İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Db adını nereye yazıcam bir bakarsanız sevinirim.

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
71
merhabalar
arkadaşlarım shaiya diye bir oyunun pvp serverini kurmuşlar.Fakat üyelik için gerekli ayarlamaları yapamadık.Yardımınızı isteyecektim.
<?php

$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$login = trim($_POST['login']);
$pass = trim($_POST['pass']);
$repass = trim($_POST['passp']);

// Connection with MSSQL server
$conn=mssql_connect('127.0.0.1',$ADMIN_NAME,$ADMIN_PASS);
$db = mssql_select_db('PS_UserData',$conn) or die("Connection erro!");

$res = mssql_query("SELECT UserID FROM PS_UserData.dbo.Users_Master WHERE (UserID) = ('$login')");
if (mssql_num_rows($res))
{
echo "Login already exist.";
}
else
{
if ($pass != $repass)
{
echo 'Passwords mismatch.';
}
else
{
$query = "INSERT INTO PS_UserData.dbo.Users_Master (UserID, Pw, JoinDate, Admin, AdminLevel, UseQueue, Status, Leave, LeaveDate, UserType, UserIp, ModiIp, ModiDate, Point, Enpassword, Birth) VALUES ('$login', '$pass', GETDATE(), 0, 0,'',0,'', DATEADD(year, +10, GETDATE()),'A','$ip',lisanssız,lisanssız,1000000,lisanssız,lisanssız)";
$rresult = mssql_query($query) or die("Inster Error.");
{
echo "The account is created successfully.<br />You gained 1kk of Shaiya Points.<br /><br /><b>Login:</b> $login<br><b>Password:</b> $pass";
}
}

}

?>
Burda en üst kısımda ip yazan yere oyun ip yazıyorum.
Alt kısımda mysql bağlamam lazım.. üye adını,şifreyi ve db adını nereye yazacağımı bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

ekleme: yanlış yaptığımda bu hatayı alıyorum..

Fatal error: Call to undefined function mssql_connect() in /public_html/ege/processor.php on line 9

E

Erturk

Misafir
$repass ın altına şunları yazın

$ADMIN_NAME='veritabanı kullanıcı adı';
$ADMIN_PASS='veritabanı kullanıcı şifresi';

Şu anki kodlara göre baglanmak istediğiniz veritabanı adı : PS_UserData

Duruma göre eger yanlıssa onuda $db = mssql_select_db('PS_UserData',$conn) or die("Connection erro!"); satırından düzeltebilirsiniz.

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
71
şu şekilde mi olacak ?
<?php

$conn=mssql_connect('127.0.0.1',db kullanıcı adım,şifrem);
$db = mssql_select_db('Bağlanılacak db',$conn) or die("Connection erro!");

Ekleme: Son mesajımdaki gibi değilde anlatmak istediğiniz gibi yaptım.Repass altına ekledim sonra düzelttim satırları.
bu sefer problem
$conn=mssql_connect('127.0.0.1',$ADMIN_NAME,$ADMIN _PASS);
11.satırda hata var diyor.

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /public_html/ege/processor.php on line 11

E

Erturk

Misafir
Aşağıdaki gibi kullan dostum. Host kısımına yazacagın IP adresı uzak bir sunucuya aitse oncelikle kendı sunucunda kısıtlandırmanın olmaması gerekiyor. Kendı sunucunda kullanacaksan localhost olarak kalacak.

PHP:
<?php

$host = "localhost"; // Buraya IP te yazabilirsin.
$kullanici = "Veritabanı Kullanıcı Adı";
$sifre = "Veritabanı şifresi";
$db = "Veritabanı Adı";

$conn=mssql_connect($host,$kullanici,$sifre);
$db = mssql_select_db($db,$conn) or die("Connection erro!");

$res = mssql_query("SELECT UserID FROM PS_UserData.dbo.Users_Master WHERE (UserID) = ('$login')");
if (mssql_num_rows($res))
{
echo "Login already exist.";
}
else
{
if ($pass != $repass)
{
echo 'Passwords mismatch.';
}
else
{
$query = "INSERT INTO PS_UserData.dbo.Users_Master (UserID, Pw, JoinDate, Admin, AdminLevel, UseQueue, Status, Leave, LeaveDate, UserType, UserIp, ModiIp, ModiDate, Point, Enpassword, Birth) VALUES ('$login', '$pass', GETDATE(), 0, 0,'',0,'', DATEADD(year, +10, GETDATE()),'A','$ip',lisanssız,lisanssız,1000000,lisanssız,lisanssız)" ;
$rresult = mssql_query($query) or die("Inster Error.");
{
echo "The account is created successfully.<br />You gained 1kk of Shaiya Points.<br /><br /><b>Login:</b> $login<br><b>Password:</b> $pass";
}
}

}

?>

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.