80li yıllarda doğduğunuz zaman, kendinizden ancak en erken 90lılar diye bahsedebilirsiniz
yukarıda yazılanları, 70lerde doğanlar tam olarak bilir. yani boşuna 80liler hatırlamak için çabalamasınlar,
-------------------------------------------------------------------
80'lilerin bir sitesine girdim İnternet'te... Ve hayretle fark ettim ki, hep siyah beyaz olarak zihnimde canlanan 68'lilerin, 78'lilerin aksine, 88'liler "hafızamda renkli duran"yegâne kuşak... Soruları yanıtlayın ve o kuşaktan olup olmadığınıza kendiniz karar verin!
Onları pek tanımadık aslında...
Onlara kızdık.
Onlar için üzüldük.
Kimi zaman burun büktük.
68'li ağabeyleri çok kitap okumuşlar, çok yürüyüş yapmışlar, dünyanın tozunu atmışlardı.
Keza 78'liler barikat kurmuşlar, silah sıkmış*lar, afiş asmışlar, darbede yasak kitap yakmış*lardı.
Böyle iki kuşağın ardından gelen 88'liler bambaşka bir iklim içinde büyüdüler.
"İhtilal kelimesinin anlamını bir sa*bah kalktıklarında annelerinden öğrendiler."
Boşvermişlikleri, benmerkezcilikleri, "gemisini kurtaran kaptan" zih*niyetleri nedeniyle çok eleştirildi*ler.
"12 Eylül öncesi" diye bir tak*vim yoktu kafalarında...
Evren'le doğmuş, Özal'la bü*yümüşlerdi ve belki de bunca tepki çekmelerinin nedeni bu isimler ve o kahrolası yıllarla birlikte anılmalarıydı.
18 yaşına geldiğinde kendini dün*yanın merkezi sanan ağabeylerinin aksine, onlar dünyayı kendilerine merkez yaptılar, dışa açıldılar, gezip dolaştılar ve -bilmem farkında mıydınız- sessiz se*dasız büyüdüler.
* * *
88 kuşağının artık orta yaşlı ol*duğuna, ben İnternet'te gezinirken aydım.
Baktım, Alpaslan Bak diye bir 88'li kendine bir site açmış. (http: 80'ler.hvpermart.net ) "Ne*rede o eski isimler" muhabbeti yapıyor.
Öyle bir site ki, Evren Cumhurbaşkanı seçildiğinde ilkokuldan ortao*kula geçenler lafa "Bizim zamanımız*da..." diye başlıyor.
Üstelik okurken fark ettim ki "Ah o zamanlar" diye anlattıkları, bizim için "daha dün" gibi anılar...
Alp'in sitesindeki "Acaba siz de 80'lerin çocuğu musunuz" başlıklı say*fadan seçtiğim bazı soruları burada sizlere yöneltmek istiyorum.
Hafızanız, yaşınızı ve kuşağınızı ele verecek."
* * *
- JR'ı kimin vurduğunu bili*yorsanız,
- Wham'ın ayrılmasına hâlâ üzülüyorsanız,
- Commodore 64'ünüz ve Betamax kasetleriniz hâ*lâ bir yerlerde duru*yorsa,
- Radyoyu açınca sadece tek bir kanalın çıktığı günleri hatırlı*yorsanız,
- The Wall'u sinemada izlediyseniz,
- Elmor'un kim olduğunu biliyorsanız,
- İstiklal Caddesi'nin trafiğe açık olduğu günleri hatır*lıyorsanız,
- 33'lük plaklarınız hâlâ duruyorsa,
- İstanbul'un telefon kodunun 1 olduğu ve karşıyı arar*ken kod çevirmek zorunda olmadığınız zamanları hatırlı*yorsanız,
- Kadın deyince aklınıza Bo Derek geliyorsa,
- Playboy'un ilk sayısında kimin olduğunu hatırlıyorsa*nız,
- Güneş Tecelli ve Cenk Koray ikilisini unutmadıysanız,
- Lise arkadaşlarınızla 1999 yılbaşında tekrar biraraya gelmeyi planladıysanız,
- Trafikte sıkıştığınızda bazen turbo tuşunu arıyorsanız,
- Babanıza bir telsiz alması için yalvardıysanız,
- İnternet diye bir kelimenin olmadığı zamanlan hatırlıyorsanız, siz de sevkenlerin bir çocuğusunuz...alıntı:can dündar