İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Domain Taşıma Hakkında Bir Kaç Sorum Var?

kartall

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar;

Benim 1,5 yıldır kullandığım forum sitem var çok şükür googledan index alma açısından ve hit açısından iyi yerlerdeyim. Ama ben domain ismimi değiştirmek istiyorum. Dünden berirdir bu konu hakkında bayağı bir makale okudum ama ikna olamadım. Kimisi 301 yönlendirmesi ile hit kaybı ve değer kaybı olmadan direk taşıma yapabilirsiniz diyor kimisi ise google yeni bir sisteme geçti artık sorun olur hitleriniz ve sitenizin değeri düşer diye yazmış.

Bende bu konularda fazla bilgi sahibi değilim. 1.5 yıllık emeğimin içine dersem inanın evlat acısı gibi koyar bana :) Fikirleriniz nelerdir?

Bir ikinci sorunum ise benim sitem şimdi www.eskidomain.com/tr şeklinde giriliyor ama ben yeni domain aldığımda forum.yenidomain.com şeklinde yapmayı planlıyorum. Çünkü büyük forum sitelerine baktığımda hep öyle kullanmışlar. Örneğin;
forum.iyinet.com
forum.donanimhaber.com
forum.shiftdelete.net
forum.memurlar.net
vs vs daha da çoğaltabiliriz bu örnekleri. Ama bir yerde de okudum google artık forum kelimesine uyuz oluyormuş yapmayın diyor. Lütfen sorunlarım hakkında bir kaç cümle ile aydınlatırsanız beni size minnet duyarım.

Saygılar..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.