İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

E-mail göndermek ve sunucular hakkında

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Arkadaşlar, hergün 100.000 tane farklı email adresine mail atsam bu spammıdır.Ve böyle bir işlem için sunucu kiralasam aylık ortalama maliyeti ne olur?

PutTLD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
13
Arkadaşlar, hergün 100.000 tane farklı email adresine mail atsam bu spammıdır.Ve böyle bir işlem için sunucu kiralasam aylık ortalama maliyeti ne olur?

Merhaba,

Daha önce bu konuyu araştırmıştım,

Emailleri nasıl gönderdiğini önemli, mesela gmail'in her ip için atadığı bir limit var dakikada 15 mailden sonrasında spama düşüyor.

Hazırlayacağınız yazılım bu limitlerde çalışırsa spama düşme olasılığı düşüktür...

elinizede 1000 tane gmail 1000 tane hotmail adresleri var bunları güzelcene düzenlerseniz sorunsuz gönderim yapabilirsiniz, 15 tane gmail'e at 15 tane hotmail'e at 45 saniye bekle vb. gibi...

*verdiğim sayılar örnektir, limitleri hakkında bildim yok.

iyi aksamlar.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
elinizede 1000 tane gmail 1000 tane hotmail adresleri var bunları güzelcene düzenlerseniz sorunsuz gönderim yapabilirsiniz, 15 tane gmail'e at 15 tane hotmail'e at 45 saniye bekle vb. gibi...

*verdiğim sayılar örnektir, limitleri hakkında bildim yok.

iyi aksamlar.

çok güzel bir mantık geliştirmişiniz hocam,bilgilendirme için teşekkür ederim.kullanacam inşallah

leventt

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
3
bununla ilgili arkadaşıma web üzerinden çalışan bir program yazdırdım. Arayüz çalışmaları hala devam ediyor. yanlız hotmail spam sorunu çözemedik hala çalışıyor. çalışınca ilk kendi sektörümüzde deneceğiz. sonuçları sizinle paylaşırım.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Gmail'de spam'e düşmemesi spam yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor malesef. :) Alıcının izni olmadan gönderilen her türlü ticari e-mail spamdir. İsterse gmail inbox'a düşsün. Farkeden birşey yok. Ülkemizde çok büyük bir cezai yaptırımı var mı bilmiyorum. Eğer listeniz izinli (opt-in) liste ise, aweber, icontact gibi servis veren yerlerden gönderirseniz %100 inbox'a düşer. Kendi sunucunuzdan 1000 lerce göndermeniz halinde çok hızlı bir şekilde kara listeye girersiniz.

SMTP üzerinden e-mail gönderen kodlar var ancak spame davet eder gibi paylaşmak istemiyorum

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Gmail'de spam'e düşmemesi spam yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor malesef. :) Alıcının izni olmadan gönderilen her türlü ticari e-mail spamdir. İsterse gmail inbox'a düşsün. Farkeden birşey yok. Ülkemizde çok büyük bir cezai yaptırımı var mı bilmiyorum. Eğer listeniz izinli (opt-in) liste ise, aweber, icontact gibi servis veren yerlerden gönderirseniz %100 inbox'a düşer. Kendi sunucunuzdan 1000 lerce göndermeniz halinde çok hızlı bir şekilde kara listeye girersiniz.

SMTP üzerinden e-mail gönderen kodlar var ancak spame davet eder gibi paylaşmak istemiyorum

evet malesef hocam cezası az da olsa çok da olsa değişen bişey olmaz sonunda bir ceza varsa yasadışıdır,iki şey sormak istiyorum :)
1-facebook ve benzeri yerlere üye olan kişi arkadaşlarını davet ediyor bu şekil birşey olsa 100 arkadaşım siteye arkadaşlarını davet etse spam olmuyor sanırım, yanılıyor muyum?
2-smtp ile şuan email gönderebiliyor musunuz?kodları istemeyecem de biz geçen yıl bir program yazmak istedik normal şartlar altında email gönderemedik smtp engelledi ne denediysek de eski metodaları çalıştıramadık.ücretli bir dll bulmuştuk onun demosu ile anca başarabildik.sizin kodlar şuan çalışıyor mu?

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
1- Kişi kendi izni ile arkadaşını davet ederse sorun yok.Lakin davet edilen kişiler sitenizden bir daha e-posta almamak için size başvurur ve listenizden çıkarlarsa,kesinlikle bir daha e-posta göndermemelisiniz.

2-SMTP ile e-posta göndermek zor bir şey değildir.Önce SMTP servisi bulun.

3- Ülkemizde spam göndermenin henüz cezai yaptırımı yok.

4- Yarışmacı arkadaşlara başarılar. :kızdım:

T

trgy

Misafir
Angelo yanlış anladın, örneğin ben iyinet üyelerde mail almayı kabul edenlere mail atma aşamasında şey ettim. :ıslık:

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
En temizi hostgator'dan hosting hesabı alıp, onların SMTP sunucusunu kullanmak. Saatte 500 limiti var. Alternatif olarak gmail'de var, ama çok hızlı hesap ve ip değiştirmeniz gerekir.

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
konunun birinde link dağıtma scripti vardı. onunla iyi işler çıkarılabilir.biraz yatırımla gerçek kullanıcılara yüzlerce link dağıttırabilirsiniz.ordaki scriptle olur mu onu bilmiyorum.tavsiye edilen linkte 60 saniye bekleme süresi vs konabilir. çeşitli yollar denenebilir. faceden olsun ya da başka yollarla dağıtır insanlar.kodlama bilsem süper fikirler var bende de :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.