İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

E-Ticaret için Sermayeşi Ortak Arıyorum.

intebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar,

Elimde Türkiye Genelinde Yaklaşık 6 milyon kişinin Mail adresleri bulunmakta. Bu adresler Yaklaşık bir yıldır yapmakta olduğum çalışma ile ayıklanmış ve geçerli durumdaki mail adresleri.

son bir yıldır bir arkadaşımla birlikte bulabildiğimiz ürünlerin satışını e-mail yolu ile yapmaktaydık. Ancak gerek sermayemizin olmaması ve gerekse bulabildiğimiz ürün çeşidinin az olması nedeni ile çok verimli çalışamadık. En sonunda da bu arkadaşın elde edilen karın bana ait payını bana aktarmaması nedeni ile ortak çalışmamızı sonlandırdık.

Tüm bu olumsuz şartlara rağmen ayda 10-20 bin TL lik satış yapabildiğimiz bu mail listesi Normalde bunun çok daha üzerinde verim getirebilecek bir liste. Bu mailleri uzun çalışmalar sonucunda oluşturmuş bulunmaktayım. ve burada ismini açıklayamayacağım bir şirket sadece bu maillerin bir kısmını kullanarak aylık bir kaç yüz bin TL lik satışlar yapmakta. Ancak bu satışları yaparken oturtulmuş bir sistem ve oluşmuş güçlü bir sermayeleri bulunmakta.

Mail listem ile ilgili bir örnek vermem gerekirse istanbuldan yaklaşık bir milyon, Ankara 350 bin, İzmir 250bin kişinin mail adreslerini içeriyor.

Elimde bu kadar güçlü bir mail listesi bulunurken bu listeyi bir kenara koymak istemiyorum.

İstanbula geleli sadece 1.5 yıl oldu ve burada kimseyi tanımıyorum. Elimde bir sermayem yok. Bunun yanında Satılabilecek ürünleri tedarik edemiyorum.

Sermaye sağlayabilecek ve satılacak ürünleri tedarik konusunda ciddi etkisi olabilecek arkadaşlarla bu işi ciddi olarak yapmak istiyorum.

Bizim yaptığımız işin aylık sabit gider olarak maliyeti 500-600 TL idi ve Sattığımız ürünlerde % 70 e kadar karlılık sağlayabiliyorduk. Güleceksiniz belki ama sattığımız ürünlerin bazılarını yazayım. (Birlikte iş yaptığımız arkadaş bu ürünleri sağlıyordu.) Elektirik tasarrud-f Cihazı, Kirpik uzatıcı, Göğüs büyütücü, Ciğer temizleme bandı, KX1 Bitkisel zayıflama ürünü, Dikişsiz sütyen, Zayıflama ayakkabısı, kosmodisk, Kavitasyon cihazı, Goldslim göbek bandı gibi ürünleri sattık.

Ben yazılım uzmanıyım. Server ve site yönetimini ben yapıyorum. cebimizde para olmadığı için düşük maliyetle yapabileceğim bir sistem geliştirerek işi o şekilde yürüttük. Ancak biraz sermaye ve ürün bulma imkanının olması durumunda her şeyin değişeceğininde farkındayım.

Bu kadar değerli bir mail listesi ile firsat siteleri mantığında bir site üzerinden sınırsız sayıda ürün pazarlama ve bu yolla aylık 5-6 sıfırlı rakamlarda ciroları yakalayacağımızı biliyorum.

İlgilenen arkadaşlara karşılıklı görüşmemiz esnasında daha detaylı bilgileri verebilirim. Ancak Bir daha belirtmek istiyorum. elimdeki listenin sadece bir kısmına sahip bir şirket ayda 5-6 sıfırlı rakamlara ulaşıyor. Ancak dediğim gibi bu işi doğru şekilde ve sermaye ile yapıyor.

Bu konuda benimle yol almayı düşünen ve düşünebilecek. Ürün bulma ve tedariki konusunda etkili olacak ve sermaye sağlayabilecek arkadaşların buradan veya 535.2868535 numaralı cep telefonumdan bana ulaşmalarını rica ederim.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
O devir artik kapandi hocam. Resmi firma olarak urun satiyorsan bunuda eposta, telefon ya da sms ile yapiyorsan sikayet olursa 50.000 TL ye kadar ceza kesiyorlar.

Alıcılar diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı reddedebilecek.

Hizmet sağlayıcı, ret bildiriminin elektronik iletişim araçlarıyla kolay ve ücretsiz olarak iletilmesini sağlayacak ve gönderdiği iletide buna ilişkin gerekli bilgileri sunacak. Ret talebin ulaşmasının ardından hizmet sağlayıcı, 3 iş günü içinde alıcıya elektronik ileti göndermeyi durduracak. Aracı hizmet sağlayıcılar, mesajların içeriğini kontrol etmek ve hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü olmayacak.

Hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcı, elde ettiği kişisel verilerin saklanmasından ve güvenliğinden sorumlu olacak. Kişisel verileri, ilgili kişinin onayı olmaksızın üçüncü kişilere iletemeyecek ve başka amaçlarla kullanamayacak.

