İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Detaylı Arama scripti Sorunu

quardian

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar yine Emre Çetiner Emlak scriptinin detaylı arama sayfasındaki bir srun . Hangi kritere göre ararsanız arayın var olan bütün ilanları listeliyor.
İl ,içe ,semt , durumu (Satılık yada kiralık) ve emlak tipine göre filtrelese çok güzel olacak ancak sorunlu ben çözemedim bilen arkadaşlar konuya bakıp ğeçmeyin lütfen en azından anladığınız kadarı ile yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şüphelendiğim bölüm altta , dosyanın tamami ise bu linkten indirip inceleyebilirsiniz.Yrdım edecek arkadaşlara teşekkür ederim.

HTML:
<?

if ($fiyat == "" && $depozito == "") {//her ikisi boş ise

$result = mysql_query("SELECT id,fiyat,durum,turu,baslik,il,ilce,semt,fiyat2,mkare,oda,banyo,bkat,isinma,yapitip,yapdurum,kullanim,kredi FROM ilanlar WHERE turu LIKE '%$turu%'  and baslik LIKE '%$baslik%' and durum LIKE '%$durum%' and il LIKE '%$il%' and ilce LIKE '%$ilce%' and semt LIKE '%$semt%' and mkare LIKE '%$mkare%' and oda LIKE '%$oda%' and banyo LIKE '%$banyo%' and bkat LIKE '%$bkat%' and isinma LIKE '%$isinma%' and yapitip LIKE '%$yapitip%' and yapdurum LIKE '%$yapdurum%' and kullanim LIKE '%$kullanim%' and kredi LIKE '%$kredi%' and takas LIKE '%$takas%' and katkarsilik LIKE '%$katkarsilik%' and tapu LIKE '%$tapu%' order by id desc");

}elseif ($fiyat == ""){//sadece fiyat boş ise

$result = mysql_query("SELECT id,fiyat,durum,turu,baslik,il,ilce,semt,fiyat2,mkare,oda,banyo,bkat,isinma,yapitip,yapdurum,kullanim,kredi FROM ilanlar WHERE turu LIKE '%$turu%'  and baslik LIKE '%$baslik%' and durum LIKE '%$durum%' and il LIKE '%$il%' and ilce LIKE '%$ilce%' and semt LIKE '%$semt%' and mkare LIKE '%$mkare%' and oda LIKE '%$oda%' and banyo LIKE '%$banyo%' and bkat LIKE '%$bkat%' and isinma LIKE '%$isinma%' and yapitip LIKE '%$yapitip%' and yapdurum LIKE '%$yapdurum%' and kullanim LIKE '%$kullanim%' and kredi LIKE '%$kredi%' and takas LIKE '%$takas%' and katkarsilik LIKE '%$katkarsilik%' and tapu LIKE '%$tapu%' and depozito BETWEEN $depozito and $depozito2 order by id desc");

}elseif ($depozito == ""){//sadece depozito boş ise

$result = mysql_query("SELECT id,fiyat,durum,turu,baslik,il,ilce,semt,fiyat2,mkare,oda,banyo,bkat,isinma,yapitip,yapdurum,kullanim,kredi FROM ilanlar WHERE turu LIKE '%$turu%'  and baslik LIKE '%$baslik%' and durum LIKE '%$durum%' and il LIKE '%$il%' and ilce LIKE '%$ilce%' and semt LIKE '%$semt%' and mkare LIKE '%$mkare%' and oda LIKE '%$oda%' and banyo LIKE '%$banyo%' and bkat LIKE '%$bkat%' and isinma LIKE '%$isinma%' and yapitip LIKE '%$yapitip%' and yapdurum LIKE '%$yapdurum%' and kullanim LIKE '%$kullanim%' and kredi LIKE '%$kredi%' and takas LIKE '%$takas%' and katkarsilik LIKE '%$katkarsilik%' and tapu LIKE '%$tapu%' and fiyat BETWEEN $fiyat and $fiyat2 order by id desc");

