İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

database i nedir?

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir siteyi taşıyacağız Türkiye den bir host a. Yalnız database olarak SQL kullanmışlar. Elimde export edilmiş csv dosyaları var. Daha doğrusu sitenin kaynak kodlarıyla beraber tamamı bende. Siteyi upload ettikten sonra database kurmam gerekicek sanırım. Ama database e ne isim vermem gerekiyor ve MySQL mi yoksa MSSQL ile mi yapılmış bilmiyorum. Nerden anlarım bunu?

Eğer her ikisiylede yapılabiliyorsa MySQL i tercih ederim :p

ZeuQma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öncelikle asp mi yoksa php mi kullanılmış onu söylerseniz daha rahat yardımcı olabiliriz, php ise veritabanı baglantısı için config.php, db.php gibi bir dosyada gerekli veriler tutulur (veritabanı adresi, kullanıcı adı, şifre, tablo adı). Tablo adını öğrendikten sonra yeni hostunuzda tanımlayarak veya tanımlı olanın ismi ile ilgili dosyanın tablo ismini değiştirirseniz işinizi görür. Csv dosyalarını da phpmyadmin veya benzeri bir panelden export edebileceğinizi düşünüyorum.. Saygılar..

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sağolasın. Sitem ASP.

En çok şeyi merak ediyorum. MySQL ya da MSSQL istediğimi seçip database olarak kullanabilir miyim? Baglanti.asp dahil herhangi birşeyde değişiklik yapmam gerekmemesi lazım çünkü site çalışıyor şu haliyle eski server inde.

ZeuQma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
asp'de olaylar farklı olduğu için yorum yapmam mümkün degil ama şunu söyleyebilirim, php ile mysql kullandığında mdb gibi bir dosyası yoktur ve yedekleme işlemi için panele ihtiyacın vardır, phpmyadmin benzeri..

Kolay gelsin..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5