İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Doğu Reçetesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Bir köşe yazarının reçetesi.. Hoşuma gitti, paylaşayım dedim. İlgili haberi okumak isteyen http://www.haber7.com/artikel.php?artikel_id=139843 adresine bakabilir...

Not: |= Bu haber zannımca tartışma içeriği taşımamaktadır. =|

" “Teröre 30 bin can verdik!”

Allah Allah, şu rakama bakın. 30 bin insan!

Hadi bunun 10 bini asker olsun, bu örgüt bu milletin 20 bin evladını nasıl ikna edip kendi saflarına katıyor ve sonra onu içinde, belki kendi kardeşi, amcası, dayısı da bulunan ordunun üzerine gönderebiliyor? Ve o genç de nasıl bir psikoloji ile bu işi seve seve yapıyor?

Bunun sebebini niçin sormuyoruz? Bu gençler, neden bu hale geldiler, biz neyi eksik yaptık ki bu iş bu hale geldi demiyoruz?

13 şehit. Masum 13 insan! Halkı huzur içinde yaşasın diye askere gitmekten başka günahı olmayan

13 genç! Hain bir pusu ile katlediliyorlar. İftar saatinde!

* * *

Artık bu işin adını koyalım. Artık reçetesini yazalım, artık uyanalım.

-PKK kendisini ayrılıkçı bir hareket kabul ediyor mu?

-Evet!

-Benim, onun öyle saymamam neye yarıyor?

-Hadi ben söyleyeyim. Bir; birlik ve beraberlikten yana olan Kürt çoğunluğun erimesine yol açıyor. İki; her gün ölü ve şehit sayısının biraz daha artmasına ve PKK’nın biraz daha itibar kazanmasına hizmet ediyor.

-E peki ne yapacağız?
-Ben aklımın erdiği kadarını söyleyeyim, siz de biliyorsanız ekleyin:

* Türkiye, teröre ayırdığı pay kadar, bölgeye yatırım için pay ayıracak.

* Henüz terörle buluşmamış gençleri kurtarmak için kolları sıvayacak.

* Bölge halkının ihtiyaçlarına uygun (imam hatip de dahil) meslek okullarının açılmasına hız verilecek. Mümkünse eski usul medreselere müsaade edilecek. Ve gençlerin okuması cazip kılınacak!

* Bölgeye mahsus olmak üzere, dini ve müspet bilimlerin birlikte okutulduğu bir iki üniversite açılacak. Bunun nasıl olacağının örneği MEB Hüseyin Çelik’in elinde var…

* Bu hizmetleri devlet adına realize etmek için bölgeye ‘dindar’ valiler gönderilecek!

* Sermayedar ve yatırımcıların bölgede istihdam yaratacak tesisler kurmaları zorunlu hale getirilecek. Nasıl ki memura ve askere zorunlu bölge görevi yaptırılıyor, onlara da öyle hizmet yüklenebilir.

* Bölgeye fedakâr, tahammüllü ve ‘zülcenaheyn’ memurlar gönderilecek. Bölge acilen “sürgün yeri” psikolojisinden çıkarılacak.

* Ve ne pahasına olursa olsun, bölgeye bireysel hürriyet ve demokrasi gerçek manasıyla götürülecek. Esasında, bu hürriyet ve demokrasiye Türkiye’nin her bölgesinin ihtiyacı var..

* Kesinlikle ve acilen bölge halkına şu mesaj verilmelidir ki, laiklik dininizi yaşamanıza mani değildir. Bu görüntü diğer İslam halklar için de geçerlidir. Çünkü Türkiye dışarıdan din değiştirmiş gibi algılanıyor.

* PKK’nın, ABD ve İsrail istihbarat teşkilatlarıyla iş birliği yaparak tezgahladığı olaylar, eylemler, katliamlar ne kadar sinir bozucu, tahrik ve tahkir edici olursa olsun, Türk devleti, kendisine yakışır bir vakarla, öfkeye kapılmadan, kendi vücudu üzerinde ameliyat yapan bir insan hassasiyetiyle, bölgedeki yaraları saracak. Kangren olmuş uzuvları temizleyecek. 3 bin yıllık Türk devlet geleneği bunu başaramazsa, asıl ayıp bu olur.

