İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Disavow aracini kullanmak icin uyari beklemeyin.

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Bildiginiz gibi Disavow araci Google WMT uzerinde sitenize gelen spam backlinkleri reddetme araci olarak sunuldu. Ilk baslarda Google ozellikle uzerine basa basa eger uyari almadiysaniz bu araci kullanmayin dedi. Ama son zamanlarda Google sozculeri dahil birkac yerde "duzenli olarak backlinklerinizi yonetin" fikrinin yayilmaya basladigini goruyorum. Yani uyari almamis olsaniz dahi gidip backlinklerinizi kontrol edip dogal olmayanlari reddetmeniz oneriliyor. Ama hatirlatmak istiyorum bunu ilk seferde yapmadan once biraz kaynak okuyun ve orneklerini inceleyin. Eger dogal ve guclu bir linki reddederseniz bunun farkina varsaniz bile duzelmesi uzun zaman alabilir.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
serkantkar hocanın da dediği gibi yanlışlıkla güçlü linkin reddedilmesi durumu olabilir. Bundan dolayı iyi düşünülmesi gerekir.

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Bu arada disavow aracini kullanip sonuc alabilen arkadas olursa hikayesini paylasabilir mi? Birkac yabanci makalede sonuc alindigini okudum ama henuz Turkce forumlarda kimseye rastlamadim. [MENTION=6538]Eif[/MENTION] senin deneyimin olmustur diye tahmin ediyorum.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Kendi sitelerimde kullanmadım ama iki arkadaşımızın sitesinde sildik linkleri. Birinde linkler silindi ve site tüm arama sonuçlarından tamamen kayboldu. İkincisinde de linkler silindi bir hafta sonra tekrar silinen geri geldi, site kayboldu :)

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Kendi sitelerimde kullanmadım ama iki arkadaşımızın sitesinde sildik linkleri. Birinde linkler silindi ve site tüm arama sonuçlarından tamamen kayboldu. İkincisinde de linkler silindi bir hafta sonra tekrar silinen geri geldi, site kayboldu :)

Ucuncuyu denemek sart olmus o zaman. Ucuncude Google kaybolurmus. Bu arada dosavow ettiginiz linklerin WMT uzerinde backlink olarak gorunmesi normalmis. Oradan silinmiyormus.

mbugrad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir sitemde birkaç ay önce kullanmıştım, kullanma nedenim sitemin antiseo ya maruz kaldığını düşünmemdi. Backlinklerimi incelediğimde abuk sabuk yabancı sitelerden linkler geldiğini gördüm. Bazıları çince - japonca sitelerdi. Gelen linklerin değerlerini opensiteexplorer da inceledim ve Domain / Page authory si kötü olanları disavov ile engelledim.

Sonuç : Hiçbir değişiklik gözlemlemedim

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Bir sitemde birkaç ay önce kullanmıştım, kullanma nedenim sitemin antiseo ya maruz kaldığını düşünmemdi. Backlinklerimi incelediğimde abuk sabuk yabancı sitelerden linkler geldiğini gördüm. Bazıları çince - japonca sitelerdi. Gelen linklerin değerlerini opensiteexplorer da inceledim ve Domain / Page authory si kötü olanları disavov ile engelledim.

Sonuç : Hiçbir değişiklik gözlemlemedim

Google, tam olarak etkisini gormeniz aylar alabilir diyor. Belki biraz daha beklemek lazim.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Ucuncuyu denemek sart olmus o zaman. Ucuncude Google kaybolurmus. Bu arada dosavow ettiginiz linklerin WMT uzerinde backlink olarak gorunmesi normalmis. Oradan silinmiyormus.

Verdiğim örnekte tüm backlinkler silinmiş birinci sitede. Geçtiğimiz hafta Webmaster araçlarında bir sorun vardı backlinklerle ilgili o döneme de denk gelmiş olabilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.