İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dikkat Dikkat

yakese

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar kültür bakanlığındaki bir arkadaşım bugun söyledi yeni bir uygulamayla mp3 download sitelerinin sahipleri bulunup gerekli işlermler yapılacakmış diye söylüyor nasıl yapar nasıl ederler bilemem ama bunu sizinle paylaşmak istedim

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
walla ben kendimi bildim bileli hep çıkacak o yasa :rolleyes:
mp3 siteleri sahipleride zimbabeden host alırlar nasıl bulacaklar :p

mp3arsivi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yoktur :) ya bu internette mp3 download yasalarının cıkacagı yok cıksada sadece bize mi cıkaracaklar ben mp3 sitelerine gıcık oldum diye biz amme hizmeti yapıyoruz bir kerem halka biz olmasak tanıtım olmaz sanatcıların :pp

OguzKaganAslan

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
bu tip telif hakkı gerektiren dosyalara uzaktaki bir siteden link versek... yani serverımızda telif hakkı gerektiren bir dosya barındırmasak ancak bu gibi bir download sitemiz olsa gene yasa dışı kabul ediliyor mu?

Z

zeynelkoc

Misafir
bu işleri amerikada yapıyorlar birşey olmuyor türkiyede yapınca mı olacak

çok zor bir ihtimal bu tür şeylerin olması

java

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
OguzKaganAslan' Alıntı:
bu tip telif hakkı gerektiren dosyalara uzaktaki bir siteden link versek... yani serverımızda telif hakkı gerektiren bir dosya barındırmasak ancak bu gibi bir download sitemiz olsa gene yasa dışı kabul ediliyor mu?
suçluya yataklık etmekten idam cezası olabilir. :eek: :p

L

LordBYRON

Misafir
arakadaşlar,

bence sitede yer alan mp3 ler tanıtım amaçlıdır, downlaod edenlerin en 24 saaat için de silmesi gerekir, silmediği takdirde, kendi sorumluğunu almışl olur ifadesi varken, bu yasanın çıkması zor bence ...

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu yasa çıkalı çok olduda, nasıl uygulanacağını bulamadılar.
Biliyor musunuz, tv,radyo,alışveriş merkezi, fuarlar,kafeler vss. topluma açık olan yerlerde çalınan her şarkının telif hakkının ödenmesi gerekiyor.
Bunun için bir çalışma yapıldı ama sadece radyo ve televizyonlarla sınırlı kaldı.
Radyo ve televizyonlar, çalınan her paraçayı not ediyorlar ve bunu telif koruma derneklerine aylık olarak gönderiyorlar.Bu da sağlıklı değil ama şuan yapılabilecek tek şey bu.
Şimdi daha bunlar kontrol edilemezken, interneti kontrol etmeleri çok zor olacak.
Ne yapabilirler? Başlangıç olarak 1-2 site hakkında işlem başlatıp, diğerlerinin gözünü korkutabilirler.Önüne geçebilirler mi? .............

.Onur.

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu konuda kapsamlı bir yasal uygulamaya girişilmesi fizibilite açısından uygun değil bir kere. Götürüsü getirisinden çok olur yani... Hani politik bir değeri de yok - kimse sanatçıların telif hakkını zaten takmıyor ki, neden kültür bakanlığı böyle bir kahramanlık yapsın durup dururken...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.