İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

eğer bunları yaptıysanız

Breeze

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
  • Süper Baba'nın müziğini flütle çalmışsanız
  • LC Waikiki veya benetton tüm renkleriyle kıyafetlerinizde önemli markalar olduysa...
  • SHOW TV'nin müziğini hala hatırlıyorsanız dup dıbu dıp dıp dıbı dıp dum...
    Tabi ki bir de :İyi TV eyç bi bi, eyç bi bi iyi TV
  • Önce hüplet sonra gümlet' hayat felsefeniz olmuşsa
  • Bizimkiler dizisi ertesi gun okul oldugunu bi sureligine unutturduysa
  • Parliament pazar gecesi sinemaları müziğini duyduğunuzda içinizde hala garip duygular uyanıyorsa (yarın okul var hüznü, ailenin seni yatırıyor olmasına duyduğun kızgınlık, o güzel mavinin romantizmi...)
  • Polis Akademisindeki her sesi çıkaran adama hayranlık duyuyorsanız
  • Elm sokağında kabus yüzünden hala yatağın altına bakmaktan korkuyorsanız
  • Chucky yüzünden en sevdiğiniz oyuncağınızı bile göz önünden kaldırmışsanız
  • Okulda coca-cola kutusunu ezip mac yaptiysaniz (kızlar yan yatırıp üstüne tam ortasına ayagı yerlestirip ustune basıp yururlerdi, topuklu ayakkabı gibi olurdu)
  • Apartmanin altindaki zil veya taksi diafonuna basmak müthiş heyecanlı bir yaramazlıksa
  • Tutti frutti çok ayıp ve olağanüstü merak uyandırıcı bir şovsa
  • Dört tekerlekli ayakkabının üstüne takılan patenlerden sonra roller bladeler size büyüleyici geldiyse
  • Bakkala gönderilmenin en güzel yanı küçük sarellenin dibini minik plastik kaşığıyla kazımak veya leblebi tozu yiyip konuşmaya çalışmaksa
  • Aterideki ördek vurmaca oyununda silahın nasıl çalıştığına hala kafa yoruyorsanız
  • Işıklı spor aykkabılar hava atmanın önemli bir unsuruysa
  • Bayramda harçlıklarla aldığınız ilk şey kinder süpriz yumurtasıysa(kağıdını tırnakla yırtmadan dümdüz yapmak da sabır ister doğrusu)
  • Clementine sizde derin izler bırakmışsa
  • Kasete kayit yapilabilmesi icin alt tarafinda bulunan karelerin bantla kapatilmasi gerektiğini öğrenmenin önemini biliyorsanız
  • Commodore 64'de tornavidayla kasetin kafa ayarını yaptıysanız
  • Anne saat kaç, simiiit, birdir bir, çay kahve gazoz, akşam ebesi, dansa davet, çatlak patlak, yakan top gibi kalabalık oynanan sokak oyunlarından sonra anneniz sizi balkondan yemeğe çağırmışsa
  • "bandıra bandıra ye beni" şarkısını hızlı söylemeye çalıştığınız günler varsa
  • Rönesans sanatçılarını ilk kez Ninja Kaplubağaların ismi olarak tanıdıysanız
  • Tele On diye bir kanalı hatırlıyorsanız
  • Haftasonları çizgi film izlemek için errken kalkmanın ne demek olduğunu biliyorsanız
