İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

En Hızlı 3G Kimde ?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
En hızlı 3G şimdi kimde oluyor.

Önce Turkcell reklamlarını yaptı sonra da Vodafone yapmaya başladı. İkisininki de galiba bağımsız araştırma şirketleri tarafından yapılmıştı. Kime inanalım şimdi. Çünkü iki tane en hızlı olmaz. :=)

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
turkcell sanırım

T

trgy

Misafir
Turkcell'de. Bizzat ikisini de denedim Turkcell ile Vodafone arasında dağlar kadar fark var.

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Dışarıdan bir göz olarak Türkiye'de turkcell'in internet altyapısı (superonline + tellcom) vodafone'dan daha sağlam. Bu durumda sanırım turkcelldir.

Ha 3G'yi sadece görüntülü telefon ve canlı televizyon sananlar için (yani şebeke içi lokal 3G hızında) vodafone tecrübesiyle turkcell'i dövebilir o ayrı.

Forza FB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Turkcell iyidir,vodafone'de kullanılabilir.

ama tabiki tercih edicek olursan , turkcell i ilk olarak denemelisin.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Vodafone 3g nasıldır bilmiyorum ama normal hatlarda gerçekten baş belası. Birader telefon için sınırsız paketini almıştı sanki veri download edermiş karşıdakiyle aynı anda konuşursan karşı tarafı duyamıyordun. Bir çok yerdede çekiyor göstersede konuşmak ızdırap oluyordu. Tüm bu vodafone tecrübesine rağmen açıkçası 3g konusunda diğerleri gibi hizmet vereceğine ölsem inanmam...
Bende tcell in hem vınn hemde telefondan 3g bağlantısı var. Hiç sorun yaşamadan uçak gibi bağlanıyorum internete. Bir çok yerdede 3g aktif olmuş. Ayrıcada avea jet var. Oda türkcell ve vodafone arası denebilir. Tcell kadar 3g kapsama alanı olmasada vodafone kadarda kötü teknolojiye sahip değil.

Zaten vodafone un şu an kullandıgı altyapıyı 98 den beri gayet iyi biliyorum. Baz istasyon olarak o tarihlerde türkcell her baz için 120-160 milyar arası para harcarken telsim bunun yarısı teknoloji kalitesinde istasyonlar hazırlıyordu. Eh aradan yıllar geçmiş üstüne tek bir tuğla dahi koymadılarsa bırakın 3g yi normal görüşmede bile problem oluyor devamlı.

Kaldı ki vodafone için sadece cep telefonu olarak değil, firmalara hazırlanan cep telefonu üzerinden şebekelerdede çok büyük sıkıntı oluyor. Hemde istbanul'un orta yeri olan levent'te. Arkadaşım ajansına vodafone bağlantınca çok sevinmişti. Hatta bedava birde yalan bi blackberry vermişler. Sınırsız internet paketi varmış içinde ama sınırlı sitelere girebiliyorsun :D
Yani vodafone görüntede var. Hem 3g hemde görüşmelerde kesinlikle tcell...

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
tcell A+ ise
avea ve vodafone B olur ancak

simsir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
17
Dış ülkelerde 4G'nin adının sıklıkla geçtigi şu günlerde bunları konuşmamız gerçekten üzücü bir durum keşke hizmet kalitelerini daha fazla arttırmayı düşünseler.

A

a.ışık

Misafir
bir vodafone abonesi olarak kesinlikle turkcell diyorum.
vodafone'un 3Gsini de denedim sonra turkcell almak zorunda kaldım.
bir karşılaştırma yaptım, turkcell'de kesinti hemen hemen hiç yok denecek kadar az.
ama vodafone'da modemin önündem sinek geçse, rüzgar ters taraftan esse
hemen sinyal zayıflıyor, bağlantı hızını etkiliyor ve bağlantı ikidebir kopuyor!
ikisi de bağımsız kuruluş sözde fakat biri farklı bir kuruluş diğeri farklı bir kuruluş,
biri sadece türkiye'de yaptırmış sanıyorum ölçümlerini, diğeri ise sadece istanbul için diyor.
ayrıca vodafone'da o küçük yazıları itinayla okudum, ftp'den indirme hızı diyor..
turkcell şu anda en hızlı, kesintisiz ve sinirsiz olanı kuşkusuz!

Z.YÜKSEL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Turkcell aşmış durumda kendisini, kıyaslanamaz bile.

mhmt

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
Şartlar ne olursa olsun 3g modemi kullanacığınız yer hemen hemen sabit bir yer ise mutlaka bulunduğunuz bölgenin sinyal gücünü kontrol ettirin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.