İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

DCR DT 9001 uydu alıcısını Türksata ayarlamak

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Digitürkü kapatıp normal uyduya geçmek isteyenler için yazdım. İnternette bir türlü bulamadın zar zor da olsa kendim hallettim sitemde de anlattım :) sizde öğrenin diye ekledim.

DCR DT 9001 uydu alıcısı Dijiturk alan kişilere verilir. Dijitürk üyeliğiniz bittikten sonra uydu alıcınızı uydu montajı yapan firmalardan her hangi birine ayarlatabilirsiniz. ücreti 20 YTL yada 25 YTL dir. Genelde uyduyu ayarlayıp giderler asıl mesele kanalları eklemek. Şimdi bu kanalları nasıl ekleyeceğimizi anlatacağım.

1- İlk olarak bütün kanalları siliyoruz. Bunun için optionstan kurulum menüsüne buradan Fabrika ayarlarına tıklıyoruz. uydu alıcımız ilk haline geri dönüyor. Eğer dil seçeneği sorarsa Türkçe yi seçip devam edin.

2- İlk ekleyeceğimiz kanal türksat tanıtım yayını yapan kanal. Bunun için options – kurulum – anten kurulumunu seçiyoruz.

uydu ismi : turksat1c

Bağlantı Şekli : standart

Düşük osilatör frekansı : 09750

Yüksek osilatör frekansı : 10600

22kHz : Oto

LNB Beslemesi : Açık

DISEqC : DISEqC1

seçiyoruz bu işlemlerden sonra Sinyal seviyesi %85 Sinyal kalitesi de %80 civarına gelecek.

Frekans Listesini Düzenleye Gelip Ok tuluna basıyoruz. Açılan Menüden Ekle ye basıyoruz. Burada

Polarizasyon : H

Frekans MHz : 11962

Sembol Hızı : 03333

Fec Oranı : 3/4

olarak ayarlayıp Ok e basıyoruz. Uydu frekans tablosuna eklenecek frekansımız.

Daha sonra back tuşuna basıyoruz ve bize Değişikli kayıt etmek istiyormusunuz diye bir soru gelecek bu soruya Evet deyip bir önceki ekrana geri dönüyoruz. Kanal aramasını tıklıyoruz ve kanalları arıyor. Bu işlem bittikten sonra sadece türksat tanıtım yayını kanalı eklenecek burada kanalların listeleri görünüyor. Kanalların yanlarında Polarizasyon (Dikey / Yatay ) Frekans hızı, sembol hızı ve fec oranının (3/4, 5/6 gibi) yazıyor. Ayrıca bu eklediğimiz kanal yeni eklenen kanalların otomatik eklenmesini sağlıyor.

3- Gelelim diğer kanalları eklemeye.

Diğer kanalları eklerkende aynı işlemi tekrarlıyoruz. options – kurulum – anten kurulumunu seçiyoruz.

uydu ismi : turksat1c

Bağlantı Şekli : standart

Düşük osilatör frekansı : 09750

Yüksek osilatör frekansı : 10600

22kHz : Oto

LNB Beslemesi : Açık

DISEqC : DISEqC1

seçiyoruz bu işlemlerden sonra Sinyal seviyesi %85 Sinyal kalitesi de %80 civarına gelecek.

Frekans Listesini Düzenleye Gelip Ok tuluna basıyoruz. Açılan Menüden daha önce eklediğimiz frekansın olması lazım. Her frekansı ayrı ayrı eklerseniz her seferinde yeniden arama yapmak zorunda kalacak buda zaman kaybına neden olacak. Frekanas seçili iken değiştire basıyoruz. Açılan sayfaya http://www.turksat.com.tr/kanallistesi/uydukanallistesi.html buradaki güncel tablo listesindeki istediğimiz kanalları yada paketi seçip düzeltme işlemini yapıyoruz. Diyelim TRT Paketini ekliyeceğiz.

Polarizasyon : V (Vertical)

Frekans MHz :11919

Sembol Hızı :24444

Fec Oranı : 3/4

olarak ayarlayıp Ok e basıyoruz. Uydu frekans tablosunda frekans ayarı bu şekilde düzelecek daha sonra back deyip tüm değişikleri kaydette evet i seçiyoruz. Daha sorna geriye döndüğümüz menüden Kanal Aramasını tıklıyoruz. TRT Paketindeki kanallar gelecek.

4- 3. Maddede yazdığımı yeniden uygulayarak diğer kanalları da ekliyorsunuz. Her kanal yada frekans ekledikten sonra kanalları düzenlerseniz fazla zorluk çekmessiniz. Bunun için options a basın kanal tablosunda ok e basın açılan menüden kanalın üzerinde gelip bir kere sağ tuşa basıp taşının üzerinde gelin kanalı seçip istediğiniz yere götürün ve yeniden ok e basın bu şekilde kanalları istediğiniz şekilde sıralayabilirsiniz.

DCR DT 9001 uydu alıcısını Türksata ayarlamak

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Ben bu kadar zorlanmamıştım. direk türksat'ın otomatik kurulum frekanslarını girmiştim ve kendiliğinden olmuştu. :D

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
Aman özcan naaaptın sen yahu :D
Herhangi bir frekans seçip arama yapınca alayını ekliyor zaten...

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Aman özcan naaaptın sen yahu :D
Herhangi bir frekans seçip arama yapınca alayını ekliyor zaten...

:) onu biliyorum her kes o şekilde anlatmış zaten sitelerde.

Digitürk ün yüklediği bir yazılımdan kaynaklanıyor sanırım. Ben her seferinde ara diyordum 20 tane kanal ekliyordu. Her şeyi denedim en sonunda bu şekilde çözüldü.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
diğer yerlerden aratınca bendede öyle oluyor...
fakat bende başka bir şey daha oluyor :)
Kanallar arada bir kendine kendine reset atıyor, digiturk kanallarına dönüyor. sizede oluyor mu böyle yoksa sadece bana mı özel bu durum :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
o zaman benimkinde bi arıza var, hoş bu sayede kanal kurulumunu ezbere öğrendim gerçi ama artık bayıyor :) Durup dururkende olmuyor aslında sanki bir tuş kombinasyonu varmış gibi...neyse zaten o tv yle çok işi olmuyor kimsenin.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
yok hayır denemedim...bunu kendimiz yapamıyoruz sanırım dimi? Servise yollamamız gerekli galiba.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
bir menü olması gerek, o menü ile uydudan direk güncelleme yapılıyor. Acaba sende o menü yok mu ?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
ha evet o menü var ama güncel yazılım yok diyor...
Geçenlerde arçelikten diğer tv için recevier aldım, onda bazı kanallar çıkmıyordu yazılım güncellemek istedim ondada aynısını dedi. Servise haber verdim 2 saat içinde yeni yazılım yüklediler. Uyduya çok itibar etmemek lazım sanırım.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
bende bir sorun olmadı. bir çok kez güncelleme işlemi yapabildim :S

O zaman Darkart bir bakıma göndermelisin :D

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
Diğeride güncelleme yapmıyorki...çokta önemli değil zaten yaa ayda yılda açılıyo oradaki tv.

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
59
Bence forum yönetimi bunun gibi makaleler yazdırsın. 10 bine az kalmış :D Webmasterla sınırlı kalmasın.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5