  • Şirinler geyiğini arkadaşlarınızla mutlaka çevirdiyseniz (Şirine aslında Gargamel tarafından yapıldı...)
  • Beğenseniz de beğenmeseniz de tüm çizifilmleri art arda izliyorduysanız
  • Bir Başka Gece çocukluk hayatınızdaki en görkemli şovsa
  • Pazar geceleri yıkanma günüyse
  • Seden Gürel'in neden öyle giyindiğini şimdi sorguluyorsanız
  • Müzik yelpazesi hayatınıza büyülü yabancı müzisyenler kattıysa
  • Bir sanal bebeğiniz olmuşsa,
  • Tetris'i süper hızla oynayabiliyorsanız,
  • MIRC ergenliğinizin önemli bir parçası olmuşsa(a/s/l ne demek biliyorrsanız)
  • ICQ nun 11 haneli rakamını ezberlemeye çalışmışsanız.
  • Pili bitmesin diye kasetleri kalemle havada sarmışsanız,
  • Çizgifilm şarkılarının ingilizce veya japonca olsa da ezberlemişseniz
  • Kokulu silgiye, deftere, kaleme harçlığınızı yatırdıysanız.
  • Eti Cin, Eti Puf, ABC, Balık Kraker, Negro, Bonibon,
  • Topitop, Yumiyum...vb çok seviyorsanız ve her zaman yeme kabiliyetiniz varsa
  • Sulugöz'ü düşününce bile ağzınız sulanıyorsa
  • Küçük bir kızsanız Sindy ile Barbie'yi karşılaştırıyorduysanız
  • Tsubasa'yı ve küre biçimindeki sahanın sonundaki dev kaleyi hatırlıyorsanız
  • "Hey Corç versene borç" deyince cevabı hemen yapıştırabiliyorsanız
  • Macarena dansını yapabiliyorsanız
  • TV den çekilmiş çizgifilmli sayısız kere izlediğiniz VHS leriniz varsa
  • Telefonların jetonla çalıştığını hatırliyorsanız
  • İstop diye bağırdığımızda renk yakalamaya çalışırken onun aslında stop olduğunu uzun zaman önce çözmüşseniz
  • Capri Sun ın reklamı ve melodisini hatırlıyorsanız.
  • Power Rangers'ın renklerini hatırlıyorsanız
  • Mc Donalds a gitmek için ailenize yalvardıysanız
  • Olacak O kadar, Yasemin'in penceresi, Hadi Anlat Bakalım, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsanız.
  • Lambada'nın müziği kulağınızda çalabiliyorsa
  • "Nereye çufçufluyoruz"un kimin dediğini biliyorsanız.
  • Sayısız joystik kırdıysanız ve gün gelince artık joystik satılmadığını fark ettiyseniz
  • Fame City cennetle eşdeğerse
  • En sevdiğiniz sayı altıysa
  • Gençlik hayaliniz Beverly Hills teki havuzlu arabalarsa.
  • Uhuyla oynamanın zevkini biliyorsanız
  • Kolalı jelibonun önce kapağını yediyseniz
  • annenizin poşetler dolusu taso,misket, sporcu kağıtları, gazoz kapaklarını attığını öğrenince ağladıysanız
sizde muhtemelen 80'lı yıllarda doğmuşsunuz demektir.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Aterideki ördek vurmaca oyununda silahın nasıl çalıştığına hala kafa yoruyorsanız

