İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

En Güvenilir Notebook Asus

X

Xman

Misafir
2009 yılında Amerika'da bağımsız bir kuruluş tarafından 3 yıllık süreçte yapılan bir araştırmada 3 yıl boyunca en az arıza çıkaran ve en az servis kaydı açılan notebook markası Asus olarak tescil edilmiş. Her marka için ayrı ayrı, 3 yıl boyunca satılan her 1000 notebook üzerinden yapılan araştırmada en çok arızalanan marka ise Hp olarak kayıtlara geçmiş. Satılan her 1000 Asus'tan 133 tanesi 3 yıl içinde servise gelirken Hp'de bu rakam 256 olarak tespit edilmiş.

Bu bilgiler ve diğer araştırmalarım neticesinde bende bugün itibariyle İntel Core i3 işlemcili Asus A52f226dv modeli bir notebook almış bulunmaktayım, kullandıkça detayları buradan paylaşacağım.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Doğru HP notebooklarda çok abuk hatalar olabiliyor fakat şunu söyleyebilirimki servis kalitesi olarak hiçbiri HP'nin eline su bile dökemez. Arızanız ne olursa olsun sizin mağduriyetinizi gideriyorlar, eğer Türkiyede bu sorun çözülmüyorsa yurt dışından çözülüyor, olmadı size ürününüzün daha iyisini veriyorlar...

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Asus iyidir iyi ama tabi az arızalınıyor diye diğerleri daha az kalitede olacak diye birşey yok... Sony mesela ...

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Konu dışı ama şimdilik Casper'ımdan oldukça memnunum,

Battlefield : bad company 2, call of duty : modern warfare2, assasins creed gibi oyunları dahi sıfır takılma ile en yüksek performansta oynuyorum, ısınma problemini gidermişler :)

Ayrıca, çift oyun açıkken (Swat 4 ile Cod: mw2 mesela) aynı anda sörf de yapabiliyorum sıfır takılma ile.. Tabi bunlar markadan çok içerikle ilgili ama o içeriği sağlamak da önemli.

Önümüzdeki 5 yılı bu notebook'a ayırdım, süresi dolduğunda yeni bi tanesine geçeriz, artık i20'ler mi çıkar ne olur görürüz :d

T

trgy

Misafir
Doğru HP notebooklarda çok abuk hatalar olabiliyor fakat şunu söyleyebilirimki servis kalitesi olarak hiçbiri HP'nin eline su bile dökemez. Arızanız ne olursa olsun sizin mağduriyetinizi gideriyorlar, eğer Türkiyede bu sorun çözülmüyorsa yurt dışından çözülüyor, olmadı size ürününüzün daha iyisini veriyorlar...

Hp sıkça sorun çıkardığı için doğal olarak servis kalitesini yüksek tutuyor diye yorumluyorum ben. :p Şu ana kadar 2-3 hp notebook denedim arkadaşlardan hiçbirini de beğenmedim performans olarak açıkçası. Lenovo'dan başkası yalan bide tasarımcı ve php coder için imac pro. :p

@GNeRaL

Casper'ın bazı modelleri var tamamen tüketiciye satma amaçlı ekran kartı bile koymamışlar. Ucuza notebook diyor casper ama ekran kartına bakınca mario oynayabiliyorsun anca. Hilesi olan markayı pek sevmem açıkçası.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Markadan ziyade kullanılan materyaller önemli, misal bana sorarsan benim sattığım en ucuz casper notebook ile macbookların özellikle eski versiyonlarının bir farkı yok işletim sisteminden başka :p

X

Xman

Misafir
Şu an Asus'tan yazıyorum ilk izlenimlerim olumlu, son derece sessiz ve ısı yapmadan çalışıyor, global sitelerinden vip üyelik kaydı diye birşey var onu yaptım az önce bu kaydı yapınca kullanım hatasıda dahil 2 sene full garanti veriyorlar :) umarım ihtiyacım olmaz tabi. Servisin en iyisi düşmanımın başına :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.