İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Değişken Gönderme Sorunu

merteren

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
1. sayfadan form ile veriyi 2. sayfaya gönderiyorum. 2. sayfada veriler üzerinde bazı kontroller yapıyorum ve veriyi 3. sayfaya göndermek istiyorum.

2. sayfada değişken olarak elimde olan veriyi 3. sayfaya nasıl gönderirim.

Form oluşturup görünmeyen alanlar ile gönderme dışında bir yöntem var mı?

url ile göndermeyi düşündüm ama url ile değişken nasıl gönderildiği konusunda bilgim yok.

yardımcı olursanız sevinirim.

merteren

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
degişken1=değer1 şeklinde yazmışsın ama değer yok, değişken var.
Mesela $ad şeklinde bir değişkenim var, tabi içindeki veriyi bilniyorum. ben bu değişkeni nasıl gönderirim.

BordoMavi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şöyle yapabilirsin değişken1 1. dosyadan geldi diyelim bunu 2. dosyada hideenle değişken2=değişken1 şeklinde tanımlayıp daha sonra url ile gönderebilirsin. ben genelde böyle yapıyorum farklı bir yolu varsa forumdaki üstatlar cevap verirler

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Senin yapmana gerek yok, form metodu GET olarak ayarlarsan URL'ye aktarır zaten. Ancak güzel birşey değil bu. POST metodu, ve hidden alanlar güzeldir. Aynı zamanda session bilgilerine kayıt ettirip, veriyi tüm session boyunca elinde de tutabilirsin. Veya cookie'ye set edersin. Yöntemler bunlar.

merteren

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cevaplarınız için teşekkürler. Gizli alanları kullanarak yaptım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.