diğerleri değilde bu dün akşam aklıma geldi daha :D

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
hepsine tek tek cevap vermek zevkliydi :)

• [*]Süper Baba'nın müziğini flütle çalmışsanız: dııt dıt dııt dıııt dıt çok çaldık dizideki gibi güzel gelmiyordu nedense kulağa

[*]SHOW TV'nin müziğini hala hatırlıyorsanız dup dıbu dıp dıp dıbı dıp dum... hayal meyal

Tabi ki bir de :İyi TV eyç bi bi, eyç bi bi iyi TV Unutmuştum vay sloganı duyunca hatırladım zaten hiç izlemezdim

[*]Bizimkiler dizisi ertesi gun okul oldugunu bi sureligine unutturduysa
    Sabri bey cafer. Kırarım boynuzlarını Dün gibi aklımda hepsi:p

[*]Parliament pazar gecesi sinemaları müziğini duyduğunuzda içinizde hala garip duygular uyanıyorsa (yarın okul var hüznü, ailenin seni yatırıyor olmasına duyduğun kızgınlık, o güzel mavinin romantizmi...)İnanılmaz bir son du her bitiş.

[*]Polis Akademisindeki her sesi çıkaran adama hayranlık duyuyorsanızHahahaha

[*]Elm sokağında kabus yüzünden hala yatağın altına bakmaktan korkuyorsanız ben küçükken tek hacivatla karagözden korkardım :D

[*]Chucky yüzünden en sevdiğiniz oyuncağınızı bile göz önünden kaldırmışsanızHer ne kadar kendimi korkmadığıma ikna etmeye çalıştımsada boş du

[*]Okulda coca-cola kutusunu ezip mac yaptiysaniz (kızlar yan yatırıp üstüne tam ortasına ayagı yerlestirip ustune basıp yururlerdi, topuklu ayakkabı gibi olurdu) ikisinide yaptım (:)

[*]Tutti frutti çok ayıp ve olağanüstü merak uyandırıcı bir şovsa Kaçamak izleidğim olmuştu

[*]Bakkala gönderilmenin en güzel yanı küçük sarellenin dibini minik plastik kaşığıyla kazımak veya leblebi tozu yiyip konuşmaya çalışmaksa ahbe bu nasıl geldi aklınıza acaba metalik bir kap vardı üzerinde ve mutlaka ağzın kenarlarındaki muhtelif yerlere bulaşırdı

[*]Aterideki ördek vurmaca oyununda silahın nasıl çalıştığına hala kafa yoruyorsanızNedense hiç yormadım. kih kih kih gülen köpeğe çok kıl oluyordum

[*]Işıklı spor aykkabılar hava atmanın önemli bir unsuruysa en ucuz yerden aldığımız için hep bozuluyor (:)

[*]Bayramda harçlıklarla aldığınız ilk şey kinder süpriz yumurtasıysa(kağıdını tırnakla yırtmadan dümdüz yapmak da sabır ister doğrusu) bizim zamanımızda süpriz yumurta yoktu sanırım. Ama o kağır olayını hala yaparım :D

[*]Clementine sizde derin izler bırakmışsa Hiç bişey çağrıştırmıyor şuan

[*]Kasete kayit yapilabilmesi icin alt tarafinda bulunan karelerin bantla kapatilmasi gerektiğini öğrenmenin önemini biliyorsanız evet önemli bir şey

[*]Commodore 64'de tornavidayla kasetin kafa ayarını yaptıysanız neden se hiç commodore 64 üm olmadı. İlk olarak bi ateri almıştım sihay renkte normalden ufak birşeydi. Birde beyaz kaba ateriler var içlerinde hazır oyun bulunuyordu.

[*]Anne saat kaç, simiiit, birdir bir, çay kahve gazoz, akşam ebesi, dansa davet, çatlak patlak, yakan top gibi kalabalık oynanan sokak oyunlarından sonra anneniz sizi balkondan yemeğe çağırmışsa Bizim oranın gece saklanbaçları bir efsaneydi. Zaten biri ebe olduğu zaman bütün gece kurtulamazdı (:)

[*]"bandıra bandıra ye beni" şarkısını hızlı söylemeye çalıştığınız günler varsa bediş (:)

[*]Rönesans sanatçılarını ilk kez Ninja Kaplubağaların ismi olarak tanıdıysanızen sevdiklerimdedi ninja kaplumbağalar

[*]Tele On diye bir kanalı hatırlıyorsanız Reklam araları baya iyi geçiyordu. Birde parfüm ve ayna gibi bir deney vardı hep denemek istemiştim ama nasip olmadı (:)

[*]Haftasonları çizgi film izlemek için errken kalkmanın ne demek olduğunu biliyorsanız hep nasıl erken uynadığımıza şaşardık (:)

[*]Beğenseniz de beğenmeseniz de tüm çizifilmleri art arda izliyorduysanız İzlemediklerim çok olurdu.

[*]Bir Başka Gece çocukluk hayatınızdaki en görkemli şovsaHatırlayamadım tam olarak ):

[*]Bir sanal bebeğiniz olmuşsa, resetleyip duruyordum

[*]Tetris'i süper hızla oynayabiliyorsanız, blok dizmede çok ilginç bir hile var (:)
    [*]MIRC ergenliğinizin önemli bir parçası olmuşsa(a/s/l ne demek biliyorrsanız) Pek sevmezdim.

