İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dolandirildim!!! Aferin iyi ettin!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
T

themaniac

Misafir
Selam arkadaslar,

su mubarek Ramazan ayinda bazi densiz imansizlarin dolandiricilik yapmalarini anlayamiyorum. Ama bir yandanda bu adamlara prim veren bizim temiz kardeslerimizi de anlayamiyorum. Yani bir adam konu acmis bir kac tane ayni kategori de, size konularini yaziyorum bir iki gun arayla acilmis, bakin ve notunuzu verin:
Sinirsiz paypal alinir & satilir
92$ acil bozdurulacaktir 120TL
25$ acil bozdurulacak 30TL

3 konu paypal'dan. simdi arkadasin biri 25$ 30tl olmasina ragmen o arkadasa 35tl vereyim bana ver diyerek paypalini aldi diyecem ama diyemiyorum. 35tl verdi ama paypal alamadi. dolandirildi
baska bir arkadasta uye cekme islemi icin para vermis, ama isi yapilmamis. baska birini de baska bir sekilde dolandirmis.

Yaa Allah askina biraz mantikli olalim bilmediginiz tanimadiginiz insanlarla is yapmadan once, bu adamin konularina bakin. Adam icin millet nasi sozler kullanmis. Adam hic faydali konu acmismi? insanlarin yararina. bunlara bakmak lazim. ve ayrica birisi surekli 100K sayfa 100 tl, 400$ paypal 500TL gibi konular aciyorsa, yani herseyi degerinin cooook altinda veriyorsa DURUN BIR DUSUNUN ALLAH RIZASI ICIN

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
peki adam damdan düşer gibi foruma üye olduysa ve ticaret için bu foruma geldiyse ve de başka hiç bir forumda üyeliği olmadan ticaret yapmışsa bu adama ne kadar güvenebiliriz? Ya da güvenmek için ne yapmalıyız? ve nereden bilicez bu kişinin gerçek anlamda ticaret adamı olup olmadığını?
forumlardaki dolandırılmalar hiç bir zaman bitmez. ticaret artacak diye tutturan yöneticiler var. alın arttı ticaret.

rarfile

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
konunda çok Allah kelimesi geçiyor dostum. imzana da baktım. şeyi hatırladım. bi site vardı cc çarpmak için. adamlar 12-13 arası cumadayız yazıyordu sitede. yani benim düşüncem imzanı sil. beni de yanlış anlamayın hemen.

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Ben genelde iş yapacağım kişilerden telefon isterim. Bu küçük meblağlar için caydırıcı olabiliyor. Tabi kesin bir önlem olmadığı bir gerçek.

Çoğu zaman "Ben telefon kullanmıyorum, msn den görüşsek" yanıtını alıyorum. Vermek istemiyorum de geç. Bazıları ise tereddüt ediyor, yani kişi iş yapmak istiyor ama telefon vermek istemiyor. Bu konuda çekinmelerini anlamıyorum.

Telefon iletişim kurmak içindir. Msn'den önce icat edildi.

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
Sizin okullarınız açılmıyormu daha? Seviyeyi düşürdünüz iyice. Büyüklere saygınızda kalmamış. Çok yazık..

Büyükler bizlerle düzgün konusursa her fırsatta akıl vermeye çalışmazsa seviniriz. Okulların açılması birşey değiştirmeyecektir diye düşünüyorum ama :)

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
306
Büyükler bizlerle düzgün konusursa her fırsatta akıl vermeye çalışmazsa seviniriz. Okulların açılması birşey değiştirmeyecektir diye düşünüyorum ama :)

Bir benim yazdığım mesaja bak, birde senin bana yazdığınilk mesaja bak güzel kardeşim. Sonrada kim daha düzgün konuşuyor bir bak bakalım.

ByLacoste

1
İyinet Üyesi
Reaction score
70
Bir benim yazdığım mesaja bak, birde senin bana yazdığınilk mesaja bak güzel kardeşim. Sonrada kim daha düzgün konuşuyor bir bak bakalım.
Benim yazdığım mesaja neden öyle ters ters cevap veriyorsun. Yaşın beni ilgilendirmiyor gerekirse 50 yaşında ol hocam ben herkese aynı davranıyorum. Orada arkadaşın mesajını dalgaya vurduk sende ciddiye alıp beni yargılıyorsun. Bence sen önce mesajlarına bak sonra benim mesajlarımı sorgulamaya başla. Yada bana karışma .

H

halilarici

Misafir
Benim Ticaretim boldur. :) Telefonu alırım ne bir dolandırıcılığa uğradığım oldu paypaldan nede başka birşeye.Mobilden bir kez 10 TL gibi küçük bir mevlada dolandırılmıştım.

rarfile

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Benim demek istediğim : İnsanların kanına dinden giriyorlar. İnsanların zaafı bu. Sonra dolandırıldım diyolar. Ben sadece iş yaparken yok müslümanla iş yaparım gibi düşünmeyin dedim. Hemen yanlış anlamışsınız.

T

themaniac

Misafir
konunda çok Allah kelimesi geçiyor dostum. imzana da baktım. şeyi hatırladım. bi site vardı cc çarpmak için. adamlar 12-13 arası cumadayız yazıyordu sitede. yani benim düşüncem imzanı sil. beni de yanlış anlamayın hemen.

Imzam: Allah'tan Korkmayan Kul'dan Utanmazmış
bu imzayi kimse ordan silemez arkadasim. izle yazsaydim kimsenin umrunda olmazdi bu kadar sanirim.

Benim demek istediğim : İnsanların kanına dinden giriyorlar. İnsanların zaafı bu. Sonra dolandırıldım diyolar. Ben sadece iş yaparken yok müslümanla iş yaparım gibi düşünmeyin dedim. Hemen yanlış anlamışsınız.

Muslumanla is yapin muhabbeti nerden cikti. ticaret herkesle yapilir. ama guvenilecek insanlarla. ben bugunlerin mubarekligi ve yapilan seyin kotulugunun bu mubarek gunler sebebi ile arttigini anlatmak istedim ama kime...

Tüm forum iman etmiş de dolandırıcıların imansız olduğunu ima etme. Tüm forum müslüman değil. :)

Kusura bakma Angelica %90'i Musluman olan ulkemizden %10'luk diger dinlere yada dinsizlige tabi olanlarin grubunun hepsinin bu foruma uye oldugunu unutmusum. O ZAMAN SIZDE BILMIS OLUN BARI, BIZ MUSLUMANLARIN ORUC TUTTUGU 1 AYLIK ZAMAN DILIMINE RAMAZAN DERIZ. BU AYLARDA YAPILAN IBADETLERE COK SEVAP ALDIGIMIZ GIBI, YAPILAN KOTULUKLERDE DAHA COK GUNAH SEBEBIDIR.
Ama isin garibi ben bir suru laf ettim, sadece basindaki mubarek zamanlarda yazisina ve musluman olmanin getirdigi bir kac kez gecen Allah kelamina takilip kalmissiniz ve yazinin ozunden ziyade isin o kismiyla ilgilenmissiniz.
Neyse TANRI SIZI KORUSUN, NE DIYEYIM:D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.