css oluştururken dikkat edilmesi gerekenler.

1
Onaylı Üye
Üye
Katılım
24 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Tepki puanı
86
Kendimi artık tamamen css'ye verdim. Ancak bu konuda istediğim gibi bir makale bulamadım. Bu konuda bilgili arkadaşlar dikkat edilecek hususları bu başlık altında yazarlar ise çok memnun olurum.

Mesela css dosyasının boyutu önemlimidir ..?
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
29 Ağustos 2007
Mesajlar
957
Tepki puanı
3
css bambaşka bir dünya ve adamı kanser eden tarayıcı sıkıntıları mevcut :).
ff2, ff3, opera, safari, ie6, ie7, ie8 en ufak hata birtanesinde sitenin tasarımını yamultabiliyor. En başta bu tarayıcıları tut bilgisayarında :D
 
1
Onaylı Üye
Üye
Katılım
24 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Tepki puanı
86
Lisans'ın söyledikleri dışında başka husus yok mu ? Sadece buna dikkat etmek yeterli midir yani ?

Nerdesiniz CSS'ciler...
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
13 Mayıs 2007
Mesajlar
1,310
Tepki puanı
0
çok iyi css bilmiyorum ancak bir çok şeyi burdan okudum ve çok güzel bir türkçe kaynak..

ayrıca fatih beyin anlattıgı gibi öğrenmek en mantıklısı bütün detayları veriyor kitabında


http://www.fatihhayrioglu.com/css-dersleri
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
30 Ekim 2005
Mesajlar
1,005
Tepki puanı
7
aXzel in adresini verdiği site CSS konusunda gerçekten de önemli bir kaynak, ayrıca CSS konusunda yabancı pek çok kaynak da var. Mantığını anladığınızda gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten. Ayrıca sitenizin farklı tarayıcılarda nasıl göründüğünü test edebilmeniz için http://browsershots.org/ sitesi çok işe yarıyor.

Naçizane tavsiyem site yaparken min-width ve max-width parametrelerini özellikle kullanmanız. Farklı ekran büyüklükleri ve farklı ekran çözünürlüklerinde de siteniz aynı görünür. Çok işe yarıyor.
 
0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
24 Mart 2008
Mesajlar
424
Tepki puanı
1
CSS (Cascading Style Sheets) süper bir olay.. Artık dreamweaver yada Frontpage gibi programlar, CSS sayesinde modası geçme olayına giriyor :)) Web tasarımını css ile yapan arkadaşlar görmektedirki, artık tablo HTML yapısında amelelik hali almakla beraber tercih edilmeyen bir koddur.

CSS öğrenmenizi şiddetle tavsiye ediyorum kaynak olarak dynamicdrive'i tercih ederim. JavaScript ile kullanıldığında tam bir sanat çıkıyor ortaya :)
Epey bir projemde kullandım JS+CSS yi hiç bir tasarmımda bu kadar keyif almamıştım açıkcası..
 
Geri
Üst