İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

dbgrid de alttoplam hesaplamak

A

Anonymous

Misafir
dbgrid nesnemde float tipinde bir sütunum var. db grid deatil tablunun içeriğini görüntülemekte ve float tipindeki sütunumun alt toplamını hesaplamak istiyorum. bu işlemi SQL ile yaptım fakat query nesnesinin updatecashe özelliğini true yapınca çalışmıyor. alttoplam hesaplamak için sunacağınız öneriler için şimdiden teşekkür ederim.

A

Anonymous

Misafir
set komutu kullanacağın bir SQL ile execsql komutuyla bu işlemi en büyük datalarda bile çok kısa sürede, anlık ve hissettirmeden yapabilirsin.

A

Anonymous

Misafir
KEMİ DANSİOMETRE LERİNDE KULLANILAN PROGRAM PROFİLİNİ AÇIKLAMALI OLARAK MAİL ADRESİME GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ

A

Anonymous

Misafir
KEMİK DANSİOMETRE LERİNDE KULLANILAN PROGRAM PROFİLİNİ AÇIKLAMALI OLARAK MAİL ADRESİME GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ

A

Anonymous

Misafir
Ostom kardeşim,

KEMİK DANSİOMETRE konusu hakkında herhangi bir bilgim yok. Eğer ne olduğu konusunda bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışabilirim. Mail ile bildirirseniz daha hızlı bir yanıt iletebilirim. Foruma herzaman bakma fırsatı bulamayabiliyorum...

A

AHMETXBULUT

Misafir
sütun alttoplamını bulmak

ben alttoplamı

var
x,:integer;
y:double;
begin
for x:= 1 to table1.recourtcount do
begin
y:=table1toplamtutarı.ascurrency + (y);
table1.next;
end;

table1.append;
table1.toplamtutarı.ascurrency:=(y);
table1.post;
end;
end;

benzer kodla çözmeye çalışıyorum.

F

FreeBSD

Misafir
Bu kodları bir procedure veya function içerisinde toplayarak sorununuzu çözebilirsiniz..

Daha sonra ise Dbgrid'den kayıt geçişlerinde sql line'i like ile güncelleyerek istediğiniz function'u bir editbox'da veya label'da toplayabilirsiniz...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5