[*]ICQ nun 11 haneli rakamını ezberlemeye çalışmışsanız. Şu ICQ zamanında netle aram iyi değildi hala özenirim ((

[*]Pili bitmesin diye kasetleri kalemle havada sarmışsanız, hatırladığım kadarıyla 500.000 liraya aldığım sadece kaset çalan wolkmanim pili bitmesin diye yaptığım çok oldu

[*]Çizgifilm şarkılarının ingilizce veya japonca olsa da ezberlemişsenizşeker kız candy nin müziği hala ezberimde. Sanırım izlediğim devamı olan tek çizgi filmdi bir nevi dizi ((:)

[*]Kokulu silgiye, deftere, kaleme harçlığınızı yatırdıysanız. kokulu silginin kokusu gibi tadınında güzel olmadığını anlayanlardanım

[*]Eti Cin, Eti Puf, ABC, Balık Kraker, Negro, BonibonBonibom şekerli draje bonibon böyle bir jenerik müziği vardı. Abc nin yanında birde pizza kraker vardı.

[*]Topitop, Yumiyum...vb çok seviyorsanız ve her zaman yeme kabiliyetiniz varsa yumiyum hastasıydım :)

[*]Sulugöz'ü düşününce bile ağzınız sulanıyorsa eskisi gibi ekşi değil şimdikiler

[*]Tsubasa'yı ve küre biçimindeki sahanın sonundaki dev kaleyi hatırlıyorsanız efsane

[*]"Hey Corç versene borç" deyince cevabı hemen yapıştırabiliyorsanızolmaz maykıl :):

[*]Telefonların jetonla çalıştığını hatırliyorsanız Ne kafa yormuştuk bu jetonlara

[*]İstop diye bağırdığımızda renk yakalamaya çalışırken onun aslında stop olduğunu uzun zaman önce çözmüşseniz yeni farkına vardım

[*]Capri Sun ın reklamı ve melodisini hatırlıyorsanız.
    çok gereksiz bir içicekti bence

[*]Power Rangers'ın renklerini hatırlıyorsanızpembeli kızdı. beyazlı sonradan katılan bir eleman vardı.mavi ile yeşil işe yaramaz elemanlar. Filmin kahramanları beyaz - siyah

[*]Olacak O kadar, Yasemin'in penceresi, Hadi Anlat Bakalım, Adam Olacak Çocuk, Saklambaç.. gibi programları hatırlıyorsanız. Adam Olacak Çocuk pazar sabahları kahvaltıya neşe katardı

[*]"Nereye çufçufluyoruz"un kimin dediğini biliyorsanız.unutmuşum bunuda

[*]Uhuyla oynamanın zevkini biliyorsanız Güzel günlerdi sonradan kalın mukavvalarla uğraşmak zorunda kalınca bally e geçtik çok kokuyordu

[*]Kolalı jelibonun önce kapağını yediyseniz hala var onlardan

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
Parliament pazar gecesi sinemaları müziğini duyduğunuzda içinizde hala garip duygular uyanıyorsa (yarın okul var hüznü, ailenin seni yatırıyor olmasına duyduğun kızgınlık, o güzel mavinin romantizmi...)
bu benim işkencemdi

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
85 doğumluyun, %90'nını hatırlıyorum :)

Canım sulugöz çekti ya, ağzım sulandı :D

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Facebook, 80 lerin başında 90 ların sonunda çocuk olma grubu, muhteşem bir derleme. Çocukluğumu hatırlıyorum..

gifted

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Evet facebookta bende aynı gruba üyeyim.Gerçekten iyi tespit edilmiş anılar insan şaşırmadan edemiyor.

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Herkes birşeyler ekliyor işte 150.bin üye bir cümle kursa zaten yeterde artar bile :)

Line

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Ben Sizden Küçüügüm Ama Yarısından Cogunu Hatırlıyorum(İnce İnce Yasemince:p)

yakoSin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tsubasa'yı ve küre biçimindeki sahanın sonundaki dev kaleyi hatırlıyorsanız

Tsubasa unutulur mu ya :D

sesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
show Tv müziği Nasıldı ya :) youtube da falan var mı?

