İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

cpanel ve phpmyadmin yedekleme farkı

buraklee

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar cpanelden yedek aldım 45 kb olarak kaydettım. fakat phpmyadmıne girdim tüm tabloları seç dosya olarak kaydet zipi işaretledi 46 kb olarak kaydetti. bu aradakı 900 byte fark falan var bu ne farkıdır? hangisi sağlam ve tr karakter çözümüdür?

desoLate

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tam olarak bir fark söyleyemem. Ama bence en iyisi phpmyadminden yedek almaktır. Çünkü phpmyadmin sırf veri tabanı yönetimi üzerine, cpanel sadece veritabanı için değil. Bundan dolayı, phpmyadmin işinde daha iyidir derim.

Hazar17

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sunucu size aitse ssh ile almanızı tavsiye ederim..

degilse bile hostcunuzdan aylık ssh yedeginizi ftpnize bırakmasını söyleyin.. çok sağlıklı oluyor..

kendizi alacaksanız phpmyadminden alın.. admincp eksik alır.

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
arkadaşlar cpanelden yedek aldım 45 kb olarak kaydettım. fakat phpmyadmıne girdim tüm tabloları seç dosya olarak kaydet zipi işaretledi 46 kb olarak kaydetti. bu aradakı 900 byte fark falan var bu ne farkıdır? hangisi sağlam ve tr karakter çözümüdür?

Panelleri hiç kullanmadım o nedenle bilgim yok, ancak türkçe karakterler bakımından olaya yaklaşacak olursak tabiki phpmyadmin. Veritabanı karakter seti kodlamanı yazmamışsın, eğer latin5 kullanıyorsan, yedeği alırkende latin5 seçmelisin. UTF-8 ise utf-8 seçmelisin.

Yedek boyutları önemli değil, bizi bzip2 ile sıkıştırıyordur, diğeri gzip, yedek boyutları ondan farklıdır. Önemli olan tüm tabloların eksiksiz olarak sql dosyası içinde bulunmasıdır, bunu kontrol etmelisin.

Alternatif olarak server kendinize ait ise SSH üzerinden sağlıklı yedekler almanızı öneririm.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.