İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dedicated problemi

Maverick

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
EV1 Serversta bir tane dedicated makinam var. 60 tane site barındırıyorum.
Bunların arasında bir tane irc var. Bir tanede radyo. Makinamım özellikleri şu

p4 2.4
1 gb ram
2*80 hdd

problemim ise ram in fazla kullanılması. (%60 -%70)

ramin çoğunu mysql yiyor. (Serverda 30-40 tane nuke site var.iki üç tanesi çok aktif siteler.)

Ramin bu kadar kullanılması normalmi yoksa bir problem var mı?

Şimdiden okuyan ve cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

comma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence o kadar kullanması normal değil ama gene de sitelerin ne kadar aktif olduklarına bağlı olarak normal de olabilir. Mysql için bir optimizasyon yaptın mı? (my.cnf) ile?

winsock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
comma' Alıntı:
Bence o kadar kullanması normal değil ama gene de sitelerin ne kadar aktif olduklarına bağlı olarak normal de olabilir. Mysql için bir optimizasyon yaptın mı? (my.cnf) ile?

bu goruslere katiliyorum. SQL optimizasyon onemli . Onu ayarlarsan sunucun biraz daha rahatlayacaktir.

Iyi calismalar

Maverick

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Arkadaşlar elimden geldiğince my.cnf yi editledim ama galiba iyi yapamadım. Yardımcı olabilecek arkadaş varmı bu konuda

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
my.cnf dosyani buraya yazarsan yardimci olabiliriz. Birde hangi versiyonu kullandigini yaz.
mysql genelde server da en cok memoriyi yiyen programdir, bu nedenle normal. 30-40 database in oldugunu varsayarsak (nuke basina 1 database), 1Gb in az oldugunu soyleyebilirim. Yani tuning bile yapsan, my.cnf i de ayarlasan 1Gb yeterli olmayabilir. O nedenle alternatif olarak memory i arttitmaya hazir ol.

Maverick

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Abi memory artırmak çözüm sağlayacaksa artırmaya bugünden razıyım. En kısa sürede my.cnf yi buraya yapıştıracam. Saolun yardımlarınız için.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5