İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

CPU hakkinda bir soru

I

iyiyiz

Misafir
Benim serverimde cpu göstergesi gündüzleyin %98-%99
da hep:

cpu komple: 1100 MB kullanilan: 995 MB yaziyor.Bu normal midir yoksa normal degilmidir.Ayrica mysql server önceden arada bir cöküyordu,sonra iyi hitli iki sitemi cgi yaptim,biraz rahatlarim saniyordum , bu sefer mysql hatasi vermiyor sitelerim önceki gibi ama dedicade de bulunan sitelerin acilma hizlari cok yavasladi.

öneriniz nedir.

P

PHP Warner

Misafir
CPU kullanımını genel olarak etkileyen birkaç ana faktör bulunmaktadır. Httpd ayarları, mysql config ayarları ve php optimize ayarları gibi. Tavsiye olarak, bu ayarlarınızı dedicated sunucu özelliklerine göre (cpu hızı, ram miktarı, toplam hitleriniz gibi) yeniden ayarlamanız olacaktır. Olayın sadece mysql yada cgi ile alakası olmayabilir. PHP optimize ile ilgili olarak, APC Cache veya Turck Mmcache/Eaccelerator kullanabilirsiniz. Kurulum için detaylı bilgi >

İyi çalışmalar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.