mesela senin temanda belirli yerler vardır başka birisi aynı temayı aynı şekilde kullanıyordur. Onu da algılayabiliyor kopya diye aynı yazılar olduğu için. Benim extrahaber teması vardı plusturkun yazdığı bir ara onu kullanıyordum. Bazı zamanlarda içerik kopyalanmasa bile kopyalanmış uyarısı veriyordu bazı css ve yerleşimdeki yazılardan dolayı.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.