Aynı şeyi yapmak isteyen arkadaşlar için konuyu baştan sona toparlayıp anlatıyorum
myBB Forum için yapılmıştır.
Forumdaki herhangi bir konunun meta tag keyword alanına konu baslıgının virgüllerle parçalanmış halini otomatik koymak için aşağıdaki işlemleri sırayla yapmanız kafi.
Öncelikle
/inc klasörü içerisindeki functions.php dosyasını açıp aşağıdaki kodları en alttaki ?> dan önce yapıştırınız.
PHP:
function degistir($cumle) {
$bul=array(' ');
$degis=array(',');
$cumle=str_replace($bul,$degis,$cumle);
return $cumle;
}
}
Daha sonra root dizinindeki showthread.php dosyasını açıp aşağıdaki kodu bulduktan sonra bir alt satırına diğer kodu yazınız.
Bul:
PHP:
$thread['subject'] = htmlspecialchars_uni($parser->parse_badwords($thread['subject']));
Altına Ekle:
PHP:
$anahtarlar = htmlspecialchars_uni($parser->parse_badwords($thread['subject']));
Bu kodu da ekledikten sonra panelinizden
Mybb Admin Paneli -> Şablonlar -> Şablonlar -> Temanın Adı -> Showthread Şablonları -> showthread kısımına girip aşağıdaki kodu bulup değiştiriniz.
Bul:
PHP:
<META NAME="description" CONTENT="{$thread['subject']}">
Değiştir:
PHP:
<META NAME="description" CONTENT="{$anahtarlar}">
Bu işlemler sonucunda kaynak kodlarınız şu şekilde çıkacaktır.
HTML:
<title>pwp kuramıyom bi yardım pls:)</title>
<META NAME="keyword" CONTENT="pwp,kuramıyom,bi,yardım,pls:)">
Önemli:
En başta verdiğim kod (degistir fonksiyonu) sadece boşlukları virgüle çevirir. Kendi isteğinize göre istediğiniz karakterleri değiştirebilirsiniz.
Örn: (! ve - işaretlerini komple kaldırdım mesela. Kendinize göre çoğaltabilirsiniz.)
PHP:
function degistir($cumle) {
$bul=array(' ','!','-');
$degis=array(',','','');
$cumle=str_replace($bul,$degis,$cumle);
return $cumle;
}
}
İyi çalışmalar
Not: Konu myBB bölümüne taşınmıştır.