İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dikkat! vbulletin 3.8.6 da büyük açık

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Dikkat! vbulletin 3.8.6 da büyük bir açık tesbit edildi.
Bu açığı kullanarak veritbanınızın kullanıcı adı ve şifresine erişilebiliyor.
Açığı kapatmanın en kolay yolu forum dizinindeki faq.php dosyanızı silin yada adını değiştirin.
vbulletin sanırım en kısa sürede bir patch yayınlayacak.

• Like
Reactions: Loi

BlackThorn

1
İyinet Üyesi
Reaction score
49
Paniğe gerek yok çünkü faq ve calendar.php hep öyle zaten. (Sitemde de asla kullanmadığım ve asla kullanmayacağım içerikler.)

T

trgy

Misafir
biz kullanıyoruz nasıl kapatacağız bunu. Mail'e göndermişler benim de okudum ama önemsemedim pek.

BlackThorn

1
İyinet Üyesi
Reaction score
49
calendar.php ve faq.php hep böyledir. Bu iki dosyada her zaman problem olmuştur. Zaten çok gereksiz takvim olsa ne olur olmasa ne olur kaldırmak lazım. faq.php zaten en gereksizi.

kralex

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar ayrıca database şifrenizi kesinlikle değiştirin... kötü niyetli kimselerin eline geçmiş olabilir. biraz geç gördüm vbseo dan gelen maili ama inşallah db mizi kaptırmamışızdır.

X

Xman

Misafir
Vbulletin gibi ticari bir yazılım firması nasıl böyle aşırı amatörce hata yapar anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.