İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

domain ticareti

sanalalem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kim domain satabilmiş ? türkiyede domain ticareti %1 .
aldanmayınız .

marifet domainde değil akılda fikirde projede .

not:satılık ilanı verilmiş domainleri inceledim.100 dolar etmez.bomboş

sanalalem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tepki sen neden herşeye muhalifsin ?

buraya kimler niye hangi düşüncelerle nasıl neden giriyor bilirmisin bir fikrin var mı . aldanmayınız yazmışım değilmi okudunuzmu. neden gergin olayım ki . bir sebep var mı ? eğer sen mesajımı konumu önyargılı okumuşsan benim ne gibi bir sorumluluğum olabilir. istiyorumki domain değilde bir site kursun domainden 10 tl kar beklerken o siteden 100 tl karedilsin . anladınmı . algılayabildinmi tepki . bak cok güzel bi domain var orada gördüm begendim . güldüm / istedigi paranın yüzlerce katını sahibine kazandırabilecek bir domain bu.

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az

tepki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
65
herşeye muhalif olmam rahatsızmı etti seni ben bişey demedimki dost bir şekilde sakin ol biraz demeye getirdim lafı
neden sinir yapıyorsun :)

sanalalem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yazdıklarım boş mu ?

yahoo,hotmail,facebook,google vb. domainler kayıt edilmeden önce hangimiz kayıt ederdik ? hiçbiri jenerik domain değil. aması var :) projeleri ile dünyanın enleri

tepki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
65
haklısın dale
kimse sana haksızsın demediki
kafan kıyakmı senin
yok hani benimki kıyak bu forumda beni bilen biliyor
boş kafayla girmiyorum buraya
anlamadıgım sendemi sorun var yoksa bendemi :)

sanalalem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tepki sen bilgili birisin . bence tepkisel olmak yerine insanlara bilgi ver daha yerinde olur . yardımcı ol . teşekkürler tepki .

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Hayat deneme yanılmayla geçer, kim ne derse desin herkes bildiğini okur, taki üst üste hata yapana kadar.

Çok net konuşmuşsunuz yüzlerce binlerce domain alıp satmış gibi. Bu işte hatayı böyle yapıyolar sonrada hayal kırıklığı yaratıyor insanlarda..

Domain kolleksiyonu zevk işidir, tabi birazda ticareti ve piyasayı genel olarak bilmek gerekir.
Tek bir sektöre yönelip videoseyredebilirmiyizki.com, banabirsarkisoylebendedinleyeyim.com gibi domainler alırsanız iş yapamaz, satamaz düşürmek zorunda kalırsınız.

Projen varsa gücün varsa tabiki domain çokta önemli değil.

Ama bazı domainlerin içeriksiz 10 milyon 15 milyon dolarlara satıldığını bilmiyorsun sanırım..

sanalalem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
person çok teşekkür ederim . cok güzel yazmışsın .

sanalalem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben hikayemi anlatayım .

şirketimizi 8 yıl önce kurmuştuk . bir web sitesi kuralım dedik firma için . o zaman bizi iyi dolandırdılar :) epey bi para ödemiştik.

bu vesile ile tanıştım netle domainle . ilk önce 250 e yakın domain almıştım. ve ilk aldığım domainlerin hiçbirini satamadım . acemilik tabiki. sonra kayıt ettiğim domain sayısı 600 e yakın oldu . 2 yıl öncede domain işinden ayrıldım . yüzlerce domain düştü . person dediğiniz gibi . zarar ettin mi diye sorarsanız . allaha şükür etmedim . 250 domainden sonra aldıgım domainler tecrübe kazanarak kayıt ettiğim domainlerdi . domain işine koyduğumun yaklaşık 3 katını rahatlıkla kazandım . ama hiçbir zaman jenerik domainim olmadı .

açtığım bu konudaki amacım buydu . yeni başlayanların dikkatli olmasını ve eğer bu işten kazanmak istiyorlarsa düşünmelerini proje geliştirmesini 15 tl ye bir domain alıp (.net uzantısınıda almayı unutmasın) inşallah bir domainden / siteden 1000 tl kazanmalarını istediğimden açtım konuyu . bunu başarmaları için çevreleri yeter . hiç kimseyide bu forumda hedef almadım . fb.com 8500000 usd ye hafta içinda satıldı .

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.