İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

.edu Sitelerden Backlink Alma Yöntemi

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Daha önceki yazılarımda backlink alma yöntemlerinden bahsettim ve beraberce bu backlinklere yeni yöntemler ekledik, konuyu geliştirdik. Yazıyı merak edenler buraya gözatabilirler: Backlink Almanın Yolları

Ve eski yazılarımdan birinde .edu backlinkle ilgili bir ipucu verdim. Buraya göz atabilirsiniz.

.edu uzantılı sitelerden alınan backlinklerin avantajlı olduğunu biliyoruz. Bu yazıda da çoğu kişi tarafından kullanılan bir yöntemden bahsedeceğim.

.edu wikilerden backlink almak yöntemi:

İnternette araştırma yaptığınızda bu tarz wiki sayfaları bulabilirsiniz: http://wiki.jhu.edu

Bu wikilere kayıt olup, eklediğiniz makalelerde anahtar kelimenize link vererek backlink elde etmiş oluyorsunuz.

Bulacağınız blogların çoğu nofollow çıkışlı olacaktır. Dofollow olanları da var, ama çok kolay bulamazsınız.

Nofollow backlinkleri de tamamen hiçe saymamak gerekir. Ne işe yarar bu nofollowlar derseniz:

1-Backlinkleri sadece arama motoru için aldığınızı düşünmeyin. Follow veya nofollow her link sitenize trafik sağlayabilir.
2-Arama motorları takip ediyorlarmı: Google nofollow anchor textten yarar sağlayamazsınız demiş olsa da 2010 da mevcut bugı kapatana kadar bunun böyle olmadığını biliyorduk. Şu anda bug kapatılmış ve pr ile anchor text aktarımı yapılamıyor deniliyor. Bunun dışında diğer örümceklerin bu nofollow etiketini dikkate aldığı söylenemez.
3-Bir sitenin sadece dofollow backlinkleri olmamalı. Bu doğal bir görünüm oluşturmaz. Yapay link alımı izlenimi yaratır.
4-Sitenize zarar vermemeleri gerekir.
5-Webmaster Toolsdan baktığımızda bu backlinklerin sayıldığını görebiliyoruz. Nerde hesaba katılıyor o kısmı kesin değil. Ama görünür indexin bile siteye sağladığı yarar olduğunu biliyoruz.

Buraya kadar da kısaca nofollow linklerin yararları konusuna değinmeye çalıştım. Soru, istek ve önerilerinizi bana buradan veya soru-cevap başlığı altından yöneltebilirsiniz.

İlginizi çekebilecek konu: http://forum.iyinet.com/backlink-kaynaklari/184327-edu-gov-wiki-backlink-listesi.html

anaxagoras

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
teşekkürler
nokta.gif

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.