İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dikkat: Domainlerinizi kaybedebilirsiniz : Yeni Kanunlar

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
manyax' Alıntı:
arkadaşlar ben hala inanmıyorum böyle birşey çıktığına

milyar kere saçmalık 5 gün ben onay vermemişsem onaylanmış kabul edilecek normalde bu tür durumlarda onaylanmamış kabul edilmesi gerekir böyle bi saçmalık varmı ya sürekli nete girelim maili kontrol edelim transfer isteği varmı yokmu diye internet super karışır böyle bi durumda ben bildiğim bilmediğim yüzlerce domaine transfer isteği yaparım nasıl olsa 5 gün mailine bakmayan birine rastlarım dimi

sonra adam hakda iddia edemez (miş) nasıl olsa

sacmalik ama, var, herkes domainlerini kitlemeye basladi zaten. Domain kilitliyse bir sey olmuyor.

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
[ 16.11.2004 ] Domainleriniz için:
ICANN tarafından çıkarılan yeni kanuna göre, domain transfer istekleri 5 gün onaylanmazsa, domaininiz transfere açık olmaktadır. Bunu önlemek için, tüm müşterilerimizin domainleri "Transfere kilitli" durumuna getirilmiştir.

alıntı: www.elmasgunes.net :)

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
elmasgunes' Alıntı:
[ 16.11.2004 ] Domainleriniz için:
ICANN tarafından çıkarılan yeni kanuna göre, domain transfer istekleri 5 gün onaylanmazsa, domaininiz transfere açık olmaktadır. Bunu önlemek için, tüm müşterilerimizin domainleri "Transfere kilitli" durumuna getirilmiştir.

alıntı: www.elmasgunes.net :)

En iyisi. Ozellikle bu is sizin gibi domain, host satanlar icin daha onemli. Cunku musterilerinizin domainlerini kaybedebilirsiniz, eger siz kaydetdiyseniz tabiki, bu da felaket olurdu. Ama siz hemen icabina baktiniz.

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Domain çalınırsa, üzerimize kalmasını istemeyiz. Büyük bir prestij kaybı olur her ne kadar suçlu olmasak da.. Bu yüzden böyle bir önlem aldık. Sanırım bir çok firma bunu gerçekleştirecektir.

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
re

arkadaşlar bence boşuna panikliyorsunuz bu olay 3 aydan beri var.
ve yapancı domain register firmaları çoktan kilit sistemini kullanıyor.
Adamlar müşterilerini tabii ki kayıp etmek istemezler.Siz hiç bir ayar yapmasanız bile zaten varsayılan olarak kilitli konumda domainleriniz. :rolleyes:

Majestic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar güzel hoş fikirlerinizi belirtmişsiniz ama ben bu olayı canlı canlı gördüm ve bu olayı size anlatmak istiyorum gerekli tüm bilgilerle..

Ben xxx.com adındaki domainimi türk firmasından yabancı firmaya transfer etmek istedim bu ilk transfer edişimde değildi neyse.. gittim yabancı firmaya domain transfer bölümüne geldim ve transfer sorgumu gönderdim.. xxx.com'un ilteşim için kullanılan mail adresi örneğin [email protected] olarak belirtmiştim önceden ilk firmamdayken.. Bu yüzden yeni firmam, eski firmamda belirttiğim adrese transfer edilsin mi edilmesin mi mesajını gönderdi.. Yani olay şu değil her isteyen giripte her istediği domaini 5 gün onay vermezse ele geçiremez..

Domaininizi alırken belirttiğiniz mail adresine atıyorlar bu mesajı.. yani [email protected] her kullanıcının belirttiği maile atmıyorlar.. ynai adam gidipte domaini transfer etmek istedi.. kendi mailini [email protected] olarak girdi başka bir register firmasında buraya transfer edilsin edilmesin mi mailini atmıyorlar.. [email protected] 'a atılıyor transfer onay maili.. Eğer [email protected] adresindeki maili kaptırdıysanız transfer etmek isteyene o zaman yapıcak bişey yoktur.. ama ilk firmada belirttiğiniz contact maili hala sizdeyse zaten bu adrese ilk onay maili geldikten (bu mail gelmeden ve siz bunu onaylamadan sizin belirttiğiniz 5 gün içinde silinecek maili gelmiyor bu mailide zaten siz açabildiğiniz için ancak siz onay verebilirsiniz) ve bunu siz onaylatıktan sora eski dns serverınızdan 2. bir mail geliyor..