Kanundaki yükümlülükleri yerine getirmeyen ya da şartları uygulamayanlar hakkında, 1000 ile 15 bin lira arasında değişen idari para cezaları uygulanacak. Ticari elektronik iletilerin bir defada birden fazla kimseye, onayları alınmadan alıcılara gönderilmesi halinde para cezası 10 katına kadar arttırılacak.

Abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleşme yapılamayacak.

intebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
O devir artik kapandi hocam. Resmi firma olarak urun satiyorsan bunuda eposta, telefon ya da sms ile yapiyorsan sikayet olursa 50.000 TL ye kadar ceza kesiyorlar.

Dostum kendi yazdığınla kendin çelişiyorsun.

alıntında ki yazıyı iyi okumamışsın sanırım. Alıcıların ileti almak istemediklerini belirtmeleri halinde yapılacakları anlatan bir alıntıyı yapıştırıp geçti demişsin. Sanırım kendine göre bir maksadın var. Bu işi resmi olarak yapan şirketler nasıl yapıyorsa bizde aynı şekilde yapacağız elbette.

Ama senin gibi bazı arkadaşların kendilerine göre hesapları olduğu da belli.

Benim elimde bulunan mail adresleri yaklaşık 1 yıldır gönderim yaptığım ve mail almak istemediğini belirten kişilerin ayıklandığı bir liste. benim yazdığımı iyi okuymadığın gibi birde kendi alıntınıda iyi okumadan yorum yapmışsın.

Şikayet olayına gelince elbette şikayet edenler olacaktır. Ama şikayet edenlerde senin gibi yazılanları iyi okumadan senin gibi arkadaşarın yazdıklarını kendilerine rehber edinip şikayet edeceklerdir. Dolayısı ile şikayetlerinin geçerliliği de olmayacaktır.

Ben burada spam yapmaktan değil Resmi E-Ticaret yapmaktan bahsediyorum. Elimdeki mail adresleri de sağdan soldan toplama değil. yıllara dayanan süre içerisinde çeşitli şekillerde kendi sitelerime kayıt olan insanlar bunlar.

intebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu arada Aşağıdaki maddeyi de iyi okumanızı öneririm. Burda ciddi bir konuda açılmış olan konuyu yetersiz bilgi ile yaptığınız yorum sonucunda amacından saptırmış bulunuyorsunuz. Lütfen bir daha Bilip bilmeden yorumlar yapmayınız. Ayrıca henüz kanun çıkmamış olup sadece tasarı aşamasındadır.

GEÇİCİ MADDE 1- (1) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce, ticari elektronik ileti gönderilmesi amacıyla onay alınarak oluşturulmuş olan veri tabanları hakkında 6 ıncı maddenin birinci fıkrası uygulanmaz.

Bu madde ile bir soru işareti de giderilmiş ve Tasarı’nın kanunlaşmasından önce Alıcıların onayı ile oluşturulan veritabanları için Alıcılardan yeniden izin alınması gerekmediği hükme bağlanmıştır.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Dostum kendi yazdığınla kendin çelişiyorsun.

alıntında ki yazıyı iyi okumamışsın sanırım. Alıcıların ileti almak istemediklerini belirtmeleri halinde yapılacakları anlatan bir alıntıyı yapıştırıp geçti demişsin. Sanırım kendine göre bir maksadın var. Bu işi resmi olarak yapan şirketler nasıl yapıyorsa bizde aynı şekilde yapacağız elbette.

Ama senin gibi bazı arkadaşların kendilerine göre hesapları olduğu da belli.

Benim elimde bulunan mail adresleri yaklaşık 1 yıldır gönderim yaptığım ve mail almak istemediğini belirten kişilerin ayıklandığı bir liste. benim yazdığımı iyi okuymadığın gibi birde kendi alıntınıda iyi okumadan yorum yapmışsın.

Şikayet olayına gelince elbette şikayet edenler olacaktır. Ama şikayet edenlerde senin gibi yazılanları iyi okumadan senin gibi arkadaşarın yazdıklarını kendilerine rehber edinip şikayet edeceklerdir. Dolayısı ile şikayetlerinin geçerliliği de olmayacaktır.

Ben burada spam yapmaktan değil Resmi E-Ticaret yapmaktan bahsediyorum. Elimdeki mail adresleri de sağdan soldan toplama değil. yıllara dayanan süre içerisinde çeşitli şekillerde kendi sitelerime kayıt olan insanlar bunlar.

