İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dijital fotoğrafta sorun, Lütfen yardım edin

realcriminal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar benim çok büyük bir sorunum var. Hayatımda ilk defa istanbul'a geziye gittim. Daha bu yaz aldığım Sony W-50 dijital fotoğraf makinamla gittim tabi, heryerin fotoğrafını çekebilmek için. 1GB hafıza kartına güvendim. Makineyi Sony mağazasından aldım. Hafıza kartını alırken satıcı garantisi olmayan sony alırsan sana 1GB hafıza kartını 512Mb fiyatına veririm dedi ben de kabul ettim. Sonuçta sony sadece garantisi yoktu. Çok büyük bir sevinçle istanbul'a gittim 2 gün önce ve heryerin fotoğrafını çektim ama.....
154'üncü resimden sonra tam 200 tane resim görüntülenemiyor. Kafayı yicem lütfen yardım edin. Bilgisayara attığım resimlerin uzantılarını görüyor. Boyutlarını görüyor örneğin özelliklerde 2.5Mb falan yazıyor. Ama ön izleme yok diyor. işte sorunum bu. 200 tane resmi göremiyorum. Topkapı sarayı ve sultan ahmet resimlerinin hiçbiri yok. fotoğraf makinasında da görünmüyor ayrıca. file error hatası veriyor o fotoğraflara gelince. Fotoğrafları birlikte aç diyorum mesela photoshopta aç diyorum photoshop da açamıyor. bilinmeyen dosya diyor.
1. Şimdi bu sorun neyden kaynaklanıyor?
2. Düzeltebilir miyiz?
3. Hafıza kartını aldığım yere gidip bi güzel azarlıyayım mı adamı?
4. Yardım edin lütfen...
Teşekkür ederim,

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
bence bu
3. Hafıza kartını aldığım yere gidip bi güzel azarlıyayım mı adamı?
hatta ürünü geri vermeye bak ,paranı kurtar...geçmiş olsun
"Hafıza kartını alırken satıcı garantisi olmayan sony alırsan sana 1GB hafıza kartını 512Mb fiyatına veririm dedi ben de kabul ettim. Sonuçta sony sadece garantisi yoktu. Çok büyük bir sevinçle istanbul'a gittim 2 gün önce ve heryerin fotoğrafını çektim ama.....
Teşekkür ederim,

realcriminal

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
RE:

denedim o programlardan bazılarını ama olmadı. Bayram dolayısıyla denizliye gittim ve satıcının yanına uğradım. Bana satan adam yoktu patronu vardı. Söyledim böyle böyle diye. Adam o mal garantisiz hiçbirşey yapamam dedi. Artı ben orijinal sony zannediyordum sadece garantisi yok diye o kadar pahalı sanıyordum ama öyle değilmiş orijinal sony değilmiş meğerse yan ürünmüş. bana satarken söylemedi diğeri yan ürün diye. Fiyatından belli değil mi diyor bide. Neyse şu anda o kart ile 251 tane fotoğraf çekebiliyorum. 252'de sapıtıyor. şimdilik bana yeter. tabi olan benim istanbul fotolarına oldu. Yine de düzeltebilecek bi program varsa söylerseniz sevinirim. Bence çok zor ama.

Lebron

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Aynı problem bendede oldu. Cektıgım fotograflardan bazen bazıları onızleme yok şeklinde goruntulenemıyor. Benim okadar fazla olmadığı için onemsemedim. Çekim hatasından kaynaklanıyor diye düşünüyordum ben.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.