İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dertleşelim Web Tasarım!

forumdatr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba,
Arkadaşlar ben bu işi önceleri 2 sene kadar serbest ve başka yerlerde sabit çalışarak yaptım ama piyasayı ayaklar altına düşürmedim 100-300 liralık işler yaparak para kazanamadığım işi de yapmam.

2015'nın yarısında bir ofis tuttum ve mükellef oldum. Faturalarımı kesiyorum.
Kartvizitimi bastırdım, kendi firma sitemi yaptım vs...
Fakat pazarlama yapmak istediğimde bizim yiğen var, kaynın oğlu var falan filan. İnsanlara ucuz etin farkını anlatamıyorum.
Lafa geldimi biz kendi firma ismimizi Google'a yazıyoruz çıkmıyoruz!

Kendi müşterimlerim bile arayıp şuraya şunu ekle bunu ekle çıkart diyorlar, hatta siteyi baştan yap diyenler bile oldu ücretsiz! Öyleleri ile yolları hemen ayırıyorum. Siz tanıdığınız web tasarımcıya yaptırın benim emeğim, zamanım kıymetli burada ofis işletiyorum deyip.

Yıllık 300 lira hosting domain ücreti vereni 50 lira vereni de gördüm. Bilemem içeriğini alabilir serbest piyasa ama bu ucuzcular benim çok canımı sıkmaya başladı.

Geleceğimden çok korkar oldum. Siz ne diyorsunuz?

Bora

0
Yasakli Uye
Reaction score
0
Merhaba,
Arkadaşlar ben bu işi önceleri 2 sene kadar serbest ve başka yerlerde sabit çalışarak yaptım ama piyasayı ayaklar altına düşürmedim 100-300 liralık işler yaparak para kazanamadığım işi de yapmam.

2015'nın yarısında bir ofis tuttum ve mükellef oldum. Faturalarımı kesiyorum.
Kartvizitimi bastırdım, kendi firma sitemi yaptım vs...
Fakat pazarlama yapmak istediğimde bizim yiğen var, kaynın oğlu var falan filan. İnsanlara ucuz etin farkını anlatamıyorum.
Lafa geldimi biz kendi firma ismimizi Google'a yazıyoruz çıkmıyoruz!

Kendi müşterimlerim bile arayıp şuraya şunu ekle bunu ekle çıkart diyorlar, hatta siteyi baştan yap diyenler bile oldu ücretsiz! Öyleleri ile yolları hemen ayırıyorum. Siz tanıdığınız web tasarımcıya yaptırın benim emeğim, zamanım kıymetli burada ofis işletiyorum deyip.

Yıllık 300 lira hosting domain ücreti vereni 50 lira vereni de gördüm. Bilemem içeriğini alabilir serbest piyasa ama bu ucuzcular benim çok canımı sıkmaya başladı.

Geleceğimden çok korkar oldum. Siz ne diyorsunuz?
Bende cok endiseliyim,bana 50tlye e ticaret sitesi yap diyen bile oldu.

Sonumuz hayrola..

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

beyuzman

0
Onaylı Üye
Reaction score
17
Öyle Hocam katılıyorum ancak çok basit bir hatayı 1 dk bile almayacak bir düzenlemeyi bana 100 Tl karşılığında yaparım diyen oldu Aynı hatayı sağolsun ücretsiz Yardım eden biri oldu yaptı... Bilmemek acemilik kötü bir şey insanlar bu devirde kandırma peşine düşmüş sizin dediğiniz gibi günlerdinizi saatlerinizi ayrıyorsunuz tabiiki emeğinizin karşılığını almalısınız size katılıyorum ancak burada en basit bit düzeltmeyi çok büyük bir sorunmuş gibi gösterip çok büyük para isteyeni de gördüm onun için ayık olmak gerek diyorum :)

dentizm

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Aynı şeyleri herkes yaşıyor galiba, ben de seo işinde ucuzculardan sıkıldım.

En büyük sorun bilinçsiz müşterilerin çokluğu, tüccarlar ticareti mal alım satımı olarak gördüğü için, emek ve bilgi ile üretilen işlerin sermayesinin olmadığını, bedava para kazanıldığını düşünüyorlar. O işi öğrenmek için harcanan süreyi anlamıyorlar.

Bana "5 dk da yaptın, çok para istiyorsun" diyene, aslında o iş için geçen sürenin tecrübe ile birlikte 5 yıl 5 dk. olduğunu söylüyorum... Düşüncelerini değişmiyor tabi ama bir başkasına aynı şeyi söylerken akıllarına bu cümle geliyordur.

Bora

0
Yasakli Uye
Reaction score
0
Öyle Hocam katılıyorum ancak çok basit bir hatayı 1 dk bile almayacak bir düzenlemeyi bana 100 Tl karşılığında yaparım diyen oldu Aynı hatayı sağolsun ücretsiz Yardım eden biri oldu yaptı... Bilmemek acemilik kötü bir şey insanlar bu devirde kandırma peşine düşmüş sizin dediğiniz gibi günlerdinizi saatlerinizi ayrıyorsunuz tabiiki emeğinizin karşılığını almalısınız size katılıyorum ancak burada en basit bit düzeltmeyi çok büyük bir sorunmuş gibi gösterip çok büyük para isteyeni de gördüm onun için ayık olmak gerek diyorum :)
Hocam ben ufak tefek islerden ucret almam zaten,bogazimdan suana kadar haram para gecirmedim gecirmeyede niyetim yok.

beyuzman

0
Onaylı Üye
Reaction score
17
Hocam ben ufak tefek islerden ucret almam zaten,bogazimdan suana kadar haram para gecirmedim gecirmeyede niyetim yok.

Hocam yanlış anladınız tabiki de bu konuyu açan ve hakkında konuşan hiç kimseye atıfta bulunmadan sadece kendi görüşlerimi ve tecrübemi yazdım Yani kesinlikle yazdığımın sizinle bir ilgisi yoktur...:msp_biggrin:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.