ben geçen hafta emoda bir hesap açtım, gerekli bütün işlemleri yaptım ve e-goldlarıma kavuştum. Ayrıca kredi kartımla e-gold alıp isteyenlere gönderiyorum.
1- emo'ya üye ol
2- verification linkini tıkla
3- emo hesabına para yatırmak için hangi aracı kullanacağına karar ver(sadece banka hesabı, sadece kredi kartı, banka hesabı + kredi kartı gibi)
4- senden istedikleri belgeleri bi scannerla tara ve gönder
bu aşamada ben:
1- ehliyetimin ön yüzünü taradım ve ilk kutucuktan "drivers licence"ı seçtim, altındaki tuştan bu jpg dosyasını seçtim.
2- adsl faturamı taradım ve ikinci kutucuktan "utility bill" i seçtim, altındaki tuştan bu jpg dosyasını seçtim.
3- bi alttaki kutucuğun yanındaki pdf linkini takip ederek pdf dosyasını aç, printerdan yazdır, formu doldur, tara ve linkin altındaki kutucuktan jpg dosyasını seç.
4- en altta comments var, boş bırakabilirsin.
5- submit new documents'ı tıkla.
bundan yaklaşık 1 gün sonra hesabın verify edilmiş oluyor.
Kredi kartı ile EMOya para aktarmak için:
1- hesabına kredi kartı ekle
My accounts linkini takip et, credit cards'ın sağındaki "add" tuşuna tıkla, gelecek sayfadaki bilgileri doldur.
2- en üstteki linklerden "Add money"i tıkla, "funding method"dan "credit card"ı seç, "continue" linkini tıkla. Select card yazan kutudan eklediğin kredi kartını seç, cvv2sini yaz, "amount"a dolar cinsinden istediğin miktarı yaz, "continue" linkini tıkla. Bundan sonra kredi kartı güvenlik aşamaları gelecek, hepsini geçtikten sonra para EMO hesabına geçecek.
EMO'daki para ile e-gold almak için:
1- hesabına e-gold hesabını ekle
My accounts linkini takip et, ecurrency acoounts'un sağındaki "add" tuşuna tıkla, gelecek sayfadaki bilgileri doldur.
2- en üstteki linklerden "remove money"i tıkla "withdraw method" olarak e-gold seç, "continue" linkini tıkla, amount kutucuğuna istediğin miktarı gir. 15-20 dakka içinde e-gold'un hesabına geçecek.
komisyonlar: Kredi kartında EMO'ya para aktarırken %6, EMO'dan e-golda aktarırken en az 5 dolar olmak üzere %3, en son olarak da e-goldun kestiği cuzi masraf var.
10 dolar egold almak için hesabında EMO hesabında 15dolar olmalı(5 dolar olmak üzere %3).
umarım yardımcı olmuşumdur.
"neden bu kadar komisyon alıyorsunuz" diyen de belki anlamışlardır...