İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

domain transfer

D

discoface

Misafir
yahoo dan 5 6 ay önce aldıgım domainlerden ıkısını transfer etmek ıstedım. bunun ıcın gereklı işlemleriş yaptım. parasınıda türkiyedeki şirkete ödedim. yanı tum işlemleri yaptım. ve 6 gun sonra transfer edeceğim sitedeki panelime baktıgımda "transfer işlemi iptal edildi" yazıyor!
forumu aradım ve arkadaşların sorunlarını ınceledım. bu tarz bı sorunla karşılaşmadım. yardımcı olabilecek varmı?

transfer edeceğim firma bana bilgi verdı ve iptal sebebı su imiş :
Transfer waiting for Losing Registrar Approval (eski regsitarardan onay bekleniyor)

.biz ya da .us gibi domainler değil. ikisi de .net uzantılı domainler.. yanı şifre falan gerektirmeyen uzantılar. gercekten cok kafam karıştı ya.

ne diyorsunuz sizce bu sorun nasıl halledilebilir?

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
discoface' Alıntı:
yahoo dan 5 6 ay önce aldıgım domainlerden ıkısını transfer etmek ıstedım. bunun ıcın gereklı işlemleriş yaptım. parasınıda türkiyedeki şirkete ödedim. yanı tum işlemleri yaptım. ve 6 gun sonra transfer edeceğim sitedeki panelime baktıgımda "transfer işlemi iptal edildi" yazıyor!
forumu aradım ve arkadaşların sorunlarını ınceledım. bu tarz bı sorunla karşılaşmadım. yardımcı olabilecek varmı?

transfer edeceğim firma bana bilgi verdı ve iptal sebebı su imiş :
Transfer waiting for Losing Registrar Approval (eski regsitarardan onay bekleniyor)

.biz ya da .us gibi domainler değil. ikisi de .net uzantılı domainler.. yanı şifre falan gerektirmeyen uzantılar. gercekten cok kafam karıştı ya.

ne diyorsunuz sizce bu sorun nasıl halledilebilir?

domainlerin transferi için yeni kayıt yaptırdığın yerden eski kayıt yaptırdığın yere istek gönderilir. Bu istek sizin tarafınızdan e-posta ile onaylanmadır. Burada da yazdığı eski kayıt yaptırdığınız yer transfere onay vermediği ve işlemin iptal edildiği. Size , yani o domaine ait whois bilgilerindeki e-posta adresine transferi onaylamanız için e-posta gönderilmiş olması gerek. Lütfen bu e-postalarınızı kontrol ediniz. Ancak işlem iptal edildi ise yeni kayıt firmanız ile görüşerek işlemi tekrarlamalarını isteyiniz. İşlem tekrarlandıktan sonra tekrar transfer onayı için e-posta gelecektir. Bu e-postaları onaylar iseniz transfer gerçekleşecektir.

Ancak yahoo'da ayrıca domain transfer yasağı olabilir. Çok ucuza alıp başka yere transfer yapmak isteyen zeki arkadaşları engellemek için uygulananan bir yöntem olabilir.

Umarım problem hallolur. Tavsiyem yahoo'dan domain almayın. Godaddy ve Dotster güzeldir.

cepwap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben yahooda bulunan domainimin godaddy ye transferini 1 hafta önce gerçekleştirdim. Yaklaşık 5 gün sürdü.
Transfer işleminden önce yahoonun panelinden domain kilidini açmadıysan engellenmiş olabilir.

D

discoface

Misafir
bu söylediğiniz herseyı yapmıştım. ve şimdi transfer gerçekleşti. tavsiyeleriniz için teşekkürler..

dizayn1st

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şu yahoo da domain nasıl transfer ediliyor?? afternic den birine domain sattım ama bana transfer maili falan gelmedi. domaini transfer etmem lazım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

DoLLy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mp3Master' Alıntı:
şu yahoo da domain nasıl transfer ediliyor?? afternic den birine domain sattım ama bana transfer maili falan gelmedi. domaini transfer etmem lazım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Domaini alan kişi, hangi firma vasıtasıyla domaini kayıt altına almak istiyorsa, o firma üzerinden transfer işlemlerini başlatmalı. O kişi bunu yaptıktan sonra, sizin domaini alır iken kullandığınız (yada domain sahibi olarak gözüken) email adresinize onaylamanız için email gelecek.
Oradaki onay linkini tıkladığınızda sizin yapmanız gereken prosedür tamamlanmış oluyor. Bir aksilik olmadığı takdirde 5 ile 14 gün arasında transfer işleminin tamamlanmış olması gerekiyor. Zaten tamamlandığında, size yine kullandığınız aynı email adresinden bilgilendirme emailı geliyor.

D

discoface

Misafir
Mp3Master' Alıntı:

önce domain kilidini açmalısın yahoo dan. sonra da arkadaşın dediği gibi domainini sattıgın kişi transfer talebi yollamalı kendi transfer edeceği şirketten..

dizayn1st

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
transfer-approval.com dan bir mail geldi linke girdikten sonra bir şeyi onayladım. şimdi benim görevim bitti değil mi?

D

discoface

Misafir
Mp3Master' Alıntı:
transfer-approval.com dan bir mail geldi linke girdikten sonra bir şeyi onayladım. şimdi benim görevim bitti değil mi?

ödeme yaptın mı? yanı domainın gececegı şirkete bır yıllık ücreti ödedın dımı? eger yaptıysan baska yapacagın bışey kalmamış beklemekten baska..

dizayn1st

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
domaini ben almıyorum ki ödeme yapayım. domaini alan kişinin ödeme yapması gerekmiyormu.bana sadece o siteden bir mail geldi. linkden submitledim o kadar.

D

discoface

Misafir
Mp3Master' Alıntı:
domaini ben almıyorum ki ödeme yapayım. domaini alan kişinin ödeme yapması gerekmiyormu.bana sadece o siteden bir mail geldi. linkden submitledim o kadar.

haklısın ben yanlış anlamışım. senın yapacağın işlem tamam . şimdi karşı tarafın ödeme yapmasını beklemelisin. ödeme yapılmasından sonra yaklaşık 1hafta içinde biter transfer işlemi.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.