Database yedeği nasıl alabilirim?

0
Onaylı Üye
Üye
Arkadaşlar ben datebase yedeği almak istiyorum.Plesk panel kullanıyorum.Yedeği alıp bir sorun anında yüklemek istiyorum.Nasıl yapabilirim?

0
Onaylı Üye
datebase'nizin boyutu nedir ? olası bi zaman aşımına uğramaması için parçalamanız gerekebilir.

0
Onaylı Üye
Üye
parçalanacak kadar büyük değil.Peki yedek nasıl alabilirim?

0
Onaylı Üye
IP adresimizle ssh ye bağlanın,daha sonra

mysqldump --opt -Q -u dbkullanıcıadi -p dbadi > /var/www/vhosts/siteadi.com/httpdocs/yedek.sql
komutunu kendinize uyarlayarak yazın
daha sonra db parolasını yazın

ardından browser’ınıza gidip http://siteadi.com/yedek.sql yazarak yedeğinizi indirebilirsiniz

0
Onaylı Üye
Üye
peki plesk panelden yapmanın bir yolu var mıdır?

0
Onaylı Üye
Üye
aslında wp db backup ile yedek alabiliyorum.Yüklemek için ne yapabilirim.Verdiğiniz linki inceledim ama bulamadım :s

T
trgy
Misafir
Senin için sadece yazılar önemli ise şunu yap.

Admin panelden dışa aktar diyip, tüm iletileri ve etiketlerini xml olarak kaydet. Sorun oluşursa sıfırdan wp kurarsın içe aktar diyip aktarabilirsin.

0
Onaylı Üye
Üye
o da doğru ama yazarların farklı yazıları var.bütün yazılar tek bir yazarın olur o zaman

0
Onaylı Üye
Üye
En sağlam yöntem MySQLDumper -

Bunu ana dizine kurarsın zaten otomatik bütün db leri görür ve yedeklersin kullanımı çok basitdir türkçesi mevcutdur. Kısaca geçeyim eğer kurarsan

Soldan Menü den DB yi seçiyorsun ve Yedeklemeye tıklıyorsun yedeği aldıktan sonra sana linkide veriyor indirmen için ayrıca ftp de yedeğinide tutuyor.

Dumper kurulumu basitdir ama yapamassan google amcadan bir yardım alırsın artık.

Kolay Gelsin...

Geri