HitcH

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Majestic :
Bizde aksini söylemiyoruz zaten..
Seninde dediğin gibi domainin kontak e-mail adresine gidiyor onay maili.
Biz bu mailin 5 gün görülmemesi /Okunmaması durumunda basımıza gelecekleri yazıyoruz zaten.

silenceofdarkness

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
n compliance with ICANN new "Inter-Registrar Transfer Policy", http://www.icann.org/transfers/, OnlineNIC has updated the current Registrar Transfer process to comply with the new standards and the new transfer process takes effect as of November 12th, 2004.

The significant changes on processes are:

1. The Registrar Transfer Confirmation Email sent to administrative contact is updated according to the Standardized Form of Authorization (FOA) drafted by ICANN;

2. For gTLD EPP domain transfers, i.e. .org/.info/.biz domains, the Confirmation Email will still be sent to administrative contact even though 'Auth-Code' is provided. In other words, if the administrative contact does not respond to the Confirmation Email, the transfer will be cancelled.

3. For transfer-out request, the domain name will AUTO transfer out from OnlineNIC, Inc. to the New Registrar in the event that the administrative contact does not respond to the transfer out Confirmation Email from OnlineNIC to cancel the transfer within 3 calendar days.

4. All the correspondence pertaining transfer into OnlineNIC, Inc. will be sent from email: [email protected]; while [email protected] for transfer out of OnlineNIC;

5. The time limit for administrative contact to respond to our transfer in Confirmation Email to confirm the transfer is now shortened from 10 calendar days to 5 calendar days;

To better secure your domains against possible fraudulent transfers, we highly suggest you to LOCK all of your domains by utilizing our domain lock option in your reseller control panel; if you need help in bulk domain lock or locking all of the domains under your account, or if you haven't applied for our free domain lock services but would like to lock your domains ASAP, please contact our support team.

işte yeni kanunlar iiyi derece ingilizce bilen bir arkadaş varsa tercumet edebilirmi acaba

Majestic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İyide benim demek istediğimi yine anlamadınız O 5 gün beklemeden transfer edilme maili 2. mail.. İlk maili siz onaylamadan o mail gelmiyor arkadaşlar.. Mesala örnek veriyorum yine..

İki domain şirketi dotregistrar ve tucows olarak düşünün bizim domainimiz dot registrarda tucowsa transfer edicez.. Mail ilk önce tucowsdan gelior böyle bir transfer işlemi gerçekleştirmek istiyorsunuz bunu onaylıyormusunuz diye eğer siz bunu onaylarsanız, dot registrardan size o 5 gün içinde onaylamazsanız transfer edilcek maili geliyor.. Yani ilk maili onaylamadan 2. dediğiniz maili alamıyorsunuz arklar..

İyi çalışmalar..

c4timer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Iyıden kafam karıştı ; Şimdi ilk maili onaylamadan , 2. mail gelse 5 gün geçse bile domain'ler transfer edilemez mi ?
Yaws ne işleri varda böyle kargacı burgacık kanun çıkartıyorlar anlamıyorum.

manyax

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Majestic' Alıntı:
İyide benim demek istediğimi yine anlamadınız O 5 gün beklemeden transfer edilme maili 2. mail.. İlk maili siz onaylamadan o mail gelmiyor arkadaşlar.. Mesala örnek veriyorum yine..

İki domain şirketi dotregistrar ve tucows olarak düşünün bizim domainimiz dot registrarda tucowsa transfer edicez.. Mail ilk önce tucowsdan gelior böyle bir transfer işlemi gerçekleştirmek istiyorsunuz bunu onaylıyormusunuz diye eğer siz bunu onaylarsanız, dot registrardan size o 5 gün içinde onaylamazsanız transfer edilcek maili geliyor.. Yani ilk maili onaylamadan 2. dediğiniz maili alamıyorsunuz arklar..

İyi çalışmalar..

işte benim duyduğum olay bu çift transfer onayı :)

dazlakcom

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bana turk domain şirketım tarafından 6 ayda bir gonderılen 1 mail var aynen şunlar yazıyor,

Lutfen domain whoıs bılgılerını en sağlıklı ve doğru şekılde yazınız aksı takdırde bu bılgıler doğru değilse domaininze el konulabılmektedır..