Selamlar

:)
Resmi ticaret sitesi olsa daha guzel oluyor yeri yurdu belli oluyor 50.000 TL ye kadar ceza kesiliyor. Istenmeyen reklam maili gondermekte sirketsen affin olur diye kaide yok. Adi ustunde istenmeyen mail. Bunu kim gonderirse cezasi var artik. Sen ugrasmissin epey onun hirsi oldu galiba ama gec kaldin. Keserler cezayi oturur aglarsin haline. Benim senin kazanagin uc kurusta gozummu olacak. Milletin fikrine ters fikir beyan edince moda oldu artik bu deyimler. Forumda ticari ortak arayanla ne isim olacak benim, ne diye hirs yaparim boyle birini. Sana gore belki buyuk ama inan buradan hic oyle gorunmuyor hocam. O yuzden benim tarafimda herhangi bir maksat olmasi mumkun degil ;)

Forumlarda ortak arayan biri zor durumda olsa gerek. Boyle dusunup basin yanmasin, ileride sorun yasama diye insanca yardimci olmaya calistim cunku kanun yeni onaylandi 3-4 oldu olmadi. Ama keske ayni karksiligi gorebilsek.
Neyse sana hayirli isler umarim yakmazsin basini.

- - - -Güncellendi - - - - - -

Bu arada Aşağıdaki maddeyi de iyi okumanızı öneririm. Burda ciddi bir konuda açılmış olan konuyu yetersiz bilgi ile yaptığınız yorum sonucunda amacından saptırmış bulunuyorsunuz. Lütfen bir daha Bilip bilmeden yorumlar yapmayınız. Ayrıca henüz kanun çıkmamış olup sadece tasarı aşamasındadır.

GEÇİCİ MADDE 1- (1) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce, ticari elektronik ileti gönderilmesi amacıyla onay alınarak oluşturulmuş olan veri tabanları hakkında 6 ıncı maddenin birinci fıkrası uygulanmaz.

Bu madde ile bir soru işareti de giderilmiş ve Tasarı’nın kanunlaşmasından önce Alıcıların onayı ile oluşturulan veritabanları için Alıcılardan yeniden izin alınması gerekmediği hükme bağlanmıştır.

Evet ama bu nasil olacak? Onay nerede...6 milyon onay var mi sende?
Daha dun yasadim. Telefon actilar. Birseyler satacaklar. Yasak dedim aramayin dedim. Bizim musterimizsiniz o yuzden ariyoruz dediler dediler. Sizden aliveris yaptigimi belgeleyen fatura gonderin yoksa maliyeyede haber vericem dedim yuzume kapadi korkudan.
O alinti yaptigin yerde soyle isliyor.
Eger benim mailim varsa sende bir kere gonderirsin. O bir kere gonderdigin mailin ardindan ben istemiyorum dersem sana bir daha yolla bakalim neler oluyor.

Yetersiz vs bilgi degil bunlar. Sen benim ben senin kim oldugumuzu bilmiyoruz. Iskembeden sallamayin.

intebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Herkesi kendin gibimi düşünüyorsun yoksa arkadaşım. Biz bu onayları almak için yıllarımızı verdik bir günlük iş yapmıyoruz. senin gibi art niyetli arkadaşlar ile bizi karıştırma. Art niyetin de meydanda. Bir konuyu adam gibi araştırmadan yazdıkların yetmediği gibi halen başından geçmiş bi olay ile tanımadığın bilmediğin birisini yargılıyorsun. Senin gibiler sayesinde memlekette E-ticaret ölürken. Millet Mecburen E-ticaret te yurt dışına kayıyor. Yine senin gibiler yüzünden Türkiyeden yurt dışına milyonlarca dolar gidiyor. Aferim kardeşim. Böyle devam edin. Bu memleket her türlü hainliğe açıktır.

Bir daha lütfen ne olduğunu araştırmadan, bilmeden, tedbirsizliğinle başına gelmiş olumsuz olayı tüm internet camiasına mal etmeden sorumlu olarak davranın yada E-ticareti kötülemeye devam ederek kendince iyi yaptığını düşünürken Diğer taraftan birilerini hizmet etmeye devam edebilirsin.

Dün Başına gelen olay senin bilgisizliğini bir kere daha ortaya koyuyor. Bahsettiğin yasa malesef hala tasarı konumunda bekliyor. ve sen karşındakilere işkembeden sallamışsın. Ayrıca bilgisizliğin meydanda. Telefonla çağrı merkezi olayı ile E-Ticaret arasındaki farkı ayırt edemiyorsun. Seni telefon ile aramışlar ise bununla ilgili şikayetlerini yapabileceğin yerler var. yaparsın gider. Mail olarak ticari bir mesaj size geldiğinde üzerinde bulunan unsubscribe linkini tıklarsınız ve listeden çıkmanızı talep edersiniz eğer çıkarılmazsa gerekli şikayetlerinizi yaparsınız.

Türkiyede E-Ticaret'in beline kazma vurmak isteyenlerin bu ülkeye ve türk insanına hizmet ettiğini mi düşünüyorsunuz. Avrupadan harfi harfine kopyaladıkları bir yasa tasarısı ile yaptıkları şey meydanda. yine birilerine hizmet ediyorlar. Kaldı ki Daha önceden onay alınmış mail listeleri ile ilgili olarak kimsenin bir derdi yok. Bu listeler tasarıda da yasal kabul edilmiş.

Peki soruyorum. Sizin derdiniz ne? Üzüm mü yiyeceksiniz Bağcıyımı döveceksiniz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.