İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dmoz'un Sitelerimize Gösterdiği Değer Bu Kadar!

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Merhaba arkadaşlar,

Az önce sayacımda gördüm, dmoz.org üzerinden siteme giriş yapılmış. Büyük bir merakla dmoz dizinine girip sitemi aradım ve sonuç olarak bulamadım.

Sonra sayactan bir bakıyım dedim, koskoca dmoz, en ciddi dizin sonuçta... Dedim en az 15-20 sayfa gezmişlerdir herhalde siteyi incelerken.

Sonucu buyrun beraber tartışalım. Sizce bir dmoz editörü siteyi ne kadar süreyle incelemeli? Ben kendi sitem olduğu için duygusal davranıyor olabilirim, sitemi siz inceleseniz ne kadar zaman ayırırdınız?

24m8chg.jpg

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
belirli aralıklarla veritabanı güncellemesi yapılıyor orada, siten sadece editöre gözükür ama içerde arama yaptığında çıkmaz, beklemen lazım

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Üstad ama 20sn bakıp çıkıcaksa ne gereği var ki? Bunun adı site incelemesi olamaz bence. 20 Sn de siteyi ne kadar incelersin? O kadar berbat mı yani benim sitem sence? :)

NovaCep

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Aynısı banada oldu ziyaret ettiler ama sonuç hüsran yine yok, yine yok...

ipod16

0
Yasakli Uye
Reaction score
1
Site İncelemesi İçin Dersen 20 Saniye Çok Çok Az En Az Site İncelemesi 2 Dakika Falan Olur

dusesmoda

0
İyinet Üyesi
Reaction score
10
Benim sitem dmoz a ekleneli 1 yıl oldu nerdeyse hala arama sonuçlarında çıkmıyo her ay düzenli olarak dmoz dan 3 -5 ziyaretçi geliyo ama aramalarda niye çıkmıyo

srhnyldz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
dmoz iyice bozuldu bence. eskisi gibi değil. dedim bari editörlüğe başvurayım. en azından 2-3 kategoride adam akıllı çalışır insanlara yararlı olurum.

kayıt sırasında soruyorlar alanlarınız nedir diye. alanlarımı ve tecrübelerimi yazıyorum. bide diyorlarki başvurduğunuz alanda bilgili olmalısınız. eyw.site incelemesi yapacak kadar bilgi ve sabrım var :D (21 saniyeden çok daha fazla incelerim :D)

ertesi gün ne cevap geldi dersiniz. istekte bulunduğunuz kategori sizin gerçek hayattaki iş alanınız olduğu için kötü kullanıma olanak vermemek adına kabul edemiyoruz başvurunuzu

eeee... sen demiyomuydun başvuru yaptığın kategoride bilgili olmalısın diye. ben yıllardır web işlerindeyim. kalkıp spor yada sanat bölümünemi başvuru yapıcam.

sizler hiç kötüye kullanmıyorsunuz zaten diyecektimde vazgeçtim :D ne halleri varsa görsünler. iyice tekelleşmişler. sinir oldum bu tavırlarına

NovaCep

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
dmoz iyice bozuldu bence. eskisi gibi değil. dedim bari editörlüğe başvurayım. en azından 2-3 kategoride adam akıllı çalışır insanlara yararlı olurum.

kayıt sırasında soruyorlar alanlarınız nedir diye. alanlarımı ve tecrübelerimi yazıyorum. bide diyorlarki başvurduğunuz alanda bilgili olmalısınız. eyw.site incelemesi yapacak kadar bilgi ve sabrım var :D (21 saniyeden çok daha fazla incelerim :D)

ertesi gün ne cevap geldi dersiniz. istekte bulunduğunuz kategori sizin gerçek hayattaki iş alanınız olduğu için kötü kullanıma olanak vermemek adına kabul edemiyoruz başvurunuzu

eeee... sen demiyomuydun başvuru yaptığın kategoride bilgili olmalısın diye. ben yıllardır web işlerindeyim. kalkıp spor yada sanat bölümünemi başvuru yapıcam.

sizler hiç kötüye kullanmıyorsunuz zaten diyecektimde vazgeçtim :D ne halleri varsa görsünler. iyice tekelleşmişler. sinir oldum bu tavırlarına

Kardeş ücret karşılığında editörler kayıt ediyormuş bu doğru mu?

srhnyldz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
dmoz mantığına ters bir durum. ama biz türklerin olduğu yerde fırsatçılık dizboyudur. bunun için mutlaka vardır. ayrıca bir tanıdığım para ile kayıt olduğunu söyledi. ama şahsen benim başıma gelmedi. zaten ben teklif etmem. onlar istesede vermem. ya bu kadar iyi sitelerin red edilmesi, 2 yazı bulunan sitelerin kabul edilebilmesi sizce neyi gösteriyor. geçen gün takip ettiğim kategorilerden irinde yeni bir site farkettim. sitede sadece 2 yazı bulunuyor. tasarım berbat. nerden tıklarsan nereye ulaşırsın belli değil. bu site kabul edilmiş. ben geçen sene 2500 yazının olduğu, site içi etkileşimin yüksek olduğu vede hitin günlük 5k olduğu siteyi kayıt etmek istediğimde red ettiler. bu size neyi gösteriyor.

ayrıca open source mantığını kavrayamamış insanları açık dizin projesine editör yaparsanız bu iş yürümez. en azından ülkemizde. çünkü onun mantığında para yoktur. karşılıksız geliştirme, birşeyler katma yani paylaşma arzusu vardır. ama open source mantığı kavrayamamış insan her yerden para kazanmaya çalışır. bilmem anlatabildimmi?
şunu tekrar belirteyim ben direk bir para mevzusuna şahit olmadım. ama olan samimi dostalrım var. ayrıca forumlarda bir çok yerde duyuyorum bunları. onun için inanmadığımı söyleyemem.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Bence de göz var nizam var, kabul edilmesi imkansız diyebileceğim bir sürü site kabul edilmiş. Neye göre kabul ediyorlar belli değil.

buradax

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar,

Az önce sayacımda gördüm, dmoz.org üzerinden siteme giriş yapılmış. Büyük bir merakla dmoz dizinine girip sitemi aradım ve sonuç olarak bulamadım.

Sonra sayactan bir bakıyım dedim, koskoca dmoz, en ciddi dizin sonuçta... Dedim en az 15-20 sayfa gezmişlerdir herhalde siteyi incelerken.

Sonucu buyrun beraber tartışalım. Sizce bir dmoz editörü siteyi ne kadar süreyle incelemeli? Ben kendi sitem olduğu için duygusal davranıyor olabilirim, sitemi siz inceleseniz ne kadar zaman ayırırdınız?

24m8chg.jpg

dua et 20sn uğramışlar bize uzaktan dahi selam vermiyolar ttekrardan başvurdum bakalım ne olaçak

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.