İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

[DMOZ] Sitesini Ekleyeceklere Tavsiyeler

a_sahin166

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çoğu arkadaşın bu konuda sıkıntı çektiğini biliyorum. Birkaç ufak ipucu vermek istedim. Örnekleri kendime göre verdim, Harry Potter konulu Hortkuluk Avcisi | Harry Potter | 7. kitap Deathly Hallows | 5. film Zümrüdüanka Yoldaşlığı sitesine göre. Umarım faydası dokunur, aklıma başka maddeler gelirse bu mesajı modifiye edip eklerim ve bu konu altından bildiririm.

1.) Sitenizi eklerken doğru kategoriyi seçtiğinizden mutlaka emin olmalısınız. Gerekirse minimum alt kategoriye inmelisiniz.

2.) Sitenizi sadece 1 defa gönderin. Aslında maximum bekleme süreniz 2 yıl fakat, eğer 2 ay içerisinde sonuç alamazsanız tekrar göndermenizi öneririm. Farklı kategorilere tekrar tekrar göndermek uyanıklığını kesinlikle yapmayın, spam filtresine takılır siteniz.

3.) Sitenizin başlığında sitenizin lakabını kullanın. Asla sitenizin ana içeriğinin adını yazmayın. Örneğin Harry Potter konulu bir siteniz var diyelim, kesinlikle gidipte başlığa Harry Potter yazmayın. Sitenizin lakabı yok ise eğer, Alanadı.com biçiminde yazmak en ideali olur. Bunun dışında sitenizi abartan ve öven terimler kullanmaktan kaçının.

4.) Adres bölümüne tam domain adınızı yazın, sonuna mutlaka slash(/) koyun. Başına http:// portu eklemeyi unutmayın.

5.) En çok hata yapılan kısımlardan biri olan açıklama bölümüne değinmeliyim. Bu bölümde "Harry Potter hakkında herşeyi bulabilirsiniz!" gibi bir terim yazarsanız siteniz asla eklenmez. Sitenizi öven ve abartan sözler kullanmamalısınız. Bu bölümde sitenizin bölümlerini açıklamalısınız. Başlığı ve kategori ismini, açıklamada kullanmamaya özen göstermelisiniz. İkinci çoğul şahıs ekleri bu bölümde kullanılmamalı, noktalama işaretleri ve dilbilgisi hususlarına özen gösterilmelidir.

Örnek bi açıklama:
Seri hakkında bilgiler, haber, dosyalar ve forum bulunuyor.

Daha fazla açıklama tarzı ve kıstas için o kategoride diğer siteleri inceleyebilirsiniz.

6.) Sitenizin tüm bölümleri tamamlanmış olmalı ve içerik özgün olmalıdır. Siteniz yapım aşamasında ise bitirdikten sonra önermelisiniz.

7.) İçerisinde gizli keyword'ler, sürüyle link değişimleri ve reklam dolu, spam yapan sayfalar kesinlikle eklenmez.

8.) İçeriğiniz orjinal olmalıdır. Alıntı kısımlar var ise kaynak mutlaka belirtilmelidir.

9.) Site önerinizi yaptıktan sonra, rahatsızlanmak için en azından 1 ay beklemeniz gerekmektedir. Zaten sitenin, spam filtresinden geçip editörlere ulaşması bir miktar zaman alıyor. Unutmayalım ki editörler bu işi gönüllü yapıyor ve sitenini onaylamak gibi bir zorunlulukları yok.

alıntıdır

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
10. Editörlerden birine rüşvet veriniz
En dandik siteyi bile koyarlar, sağlam siteyi bile silerler bu rüşvet sayesinde

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
10. Editörlerden birine rüşvet veriniz
En dandik siteyi bile koyarlar, sağlam siteyi bile silerler bu rüşvet sayesinde

icon14.gif

dizinci

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Evet en önemlisi editör (hepsi degil).

Eger editörün ayni kategoride siteleri veya yakin arkadaslarinin siteleri varsa sizi eklemeleri zordur, ne kadar iyi olsaniz da. Iletisime gecmek de ise yaramaz. Editörler bu isi cikar amacli yapiyorsa o kategoriden ümidinizi kesin derim.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Hosting / Webtasarım satış sitem 2007 sonuna kadar durdu DMOZa kayıtlı olarak; sonradan değişti galiba editör ve tuttu sildi sitemi.
Sitenin beğenilmeyecek tarafı neydi anlamadım.

Domain, hosting satılıyor mu sitede?
-Evet, yani dizinde bulunduğu yerle alakası yok denemez

Firma bilgileri var mı?
-Evet, ev adresi değil iş adresi

Tasarım çok kötümü?
-Hayır, hazır şablon kullandım zaten ve kaç senedir DMOZ kayıtlı diye değiştirmiyordum

Sebep site ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Sebep, kendilerine sordukları bir kaç sorudan ibarettir kanımca.

-Bu adamı tanıyormuyuz Editör kankam?
-Hayır!
-Eh o zaman bu site sahibinin kaşının üstünde gözü de vardır.
-Hee, vardır mutlaka.
-Ne duruyoruz o zaman?
-Ne yapalım?
-Silelim siteyi! Eueueheue!!! (bunu bile demişlerdir)

DMOZa 2ayda bir pek çok kategoride link eklemeye çalışmaktayım.
Top: World: Türkçe: Bölgesel: Orta Doğu: Türkiye: Bölgeler: Ege: İzmir: İlçeler: Bornova
Dizinin bu bölümünde ilk ve üçüncü sırada Bornova(.)org var. Daha önce oluşturulan siteyi benim siteden kopyalamıştı, uyardım sildi bornovaç(org) site sahibi. Ancak aylardır hala aynı duruyor DMOZda ve kaç zaman oldu benim yaptığım başvurulara (2ayda1 gibi) cevap yok.
Dizinin editörlüğünü yapan zatı kınıyorum...

donjuanyasin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bi yıldır www.bloggerdestek.com sitemi ekletmeye çalışıyorum blog kategorisinde en dandirik msn spaces bile var ama benim blogumu eklemiyorlar = ) yemişim dmozunuda dizininide zaten okuduğum her yerde editörlerin para aldığı söyleniyor? ee o zaman bu dizinin saygınlığı nerede kaldı? google link satışını yasaklarken buna gözmü yumuyor ? neden kimse arenacılık yapmıyor = D

mdaltyapi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aynen katılıyorum 2 senedir eklemeye çalıştığım halde eklenmiyor.Üstelik eklemeye çalıştığım katagoride dandik bir site tek başına duruyor ve bu site başka bir katagoride daha ekli.Kaliteli içerik felan hikaye hatta bugün mahkeme kararıyla kapatılmış marez bir site bile gördüm dmoz da.Editörler sorumlu olduğu katagorilerdeki sitlerin içerikleri hakkında yeterli bilgi ve yeterli araştırma yaptıklarını sanmıyorum...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.