İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Directi Reseller ile ilgili 3 mühim soru

pexolas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
1. Directi'nin API yapısını kendi site tasarımıma tamamen adapte edebilir miyim ? :confused:

2. Directi'den bir reseller hesabı açtırdım. Bir müşteri yarattım ve bir domain kaydetmek istedim. Kayıt transaction'un karşısında Reseller Cost olarak 6.99 Amount olarak 8.74 yazıyor. Müşteri hangi ücreti ödeyecek ? Directinin ana sayfasında resellerlar için kayıt ücreti 6.99 yazıyor neden kayıt etmek istediğimde 8.74 isteiyor ? :confused:

3. Directi APIsi ile web siteme tamamen online bir domain kayıt sistemi entegre edebilir miyim ? Evet ise bunun ödeme sistemi nasıl olacak ? Hangi yöntemleri destekleyecek ? Yada böyle bir entegrasyon mümkün mü ? :confused:

Tercihen kullanmış ve denemiş olan arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var.

Yardımlar için teşekkürler şimdiden :eek:

radres

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Amount olarak yazan senin satış fiyatın. Reseller cost yani sana maliyeti 6.99. Satış fiyatın 8.74$. Bunu kontrol panelinden değiştirebilirsin. .info domainde reseller cost olarak 6.75$ yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam önceki fiyatlar onlar 1.11$ düşüyor domain aldığında.

Sitene Directi'yi entegre etmek istersen en güzel uygulama Whoiscart. Ömür boyu lisansı 35$. Örneği www.netteyiz.gen.tr/tescil adresinde. Çok kullanışlı, ve başka şeylerde ekleyebiliyorsun scripte. Örneğin Fraudgate ekleyerek sitene sipariş bırakanların telefonla aranarak onay alınmasını sağlayabilirsin.

Ödeme sistemi olarakta Paypalı destekliyor. Paypalla ödeme yapıldığı zaman otomatik olarak domaini kaydediyor, Cpanel varsa hostu açıp şifreyi gönderiyor sipariş sahibinin mail adresine.

pexolas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kardeş buradaki uygulamada sadece banka havalesi ve paypal var. paypalda ödeme tamamlandıktan sonra ben mi onay veriyourm yoksa prosedür tamamen online mı ilerliyor ? kredi kartı ile sipariş kabul edebilirmiyiz ? böyle bir opsiyon varmıdır ?

radres

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Her ödeme şekli için 2 seçenek mevcut. Sipariş geldiği an ödemeyi beklemeden otomatik olarak kayıt işleminin başlatılması ya da admin panelinden onay verilmesi. Herşey sonuçta online ilerliyor yani. Tabi ilk seçenek çok riskli.

Paypal=kredi kartı ödemesi oluyor zaten. Direk kredi kartından da sipariş alınabiliyor sanıyorum ama tam birşey söyleyemeyeceğim. ANZ eGate, 2Checkout (New System), 2Checkout (Old System), E-Gold, Ikobo, InternetSecure Link, Moneybookers, Nochex, PayBox, Payflow Link, Paypal Recurring Payments, Paysystems, Protx VSP için de modülleri var.

Bu arada söylemeyi unutmuşum. Whoiscartı alınca promosyon olarak Directi özel bir indirim uyguluyor. Toplam yapılan iş miktarına bakılmaksızın com/net/org/biz uzantılı alan adları 6.75$, transferde 6.49$'a düşüyor.

comma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ayrıca whoiscart için kendi ödeme plug-in ya da hosting paneli plug-in inin yazabiliyorsun. Yani mesela garanti bankası ya da herhangi bir banka kredi kartı ödeme sistemi kullanılabiliyor, sipariş sonunda otomatik olarak kredi kartından para kesilebiliyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5