Domain Yönlendirme

0
Onaylı Üye
Üye
Örnegin google da
" ali " kelimesinde
ali.com 2. sırada çıkarken bazı sebeplerden dolayı
veli.com olarak domain değiştirince ve ali.com u veli.com a yönlendirince google sıralamasında " ali " yazınca 2.sırada veli.com cıkıyor (ali.com veli.com olarak değişiyor) peki bu veli.com sıralamadan düşmezmi hep böylemi kalır sonuçta yeni domain pr backlink vs farkları var ?
kimleri düşer kimileri düşmez diyor tecrübesi olan varmı bu konuda ???

1
Onaylı Üye
Üye
bir deneyimim: ali.com ali kelimesinde ilk 3 te. sonra veli.com a yönleniyor. ali.com uçtu veli.com ilk 3 te. ali.com yönlendirmesi uzun süre devam etti. bir gün geldi kapandı. artık ali.com veli.com a yönlenmiyor. veli.com ali kelimesinde filan 2-3 ay sonra yavaş yavaş düştü. ilk sayfa yine ama 6.-10. sıra gidip geliyor.

varsayımlar:
-ali kelimesinde ali.com u veli.com a yönlendirmek sakat olabilir. ali2.com, ali-bu.com filan yapılabilir
-yönlendirme devam ettiği sürece veli.com ali kelimesinden faydalanır (yukarıda belirtilen, ama varsayım yani kesin değil)
-yönlendirme süresini olabildiğince uzun tutmak lazım. ki kişisel değerini de kazanabilsin. yönlendirme bitince ortada kalmasın :)

son birşey de insanlar ne kadar kurnazlık öğreniyorsa google daha kurnazlık yapıyor. sürekli değişken halde,kesin birşey söylemek hatalı olur yani. bir siteden bir siteye değişebilir aynı işlemin sonuçları.

0
Onaylı Üye
Üye
bende oldu aynısı ilk zamanlar yeni domain eskisinin yerini aldı 2 hafta kadar sonra eski domaini alan adam siteyi tekrar açtı ve benim yeni domain tepetaklak düştü

0
Onaylı Üye
Üye
aynısını bende yaşadım 20-25 gün öyle kaldı düşme olmadı daha sonra eski domaini tekrar indexletip eski yerine oturttum.

0
Onaylı Üye
Üye
cevaplarınız için teşekkürler bekleyip görcem artık...

Geri