İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Dosya Upload Projesi İçin Sponsor

Wupla

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle projemden bahsetmek istedim. Elimde sürekli geliştirmekte olduğum bir dosya upload scriptim mevcut. Domainim de bu proje için çok uygun bu nedenle şimdilik ufak boyutlu dosyalar için (50-100mb max.) sınırsız hosting sağlayabilecek bir sponsor arıyorum.

Sponsora premium satışlarından elde edilen gelirin %50'si verilecektir.

CPU izninin çok düşük olmaması ve CGI destekli olması gerekmektedir.

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Bu şekilde sponsor bulamazsın. Yazılımını bir siteye yükle ve demo ver. Dosyaları 5DK içinde silinecek şekilde ayarlarsan normal kullanıcılar dosya yüklesede kurduğun hosting'de problem çıkartmaz. Bunun yanında proje planı yapman gerek. Tam olarak maliyet çıkartmalısın.

Şuan en basitinden bir storage server'ın kirası ortalama 1.500€ aylık ve daha önemlisi bant genişliği maliyetini kaldırabilmek. En az 2/3.000€'da o tutar.

Yani şuan birilerinden projenize aylık 10.000TL vermesini istiyorsunuz. Siz kendinizi onun yerine koyun ve aylık 10.000TL yatırım yapılabilecek bir proje ortaya koymaya çalışın.

Bunun dışında 200/300$'a kiralayıp kuracağınız dedicated server ile olacak iş değil. Eğer bu tür bir düşünceniz varsa, tavsiyem vazgeçmeniz.

Zamanında HemenUpload, UploadMax gibi Türk girişimleri oldu ve telif hakları nedeni ile kapatıldır. Bu konuya hiç girmiyorum bile.

Projenizde başarılar dilerim.

Wupla

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şuan yeni olduğumuz için öyle sunucuları zorlayacak aşırı derecede dosya uploadı olmayacaktır. Şimdilik ufak dosyalar için hizmet vericez. Telif sorunuda yok saatlik dosya ismi kontrol eden botumuz mevcut.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.