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir ornekleolayi anlatmaya calisayim, bu yeni kanunla asagidaki senerya mumkun:

Ben mesela bir domain register eden siteye gittim (mesela diyelim godaddy.com). Her domain register sitede oldugu gibi godaddy.com dada bir transfer bolumu var. Bundan amaca domainlerinizi baska domain registerlerden transfer edip godaddy.com a aktarmak.
Her neyse diyelim ben turk.com u transfer edicem, ki bu domain benim degil. Domaini kontrol ettim sahibide kitlememis (lock yok domainde yani). Ben godaddy.com daki ilgili yerleri dolduruyorum.
Bundan sonra turk.com domaini kaydederken hangi emaili kullanmissa, oraya bi email gidiyor. Diyelim bu turk.com un sahibide tatilde emaillerini kontrol edemiyor. Turk.com nun sahibi 5 gun icinde hic bir ret te bulunamiyor. godaddy.com onun domain kaydedicisyle zaten baglantili. Kanunlarla turk.com domaini kaydeden firma benim adima godaddy.com a domaini aktariyor.

Olay bu. Eskiden siz hic bir cevap vermesseniz sizin ret verdiginiz varsyiliyordu. Simdi cevap vermesseniz domain elden gidiyor, cunku cevap vermemek otomatik olarak kabul etmek artik
Bundan kurtulmanin yolu ya domainlerinizi SIKI takip ediceksiniz, gelen emailleri filan kontrol ediceksiniz yada en basidi gidip hemencecik lock yapicaksiniz.

Aynen kurallardan:
"Failure by the Registrar of Record to respond within five (5) calendar days to a notification from the Registry regarding a transfer request will result in a default 'approval' of the transfer," the new rules state. "In the event that a Transfer Contact listed in the Whois has not confirmed their request to transfer with the Registrar of Record and the Registrar of Record has not explicitly denied the transfer request, the default action will be that the Registrar of Record must allow the transfer to proceed."

Majestic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hotweb kesinlikle bu şekilde yürümüyor.. 1 hafta önce domain transfer ettim çünkü..
çifte onay alınıyor arkadaşlar yapmayın etmeyin bu şekilde domain transfer edilmez.. O zaman tüm domainleri kendi üzerinize alırsınız allah aşkına size mantıklı geliyor mu ki domain şirketleri bu şekilde bir uygulama alsın.. bu uygulama bir önlemdir webmasterları mağdur duruma düşürmek için değildir..

Artık gelen mailleride yayınlayarak açıklayacağım..

ENGLISH VERSION

Attention: CONTACT MAIL

Re: Transfer of (xxx.com)

The current registrar of record for this domain name is IHOLDINGS.COM,
INC. D/B/A DOTREGISTRAR.COM.

Tucows has received a request from ISIM SOYADINIZ

on Tue Nov 12 12:02:02 for us to become the new registrar of
record.

You have received this message because you are listed as the Registered
Name Holder
or Administrative contact for this domain name in the WHOIS database.

Please read the following important information about transferring your
domain name:

* You must agree to enter into a new Registration Agreement with
us. You can
review the full terms and conditions of the Agreement at

xxx.com

* Once you have entered into the Agreement, the transfer will take
place within
five (5) calendar days unless the current registrar of record
denies the request.

* Once a transfer takes place, you will not be able to transfer to
another registrar
for 60 days, apart from a transfer back to the original
registrar, in cases where
both registrars so agree or where a decision in the dispute
resolution process so directs.

If you WISH TO PROCEED with the transfer, you must respond to this
messageas outlined below (note: if you do not respond by Sun Nov 21
03:42:42 2004,
xxx.com will not be transferred to us.).

Please go to our website,
xxx.com to confirm.

You will need to enter the following information to complete the
transfer:

Domain Name : xxx.com
Transfer Key: TRANSFER KEY YAZIYOR

If you DO NOT WANT the transfer to proceed, then don't respond to this
message.

If you have any questions about this process,
please contact [email protected]

-------------------------------------------------
Yukarıdaki maili onayladıktan sonra ki bu mail yalnızca domain şirketinizde belirttiğiniz maile gelmekte. Evet bu maili onayladıktan sonra 1 gün içerisinde Dot registrardan sizin bahsettiğiniz meşhur mail geliyor o da aşağıdadır..

-------------------------------------------------

Attention: ADINIZ SOYADINIZ

Re: Transfer of xxx.com

DotRegistrar.com received notification on 11-05-2004 that you have
requested
a transfer to another domain name registrar.
If you want to proceed with this transfer, you do not need to respond
to this message.
If you wish to cancel the transfer, please contact us before 11-09-2004
by clicking on
the link below, and follow the instructions:

TRANSFERI IPTAL ETTIRMEK ICIN URL BURADA YAZIYOR

If we do not hear from you by 11-16-2004, the transfer will proceed.

