İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

doğrulama kodu problemi

elektro

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sİtem için mevcut vps yetersiz kalınca gidip server aldım.

site hesabı oluşturuldu, dosyalar taşındı. eski serverdaki ayarlara göre apache yeniden derlendi.

Buraya kadar herşey tamam ama sitede görsel doğrulama kodu çıkmıyor.
apacheyi derlerken "PHP Image Manipulation" seçip üzerine eklemeler yapmıştım. phpinfodan bakınca GD ve FreeType kütüphaneleri çalışıyor.

Neden bu görsel doğrulama kodu çıkmaz, atladığım bir yer mi var?

iDealhosting.org

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
normalde PHP Image Manipulation i seçtiyseniz GD yi otomatik seçip kurması gerekirdi ama ayarlarda problem olabilir, o seçenekte direk derlemeden önce "Start customizing based on profile" e tıklayarak ileriki aşamalarıda kendinize göre seçerek, son kısımda GD nin işaretli olup olmadığına bakınız. ve kaydedip, derlemeyi tekrar yapın

elektro

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
cevabın için teşekkür ederim ideadhosting, image manipulation seçtikten sonra direk derlemedim. adım adım en son aşamaya kadar gittikten sonra derledim. en son aşamada da kod seçili idi.

phpinfodan bakınca aşağıdaki şekilde sonuçlar mevcut

Kod:
'./configure' '--disable-pdo' '--enable-bcmath' '--enable-calendar' '--enable-ftp' '--enable-gd-native-ttf' '--enable-libxml' '--enable-magic-quotes' '--enable-sockets' '--prefix=/usr/local' '--with-apxs2=/usr/local/apache/bin/apxs' '--with-freetype-dir=/usr' '--with-gd' '--with-imap=/opt/php_with_imap_client/' '--with-imap-ssl=/usr' '--with-jpeg-dir=/usr' '--with-kerberos' '--with-libxml-dir=/opt/xml2/' '--with-mysql=/usr' '--with-mysql-sock=/var/lib/mysql/mysql.sock' '--with-png-dir=/usr' '--with-ttf' '--with-xpm-dir=/usr/X11R6' '--with-zlib' '--with-zlib-dir=/usr'

Kod:
GD Support  enabled  
GD Version  bundled (2.0.34 compatible)  
FreeType Support  enabled  
FreeType Linkage  with freetype  
FreeType Version  2.1.9  
GIF Read Support  enabled  
GIF Create Support  enabled  
JPG Support  enabled  
PNG Support  enabled  
WBMP Support  enabled  
XPM Support  enabled  
XBM Support  enabled

elektro

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şimdi bu doğrulama kodu olan sayfayı açtığımızda kod yerine çarpı işareti çıkıyor. bu işaretin çıkması esnasında herhangi bir hata kodu üretilip serverda saklanıyormu. o kodu inceleyerek çözüme ulaşmayı deneyeceğim.

üretiliyorsa nerdedir bu hata kodu? WHM panel var, apache 2.0 çalışıyor

elektro

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sorun ns leri yönlendirmeden ipadresi/~hesap_adi şeklinde kontrol etmemden kaynaklanıyormuş.

saygılar...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.