İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar... Kardeşliği GDO

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Onların dertlerini ne anlatacak dilleri ne de düşüncelerini yazabilecek elleri var.

Biraz empati kuralım ve şöyle düşünelim. Siz insanların genetikleri ile oynanmasını istermiydiniz ? :D

İstemezük diyenlerdenseniz sizleri dilleri olmayan o güzelim bitkiler ve onların ürünleri için Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar... Kardeşliğine davet ediyorum. Genetikleri değiştirlmesin diye onlara yardım edelim. Onların sesi olalım.

Hepimiz bir hıyarız, domatesiz, biberiz, patlıcanız bize dokunmayın diyelim.

Herşeyin doğalı makbüldür.
Doğal ürün yemekte en doğal hakkımızdır.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
Şimdi hepimiz bir hıyar, domates vs vs isek ve biz bunları yiyorsak kendi kendimizi yemiş olmazmıyız. İnsan yemeye kimin hakkı var? :D
Birde küresel ısınma olmasın, kutup ayılarıda ölmesin istiyorum :p

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Şimdi hepimiz bir hıyar, domates vs vs isek ve biz bunları yiyorsak kendi kendimizi yemiş olmazmıyız. İnsan yemeye kimin hakkı var? :D
Birde küresel ısınma olmasın, kutup ayılarıda ölmesin istiyorum :p

Hepimiz bir hıyar, domates, biber, patlıcan vs. isek, birbirimizi yiyorsak, aynı zamanda yamyam da olmuş oluyoruz. Kimsenin beni yamyam yapmaya hakkı yok. Kim yaptı bizi? :p (Bu konu çok moka saracak gibi :D)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Sizin içiniz fesat kardeşim.

Empati yapın dedik siz kendiniz hıyar, domates, biber, patlıcan yerine tamamen koydunuz. :D Tabi bir de yamyam :D

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Şöyle bir empati yaptım; seni hıyar yerine koydum, hiç yiyesim gelmedi :)

GDO - Genetiği değiştirilmiş organizma
GDO’nun insan sağlığına etkileri

Bağışıklık yaratıyor
Bunların başında, GDO’lu gıdaların, antibiyotiğe karşı önceden dirençli olarak geliştirilmiş olması geliyor. Gen teknolojisi sürecinde, her hangi bir canlı organizmanın içine, bir başka canlının gen yapısına yerleştirilme sürecinde, o genin korunması için antibiyotik kullanılıyor. Dolayısıyla, zincirdeki son halka olan insan, bunu yediği zaman ister istemez antibiyotik almış oluyor. Böylece, sonradan bir hastalıkla karşılaşan bünye, antibiyotiğe karşı bağışıklık kazanmış oluyor.

Alerjik etkiler yaratıyor
Farklı organizmaların genlerinin birbirine eklendiği süreçte, alerjik etkiler de ortaya çıkabiliyor. Örneğin, fındığa karşı bir alerjisi olan bir metabolizma, farkında olmadan fındık geni aktarılmış mısırla beslenen bir tavuğu yediği durumda, bünye alerjik reaksiyon gösteriyor.

Toksik etki yaratıyor
GDO lu ürünlerin hemen hemen yüzde 70’ine yakını, kuraklığa ve böceğe dayanıklılık sağlanması amacıyla, böcek ilacı içerdiğini belirten GDO karşıtları, böcek zehri aktarılmış bir mısırı yiyen bünyede toksik etkiler ortaya çıkabileceğini söylüyor. GDO savunucuları, GDO’nun insan sağılığına yaptığı olumsuz etkileri kabul etmiyorlar ancak, kesinlikle zararsızdır gibi net bir ifade kullanmaktan da kaçınıyorlar.
Dünya üzerinde meydana gelen en büyük nükleer kazalardan biridir bu gdo ürünler...

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
Aslında bir açıdanda güzel olabilir. Düşünsenize salata yapacaksın. Dolaptan bir tane hıyar çıkarıyorsun. Dışı domates tadında içi hıyar. Sonra üstüne bir limonlu soğan doğruyosun salata oluyor hem domatesten hemde limondan yırttın. Aynı şekilde biralı fıstık :D

Bir fincana su doldurup bir çay kaşığı arpa atıp karıştırıcan bira olcak :) yada 100gr anasonu suya koyup bir gün bekleticen bir büyük Tekirdağ olacak.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Ben empati olayını genişlettim mirim :D
İnsan insanı yer mi? O zaman onlarıda yemeyelim :p

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Görüşlere hayran kaldım :D Birçok kişi kendisini olaya o kadar kaptırmış ki herkes bir anda yamyam oluverdi. :=)

Özcan o domates hıyarlı değil de karafatmalı olursa bakalım salata yapabilecek misin birdaha :D

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
evet doğal en güzelidir, köylü fadimeyi kentli banu'ya değişmem hesabı :p

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
264
domates 4 lira:ağla:

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
GDO da küçük hayvanların öldüğü gözlenmiş aynı şekilde yedirilen hayvanlar ve onları yiyen bizde etkileniyor.Ayrıca bu ürünlerin tohumlanması engellenemiyor.Yani dünyaya yayılıyorlar rüzgar, hayvanlar gibi etkilerle.

Çok büyük hata yaptıklarını böcek nüfusu bitip ,sadece bağışıklık kazanmış hayvanlar kaldığında anlıyacaklar...

Taa yıllar önceki jurasik park filminde çok iyi anlatılmıştı bu doğayı kontrol etme çabalarının boş olduğunu...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
GDO da küçük hayvanların öldüğü gözlenmiş aynı şekilde yedirilen hayvanlar ve onları yiyen bizde etkileniyor.Ayrıca bu ürünlerin tohumlanması engellenemiyor.Yani dünyaya yayılıyorlar rüzgar, hayvanlar gibi etkilerle.

Evet özellikle bu husus çok önemli. Bir ülkede o tarz ürünler tüketilmiyor dahi olsa ülkeye girmiş tohumlar ve ondan gelen ürünler bir şekilde toprağa, suya karışarak dağılabiliyor. Böylece farkında olmadan GDO'lu ürünler tüketebilme durumu var.

Bir dakka noluyo dünya hıyarlar günü mü başladı?

Seni de aramıza alalım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.