}

MuendizZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Kardeş sanırım bazı değişkenler boş değer olarak geliyor, bu sebeten hepsini listeliyor olabilir. Tabi emin değilim, sen bi değişken değerlerini kontrol ederek tekrar dene.

quardian

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kardeş sanırım bazı değişkenler boş değer olarak geliyor, bu sebeten hepsini listeliyor olabilir. Tabi emin değilim, sen bi değişken değerlerini kontrol ederek tekrar dene.
Başka bir forumdada ynı şeyi söylediler doğru ,ama ben beceremedim .Siz yardımcı olabilrmisiniz bu konuda ne gibi değişiklik gerekiyor.

MuendizZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Kardeş öncelikle scripti ilk defa gördüm, bu yüzden içeriğinde tam olarak ne var ne yok bilmiyorum. Bu yüzden paylaştığın kısım kadarını inceleyerek söyleyebileceğim;

SORUN: $fiyat ve $depozito değişkenlerinden kaynalanıyor sanırım. Çünkü sen ne kadar sorgulama yaparsan yap, $fiyat ve $depozito değişkenlerin boştur ve bu yüzden sürekli olarak tüm sonuçları getirecektir.

ÇÖZÜM:
PHP:
satırından hemen önce aşağıdaki kodu ekleyerek çözüme kavuşabilirsin.
PHP:
if(isset($_GET["fiyat"]) $fiyat= doubleval($_GET["fiyat"]); 
if(isset($_GET["depozito"]) $depozito= doubleval($_GET["depozito"]);

Birde bunları dene kardeşim. Bence sorun bundan kaynaklanıyor olabilir ama dediğim gibi scripte hakim değilim.

- - - -Güncellendi - - - - - -

Bu arada unutmadan,

PHP:
$fiyat==""
olan kısımları da
PHP:
$fiyat==0
şeklinde değiştirmeyi unutma.

quardian

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kardeş öncelikle scripti ilk defa gördüm, bu yüzden içeriğinde tam olarak ne var ne yok bilmiyorum. Bu yüzden paylaştığın kısım kadarını inceleyerek söyleyebileceğim;

SORUN: $fiyat ve $depozito değişkenlerinden kaynalanıyor sanırım. Çünkü sen ne kadar sorgulama yaparsan yap, $fiyat ve $depozito değişkenlerin boştur ve bu yüzden sürekli olarak tüm sonuçları getirecektir.

ÇÖZÜM:
PHP:
satırından hemen önce aşağıdaki kodu ekleyerek çözüme kavuşabilirsin.
PHP:
if(isset($_GET["fiyat"]) $fiyat= doubleval($_GET["fiyat"]); 
if(isset($_GET["depozito"]) $depozito= doubleval($_GET["depozito"]);

Birde bunları dene kardeşim. Bence sorun bundan kaynaklanıyor olabilir ama dediğim gibi scripte hakim değilim.

- - - -Güncellendi - - - - - -

Bu arada unutmadan,

PHP:
$fiyat==""
olan kısımları da
PHP:
$fiyat==0
şeklinde değiştirmeyi unutma.

En kısa zamanda deneyeceğim hocam yardımcı olmaya çalaıştığınız için teşekkür ederim.

quardian

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hocam bu değişikleri yapınca beyaz sayfa çıkıyor .

Ben za çok bildiklerimi kullanarak deneme yanılma yolu ile çözmeye çalışacağım mantığı çözmeye çalışıyorum bakalım .
En azından ile göre bir ayıklama yapabilsem gerisi gelir çünki devamıda aynı mantıkla çalışıyordur ama ben daha çözemedim.

İlgili diğer dosyalar burda
detaylı seçim , detaylı arama , detaylı sonuç dosyaları .

quardian

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sorun çözülmüştür ,kodlarda sorun yok sadece benim post metoduyla önceki sayfadan gönderilen değişkenleri get ile
çağırmam soruna neden olmuş yoksa sorun yokmuş :) sadece eksik varmış.
Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederimyani MuendizZ e :) .

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.