İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Disk doldu

kaanmurat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Whmde server status a girdiğimde Disk sda5 (/var) 100 % bu bölümün dolu olduğunu gördüm ve bazı yerlere girdiğimde

The /usr, /, or /var partition on this server is running out of disk space. This WHM operation has been temporarily suspended to prevent something bad from happening. Please ask your system admin to remove any files not in use on that partition.

bu uyarıları veriyor ne yapmam lazım :(

W

Wasgo

Misafir
Hdd'den doldu ikinci bir hdd takmalisin. Veyahut'da müşterilerin çiktiği zaman hesaplarini kapatmalisin ve silmelisin.

kaanmurat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
/var dizini hesap dizini değil serverin partitionları
bölümlenmiş dizinlerden biri

Disk sda6 (/) 33 %
Disk sdb1 (/backup) 3 %
Disk sda1 (/boot) 18 %
Disk sda8 (/home) 6 %
Disk sda7 (/tmp) 2 %
Disk sda2 (/usr) 41 %
Disk sda5 (/var) 100 %

W

Wasgo

Misafir
Tamam dediğim gibi , ikinci bir hdd takmalisin yani küçük ayarlar ile şimdilik ile idare edebilsen bile II.ci bir hdd alman gerekir diye düşünyorum

darXis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
var'in altindaki
db ve log klasörlerini /usr'in altina tasiyip eski yerlerinden sym link ver. sorunun çözülecektir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5