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
nereye çufçufluyoruz : HUGO (o oyunu oynayabilmek için okadar çok uğraştımki)

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
80li yıllarda doğduğunuz zaman, kendinizden ancak en erken 90lılar diye bahsedebilirsiniz :)

yukarıda yazılanları, 70lerde doğanlar tam olarak bilir. yani boşuna 80liler hatırlamak için çabalamasınlar,

-------------------------------------------------------------------

80'lilerin bir sitesine girdim İnternet'te... Ve hayretle fark ettim ki, hep siyah beyaz olarak zihnimde canlanan 68'lilerin, 78'lilerin aksine, 88'liler "hafızamda renkli duran"yegâne kuşak... Soruları yanıtlayın ve o kuşaktan olup olmadığınıza kendiniz karar verin!

Onları pek tanımadık aslında...

Onlara kızdık.

Onlar için üzüldük.

Kimi zaman burun büktük.

68'li ağabeyleri çok kitap okumuşlar, çok yürüyüş yapmışlar, dünyanın tozunu atmışlardı.

Keza 78'liler barikat kurmuşlar, silah sıkmış*lar, afiş asmışlar, darbede yasak kitap yakmış*lardı.

Böyle iki kuşağın ardından gelen 88'liler bambaşka bir iklim içinde büyüdüler.

"İhtilal kelimesinin anlamını bir sa*bah kalktıklarında annelerinden öğrendiler."

Boşvermişlikleri, benmerkezcilikleri, "gemisini kurtaran kaptan" zih*niyetleri nedeniyle çok eleştirildi*ler.

"12 Eylül öncesi" diye bir tak*vim yoktu kafalarında...

Evren'le doğmuş, Özal'la bü*yümüşlerdi ve belki de bunca tepki çekmelerinin nedeni bu isimler ve o kahrolası yıllarla birlikte anılmalarıydı.

18 yaşına geldiğinde kendini dün*yanın merkezi sanan ağabeylerinin aksine, onlar dünyayı kendilerine merkez yaptılar, dışa açıldılar, gezip dolaştılar ve -bilmem farkında mıydınız- sessiz se*dasız büyüdüler.

* * *

88 kuşağının artık orta yaşlı ol*duğuna, ben İnternet'te gezinirken aydım.

Baktım, Alpaslan Bak diye bir 88'li kendine bir site açmış. (http: 80'ler.hvpermart.net ) "Ne*rede o eski isimler" muhabbeti yapıyor.

Öyle bir site ki, Evren Cumhurbaşkanı seçildiğinde ilkokuldan ortao*kula geçenler lafa "Bizim zamanımız*da..." diye başlıyor.

Üstelik okurken fark ettim ki "Ah o zamanlar" diye anlattıkları, bizim için "daha dün" gibi anılar...

Alp'in sitesindeki "Acaba siz de 80'lerin çocuğu musunuz" başlıklı say*fadan seçtiğim bazı soruları burada sizlere yöneltmek istiyorum.

Hafızanız, yaşınızı ve kuşağınızı ele verecek."

* * *

- JR'ı kimin vurduğunu bili*yorsanız,

- Wham'ın ayrılmasına hâlâ üzülüyorsanız,

- Commodore 64'ünüz ve Betamax kasetleriniz hâ*lâ bir yerlerde duru*yorsa,

- Radyoyu açınca sadece tek bir kanalın çıktığı günleri hatırlı*yorsanız,

- The Wall'u sinemada izlediyseniz,

- Elmor'un kim olduğunu biliyorsanız,

- İstiklal Caddesi'nin trafiğe açık olduğu günleri hatır*lıyorsanız,

- 33'lük plaklarınız hâlâ duruyorsa,

- İstanbul'un telefon kodunun 1 olduğu ve karşıyı arar*ken kod çevirmek zorunda olmadığınız zamanları hatırlı*yorsanız,

- Kadın deyince aklınıza Bo Derek geliyorsa,

- Playboy'un ilk sayısında kimin olduğunu hatırlıyorsa*nız,

- Güneş Tecelli ve Cenk Koray ikilisini unutmadıysanız,

- Lise arkadaşlarınızla 1999 yılbaşında tekrar biraraya gelmeyi planladıysanız,

- Trafikte sıkıştığınızda bazen turbo tuşunu arıyorsanız,

- Babanıza bir telsiz alması için yalvardıysanız,

- İnternet diye bir kelimenin olmadığı zamanlan hatırlıyorsanız, siz de sevkenlerin bir çocuğusunuz...alıntı:can dündar

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.