If you have any questions regarding this message, please reply to
[email protected].

Best Regards,

Support Team
DotRegistrar.com
http://www.dotregistrar.com/FAQ.html

DotRegistrar.com E-Mail Policy:
DotRegistrar.com is a Domain Names Registrar, accredited (since January
2000) by the ICANN, the Internet Corporation for Assigned Names and
Numbers.
This mail is being sent to you as an account owner and/or authorized
contact for one of the above mentioned Domain Names, in compliance with
the ICANN rules and with the agreement you signed with us when you
registered these domain names. (http://www.dotregistrar.com/agreement.html)

DotRegistrar.com, a division of iHoldings.com, Inc.
13205 SW 137th Ave, Suite #133, Miami, FL 33186 - Phone 305-971-3440
Fax 305-675-2830

Umarım artık anlaşılmıştır olay.. Tekrar yazıyorum ilk maili onaylamadan 2. mail gelmiyor zaten ilk maili onaylıyan adam domainini transfer etmek isteyendir. Gelen 2. mail'de bahsettiğiniz meşhur maildir.

İyi çalışmalar..

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
1 hafta önce domain transfer ettim çünkü.

tam olara ne zaman?
Bu yeni uygulama benim bahsettigim 12-11-04 den itibaren gecerli. Bu tarihten oncemi sonrami ilk transfer basvurunu yapmistin?

Majestic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yeni sisteme göre yaptım.. sonra yapıldı o tarihten.. Arkadaşlar sistem yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi işlemekte yani öyle 5 gün mailinizi kontrol etmezseniz her önüne gelen transfer edemez kesinlikle domaininizi.. Öyle saçma şeymi olur yaw.. O zaman ben arkadaşımın tatile çıkmasını beklerim yazın, sonra tüm domainlerini alırım elinden..

İyi çalışmalar..

G

Gencturk.Net

Misafir
Bence bu olay iyi oldu, birçok hosting şirketi sizin adiniza ve sizin bilgilerinizle ama sizin bilmediginiz login bilgileri ile domain register ediyordu, bu durumda transfer işlemlerini sonuçlandiramiyordunuz, şimdi ise böyle bir durum olurrsa sizin adiniza bloke etmeleri durumunda transferi suç işlemiş oluyorlar çunku sadece domain sahibi kanunen bloke edebiliyor transferi.

Bence hukuki yönden çok güzel bir uygulama.

Ayrica Godaddy den kilitlemek çok kolay, ayni anda hepsini kilitliyorsunuz.
Register com mun sistemini bilmiyorum ama networksolutions zaten tum sahibi ve tech contact bilgileri ayni olanlari otomatik kilitledi...

Birisi adina domain alip sonra tech contact olarak domaini elinde haksiz yere tutanlar ve siz mesela hosting değiştirdiğinizde site zorluk çikaranlar artik bunu yapamayacaklar :)

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Majestik kardes gel deneyelim:

Bana sana ait olan bir domain ismi ver. Ben onu transfer edeyim. Ama bu domain kilitlenmemis vede sana gelen emaillere (bu domain ile ilgili) bir cevap vermeyeceksin kesinlikle.

Bakalim ne olacak?

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gencturk.Net' Alıntı:
Bence bu olay iyi oldu, birçok hosting şirketi sizin adiniza ve sizin bilgilerinizle ama sizin bilmediginiz login bilgileri ile domain register ediyordu, bu durumda transfer işlemlerini sonuçlandiramiyordunuz, şimdi ise böyle bir durum olurrsa sizin adiniza bloke etmeleri durumunda transferi suç işlemiş oluyorlar çunku sadece domain sahibi kanunen bloke edebiliyor transferi.

Bence hukuki yönden çok güzel bir uygulama.

Ayrica Godaddy den kilitlemek çok kolay, ayni anda hepsini kilitliyorsunuz.
Register com mun sistemini bilmiyorum ama networksolutions zaten tum sahibi ve tech contact bilgileri ayni olanlari otomatik kilitledi...

Birisi adina domain alip sonra tech contact olarak domaini elinde haksiz yere tutanlar ve siz mesela hosting değiştirdiğinizde site zorluk çikaranlar artik bunu yapamayacaklar :)

evet oyle niye riske atalimki. Kilitleyiverelim. (bu hizmet ucretsiz)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5