* Koruculuk sistemi kaldırılacak ve yerine bölgeye nizami ordu ile ilgisi olmayan ama yine askerin insiyatifi altında örgütlenmiş anti terör teşkilatı gönderilecek.

* Avrupa’ya rağmen, TCK’da bir değişikliğe gidilerek, vatana ihanet suçları için idam cezası getirilecek ve tavizsiz uygulanacak.. Sürekli birilerinin gözünün içine bakmayı esas alan bu ‘hasta adam psikozu’ bize Osmanlıyı kaybettirdi...

Yeni kayıpları göğüsleyecek bir ulus kalmadı artık...

Bilginize…"

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
bu sorunun böyle çözülemeyeceği artık belli olmuştur. daha radikal çözümler gerekiyor. en başta ekonomik baskı gerekiyor belki de. bu güneydoğuya yatırım vs ile değil k.ırak ı kendine bağımlı yapmakla olabilir birincil olarak. artık 20 sene sonrayı da düşünmeyi öğrenmesi gerekir bu devletin.
bunun arkasında abd nin olduğunu da bilmeyen kalmamıştır herhalde. bu oyunlar 1 marttan sonra planlanmıştır ve çoktan dile de getirilmiştir zaten.
şimdiki oyun açıktır: bizi k.ırak a çekmek, savaştırmak, sonra savaş oluyor çığlıkları ile bm ya da daha net olarak abd yi buraya yerleştirmektir. bunun sonucu da bellidir: tampon bölge oluşturmak tampon bölgeye güneydoğuyu da sokmak ve bölmek.
bizim yeterli ve doğru askeri gücümüz var, gereken noktalara operasyon yapılmalıdır, topyekün bir dalış değil.
bunun çığırtkanlığını yapan çok, bunlar bilin ki vatan hainidir!

yukarıdaki yazıda tek doğru nokta idamın geri gelmesi noktasıdır.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
idamı sonuna kadar destekliyorum...
hiç bir kimse çıkıp benim falanca ideolojilerim var insan kesicem dememeli...böyle bir mantık olamaz. Belki benim ödediğim verigyle okudu, belki benim ödediğim vergiyle burs aldı. Ama sora bana silah çekiyor, bomba koyuyor. Böyle bir mantığın olması ihtimal bile olamaz.
Herşey bir yana...Açlık, sefillik, parasızlık cahillik...Bunların hepsini bir yana koyun. Nasıl bir insandırki kendi toprağından olan birini kitlesel imhaya benzer bir şekilde yok edersin. Bu durumun yukarıda dediğim kategorilerin hiç birine ait olduguna inanmıyorum. Bu sadece o insanın kanı, ceddi ve karakteriyle alakalı bir durum. Adamlar m.ö. 5.ci 6.cı yüzyıldan beri kimlik bulamamışlar, hep bir başka imparatorluk içine sığınmışlar sora o imparatorluğu karıştırmışlar, bölmüşler vs.vs. Yani adamların sütü bozuk zaten

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Ölen Şehitle üzülmekten baska ve burdan yazamaktan basşak birsey yapamıyoruz. Bakalım ne zaman cözüm bulacak, Bizler Cözümü Görebilecekmiyiz?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Soysuzluğun bahanesi ekonomik kötülük olmuş. Ha bir de araya iki dinle ilgili şey sıkıştıralımı burada da eksik etmemişler. Dinle ne alakası var kürt sorununun anlayamadım? Türkiye dışarıdan din değiştirmiş gibi gözüküyormuş. Kusura bakmayın da bunu yazan nasıl müslüman? Sana ne dışarıdan nasıl gözüktüğünden, müslümanlık allahla senin aranda yaşanır, bunu bile bilmiyorsun konuşuyorsun, kimlerin ağzına düştü güzel dinimiz yazık. Heryerde bas bas bağırmayı güzel müslümanlık sandığı için bu hale düşmüş bir gazete ve medya grubundan ötesi beklenemez zaten.

Artık sinir, yürek dayanmıyor. Bir yandan soysuzu, bir yandan akılsızı. Bu saatten sonra bunu kalem değil, süngü çözer.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.